Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: ”Irosește banii bucureștenilor pe firme private de avocatură”

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: ”Irosește banii bucureștenilor pe firme private de avocatură”

Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, susține că Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a cheltuit pe procese și avocați, suma de 55 milioane lei, în doar 2 ani, mult mai mult decât Gabriela Firea, fostul edil.

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: ”Irosește banii bucureștenilor pe firme private de avocatură”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    22 Mai 2024   •   22:13

Sebastian Burduja îl critică pe Nicușor Dan pentru faptul că acesta a cheltuit 55 milioane lei, în doar 2 ani, pe avocați și procesele în care este implicată Primăria Capitalei, cu toate că actualul edil o acuza pe Gabriela Firea, fostul primar general, că a cheltuit sume enorme tot pentru aceste procese.

”Am demontat și astăzi minciunile și ipocrizia lui Nicușor Dan. Modelul Gabrielei Firea are un demn urmaș în actualul primar. Minciuna și irosirea banului public! Nicușor Dan critica în 2020 primăria pentru folosirea avocaților privați și numărul mare de procese, dar acum, în mandatul său, face exact același lucru…de 4-5 ori mai mult.

Dacă în 2016-2020 vorbeam de maxim 5 milioane de lei pe an dați de PMB avocaților, în 2021-2023 au fost cheltuite 55 de milioane de lei (!!!) pe avocați. Asta deși PMB are peste 60 de juriști! Sunt astăzi peste 24000 de procese deschise pe mandatul lui Nicușor. Da, mai multe decât în mandatele lui Sorin Oprescu în total.

Nicușor Dan irosește banii bucureștenilor pe firme private de avocatură în loc să folosească departamentele specializate ale primăriei. Cum justifică primarul această irosire a banilor publici și numărul record de procese? În 2020, în calitate de președinte al Asociației Salvați Bucureștiul, pe bună dreptate critica PMB pentru faptul ca încalcă legea prin angajarea de avocați, în loc să se bazeze pe aparatul propriu de juriști! Dovada în imagini.

Cu părere de rău, trebuie să vă anunț ca mâine nu va mai avea loc dezbaterea electorală pe teme de mediu și calitatea vieții în București care fusese organizată de Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde și Platforma de Mediu pentru București.

Motivul: dintre cei patru candidați invitați la eveniment, doar eu am confirmat. Nici Nicușor Dan, nici Gabriela Firea nu au dorit să fie prezenți. Sincer, nu înțeleg cum poți pretinde votul oamenilor când tot ceea ce poți oferi acestora este “dă-mi mie votul tău, ca să nu iasă celălalt”. Este jenant că oameni care vor să mai fie primari în orașul acesta nu vin să își prezinte soluțiile pentru una dintre cele mai mari probleme ale Capitalei: poluarea.

Eu voi continua să vorbesc despre soluțiile mele. Restul, vorbesc despre nimic și de făcut am făcut ce au “reușit” să facă. Pe 9 iunie schimbăm Bucureștiul — schimbare pe bune, pentru bucureșteni. Fără răul cel mai mic, doar omul potrivit la locul potrivit!, a transmis Burduja, pe pagina personală de Facebook.

Am demontat și astăzi miniciunile și ipocrizia lui Nicușor Dan. Modelul Gabrielei Firea are un demn urmaș în actualul...

Publicată de Sebastian Burduja pe Miercuri, 22 mai 2024

×
Subiecte în articol: Sebastian Burduja Nicușor Dan
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close