Antena 3 CNN Actualitate Social Comemorare Colectiv: Părinților cu sufletele sfâșiate li s-a cerut să nu calce iarba. Mirela Voicu: Am zis că nu-i posibil...

Comemorare Colectiv: Părinților cu sufletele sfâșiate li s-a cerut să nu calce iarba. Mirela Voicu: Am zis că nu-i posibil...

de M.Z.    |   

Autoritățile par să nu fi înțeles nimic după un an de la tragedia din clubul Colectiv, unde și-au pierdut viața 64 de persoane.

Mirela Voicu, jurnalist Antena 3, a povestit revoltată cum duminică, la dezvelirea monumentului ridicat în memoria tinerilor care au murit atunci, un reprezentant de la Poliția locală sector 4 le-a cerut prezenți, inclusiv părinților victimelor, să nu calce iarba!

Când a fost dezvelită statuia - în prezența Altețelor regale, principesa Margereta și principele Radu, acolo, într-un mic părculeț, unde sunt două alei și un petic de iarbă, erau sute de oameni - și a venit un domn de la Poliția locală sector 4 și ne-a rugat să nu călcăm iarba! Acolo erau sute de oameni, deci s-a schimbat ceva? Ți se pare că era locul potrivit să le spună oamenilor să nu calce iarba, de vreme ce statul român și autoritățile le-au călcat în picioare sufletele, de vreme ce copiii lor nu mai sunt? 

Am zis că nu-i posibil. Asta au înțeles autoritățile la un an de la Colectiv?”, a povestit revoltată Mirela Voicu.

În clubul Colectiv din Bucureşti, s-a produs cea mai cumplită tragedie din istoria contemporană a țării, în urmă cu un an. Artificiile aprinse în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity au declanşat un incendiu nimicitor. 

În doar 61 de secunde, focul a adus iadul pe Pământ. Timp de cinci luni, s-a murit încontinuu. Au pierit în foc sau în spitale, omorâţi de infecţii şi neputinţa sistemului, artişti, arhitecţi, fotografi, jurnalişti, olimpici.

La un an de la Colectiv, nu numai că nu s-a găsit niciun vinovat, dar nu s-a început judecata în niciunul din cele patru dosare deschise în urma tragediei. În dosarul principal, instrumentat de Parchetul General, cei trei patroni ai clubului Colectiv şi trei reprezentanţi ai firmei pirotehnice care a instalat artificiile sunt acuzaţi de ucidere din culpă pentru cele 64 de victime şi vătămare corporală în cazul a 20 de răniţi.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș