Antena 3 CNN Actualitate Social Canisă ilegală în Ilfov: Înmulţea câinii pe bandă rulantă şi îi vindea pe internet cu carnete de sănătate false

Canisă ilegală în Ilfov: Înmulţea câinii pe bandă rulantă şi îi vindea pe internet cu carnete de sănătate false

Protecția Animalelor din CJ Ilfov a făcut mai multe percheziții la adrese din Măgurele, unde mai câinii erau înmulțiți ilegal și apoi vânduți pe internet, cu carnete de sănătate false.

Canisă ilegală în Ilfov: Înmulţea câinii pe bandă rulantă şi îi vindea pe internet cu carnete de sănătate false
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Sep 2023   •   10:05

"Totul era fals. În realitate, câinii nu erau vaccinați, nu erau deparazitați, nu beneficiau de tratament medical, de nimic. Vorbim în acest caz de o rețea efectivă, o rețea care înmulțea câinii pe bandă rulantă,, pentru bani ilegal. Două. dosare penale au fost deschise în acest caz. Iar persoana reținută, după o noapte petrecută în arest, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile de către Judecătoria Cornetu.

Noi am preluat nouă câini, în urma ordinelor de plasare emise de polițiști. I-am dus la Adăpostul Speranța, acolo unde primesc toate îngrijirile medicale de care au nevoie. Din păcate, o mamă și un pui s-au stins. Mama care a murit era piele și os, complet epuizată și, cel mai grav, a avut hemoragie internă. Din nou tragem un semnal de alarmă: nu mai cumpărați câini de pe internet. În spatele câinilor pufoși pe care cumpărați sunt mamele lor. Care mor în chinuri, complet epuizate", a transmis Protecția Animalelor din CJ Ilfov.

Citește și:  Povestea impresionantă a lui Crevete, motanul ars care a scăpat cu viața din explozia de la Crevedia: "Nu a mieunat, nu a plâns. Parcă le văzuse pe toată viața lui"

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Cornetu, au făcut, mărți, trei percheziții la domiciliul a două persoane, în cadrul a 2două dosare penale, în care se fac cercetări pentru înșelăciune, fals. în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosire de instrumente falsificate.

La percheziții au fost descoperite mai multe carnete de sănătate, referitoare la exemplarul canin, în care ar fi fost înscrise mențiuni false privind vaccinări și deparazitări și o parafă de medic veterinar, care ar fi falsificată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Polițiștii au emis două ordine de plasare pentru nouă câini și au fost lăsate în custodie, alte nouă exemplare, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea uneia dintre cele două persoane, aceasta fiind prezentată Parchetului de lângă Judecătoria Cornetu, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close