Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. De ce apare mâncatul emoţional şi cum scăpăm de acest obicei

Sfat de sănătate. De ce apare mâncatul emoţional şi cum scăpăm de acest obicei

Astăzi aflăm tot ce trebuie să ştim despre mâncatul emoţional. Nutriţionistul Laura Ene ne explică despre această problemă care ne aduce kilograme în plus pe tot parcursul vieţii - cantitatea, calitatea, momentul şi de ce mâncăm pe fond emoţional. Din păcate, trebuie să ştim şi că pofta de dulce nu poate dispărea niciodată.

Sfat de sănătate. De ce apare mâncatul emoţional şi cum scăpăm de acest obicei
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    08 Iun 2020   •   09:30

Adolescenţa este vârsta la care apare mâncatul emoţional. Din această cauză, tinerii trebuie învăţaţi de copii să aibă un regim sănătos, pentru că este greu să îi educi în adolescenţă să mănânce legume.

"Nu spun să ieşim pe păşune şi să mâncăm numai iarbă, dar o salată pe zi sau o porţie de legume cu una de carne slabă, o cană de lapte, un fruct pe zi, un sandviş de calitate, cred că poate oricine. Noi cu toţii mâncăm emoţional şi acest mâncat emoţional nu ar fi o problemă, dacă nu am exagera mai degrabă cu cantitatea. 

Suntem expuşi mâncatului emoţinal de când ne-am născut. Când plângem, mama ne spune la sân şi mâncarea este un moment de bucurie. De asta se şi recomandă alăptarea la sân, pentru că ajută dezvoltarea emoţională a copilului. Şi, de când suntem mici, mâncatul în familie este o formă de bucurie, de răsfăţ, de energie frumoasă care te creează ca om. Unde sunt cele mai frumoase mese, dacă nu în familie, de sărbători?", a explicat medicul Laura Ene, luni, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Nutriţionistul explică faptul că nu este o problemă atunci când spunem că "aş mânca ceva bun". Devine o problemă, însă, momentul şi cantitatea. "Dacă mâncăm în exces pentru a acoperi nişte emoţii şi ne îngrăşăm din cauza mâncatului dezordonat, necontrolat, cuplat cu mâncatul emoţional pe emoţii negative, atunci devine o problemă", atenţionează medicul.

În astfel de momente, cel mai potrivit este să sunăm un prieten, să citim o carte bună, să mergem la un psiholog.

Sfat de sănătate. Cum scăpăm de pofta de dulce. "Când vrei să renunţi la zahăr, treci printr-un sevraj, el funcţionează ca un drog"

Sfat de Sănătate. De ce apare mâncatul emoţional

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close