Antena 3 CNN Actualitate Social "Îl vedeți pe Vlad Pascu aici?" Părinții copiilor uciși de șoferul drogat s-au dus la altarul victimelor după proces

"Îl vedeți pe Vlad Pascu aici?" Părinții copiilor uciși de șoferul drogat s-au dus la altarul victimelor după proces

Vlad Pascu nu a fost prezent, fizic, la procesul al cărui al doilea termen avut loc la Judecătoria Mangalia.

de Cătălina Buzoianu    |    14 Mar 2024   •   11:02

El a participat, joi, prin videoconferință, iar situația i-a nemulțumit pe părinții celor doi copii uciși anul trecut de șoferul drogat.

"Îl vedeți pe Vlad Pascu adus aici? Nu. Există portița pentru a nu fi adus, se profită de ea și cu asta basta.

Dacă eram eu, Doamne ferește, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătușele și mă aduceau aici să fiu judecat. Discreționar", a declarat tatăl Robertei.

"Clipe grele pentru acești părinți care și-au pierdut copiii în urmă cu mai bine de șase luni de zile, în localitatea 2 Mai.

Ei au venit la locul tragediei să aprindă lumânări și să depună flori în memoria celor doi tineri. De altfel, de la momentul tragediei locul s-a transformat într-un altar.

Nu doar părinții victimelor vin aici, ci și oameni pe care nenorocirea provocată de Vlad Pascu i-a impresionat.

Părinții Robertei s-au deplasat la 2 Mai după ce s-a încheiat termenul la instanța din Mangalia. Un proces care, și astăzi, a fost destul de scurt.

Lucrurile nu s-au desfășurat așa cum și-ar fi dorit ei, pentru că ar fi vrut să dea ochii cu cel care le-a ucis copiii, să citească pe fața lui măcar o urmă de regret.

Însă Vlad Pascu nu a fost în instanță nici de data aceasta. Avocații familiilor celor doi tineri uciși au cerut schimbarea încadrării juridice.

Practic, vor ca Pascu să fie acuzat de omor calificat și nu de ucidere din culpă, și, de asemenea, de tentativă la omor calificat, și nu de vătămare corporală în cazul celorlalți tineri răniți în accident.

Însă Vlad Pascu, audiat prin videoconferință, a anunțat că vrea să meargă pe procedură simplificată, adică să se recunoască vinovat la acuzațiile inițiale.

Asta ar însemna o pedeapsă mult mai mică, redusă cu o treime, adică maxim cinci sau șase ani de închisoare, spre exemplu.

Instanța a rămas în pronunțare și a dispus un nou termen pe data de 9 aprilie.

Atunci, părinții tinerilor trebuie să se întoarcă din nou în sala de judecată și să dea ochii cu judecătoarea a cărei înlocuire au cerut-o astăzi, însă cererea lor a fost respinsă", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close