Antena 3 CNN Campanii Romania la vot ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cele mai importante evenimente ale primului tur de alegeri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cele mai importante evenimente ale primului tur de alegeri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cele mai importante evenimente ale primului tur de alegeri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    M.Z.    |    02 Noi 2014   •   19:19
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Românii au făcut duminică un pas imens în încercarea de a mai dărâma un zid. 18 milioane de oameni au fost asteptaţi la vot ca să îl aleagă pe cel care îi va lua locul lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, pe cel care ne va reprezenta din fruntea ţării. Votul  are o însemnătate cu atât mai mare cu cât încheie un  deceniu de controverse şi lupte politice în care s-au folosit toate armele posibile.

UPDATE  - Prezenţa la vot la nivel naţional, la ora 21.00, este de 52,31%.

Prezenţa la vot în Bucureşti:


General - 54,29%

Sector - 1 60,77%
Sector 2 - 55, 29%
Sector 3 - 49,71%
Sector 4 - 54,10%
Sector 5 - 50,84%
Sector 6 - 57,56%

UPDATE - Sondaj SOCIOPOL. Cu cine vor vota românii în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

UPDATE - PRIMELE REZULTATE ale EXIT-POLL-urilor. Ponta câştigă turul I al prezidenţialelor

UPDATE - Până la ora 19.00, ora României, în diaspora au votat 120.941 de cetăţeni.

UPDATE - Prezenţa la vot,  la ora 19.00, este de 48,89 %

Peste 8,6 milioane de alegători, reprezentând 48,89 % din totalul celor înscrişi în listele electorale, s-au prezentat la urne, la nivel naţional, până la ora 19.00. În 2009, prezenţa la vot la ora 19.00 a fost de 49,9%.



Iată prezenţa la vot în sectoarele Capitalei, până la ora 19.00:

General: 48,89%

Sector 1 - 54,45 %
Sector 2 - 49,85%
Sector 3 -  44, 79%
Sector 4 -  48, 59%
Sector 5 - 45, 81%
Sector 6 - 51,89%


UPDATEBorbely: Am votat pentru un preşedinte mediator, nu pentru unul care să dezbine


UPDATE - Alba: Un veteran de 103 ani şi o femeie de 100 de ani, cei mai vârstnici votanţi

UPDATE:
Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a mers, duminică, la secţia de votare din municipiul Sibiu de care aparţine însoţit de aproximativ 30 de persoane, iar la ieşire a spus că a votat "pentru un preşedinte bun şi pentru o ţară prosperă şi fără discriminare".

UPDATESzilagy Zsolt (PPMT): Am votat pentru transilvanizarea României

UPDATEUn veteran de război de 100 de ani, printre primii care au votat în Vâlcea

UPDATE: Cetăţenii români din Chişinău s-au dus în număr mare la cele patru secţii de vot deschise în capitala R. Moldova pentru alegerile prezidenţiale, la Ambasada României formându-se coadă la puţin timp de la deschiderea urnelor.

UPDATE: Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a mers la secţia de votare însoţit de mai multe persoane care locuiesc în campusul social "Henri Coandă", el spunând că votează pentru ca ţara să revină la normal.

UPDATE: Primul pas către fraudarea unui scrutin îl reprezintă „sondajele mincinoase”, consideră candidatul PRM la Preşedinţie, Corneliu Vadim Tudor, care a afirmat că, pentru prima oară, are convingerea că alegerile sunt inutile.

UPDATE: "Am votat să terminăm lucrul pe care l-am început în 2009", a declarat senatorul PSD Mircea Geoană, la ieşirea din secţia de votare organizată la Liceul Jean Monnet din Capitală.

UPDATE: Prezenţa la vot la ora 13 este de 20,77%.

Iată prezenţa la vot în sectoarele Capitalei, până la ora 13
 
Sector 1 - 23,59%
Sector 2 - 21,27%
Sector 3 - 19,07%
Sector 4 - 20,81%
Sector 5 - 18,39%
Sector 6 - 22,13%

În ţară, în topul judeţelor fruntaşe la vot se află Constanţa cu o prezenţă de 24,33%, urmată de Teleoman cu 24,14% şi Olt cu o prezenţă de 24,05%.
 
Ilfovul este următorul în clasament cu 23,97%, iar pe locul cinci se află Mehedinţi cu o prezenţă de 23,26%, potrivit Biroului Electoral Central.

La capătul opus, în clasamentul judeţelor codaşe la vot, se află Arad, cu o prezentă de numai 17,44%, Covasna 15,59%, urmată de Maramureş, cu 15,53%.
 
O prezenţă similară a fost anunţată de BEC şi la Satu Mare, de 15,42%, iar la coada clasamentului este Cluj, cu o prezenţă de 5,22%.

UPDATE - Ionescu Quintus: Am votat pentru o viaţă liniştită, aşa cum am trăit-o acum trei sferturi de secol

UPDATE: Vicepremierul Daniel Constantin a afirmat că românii au pentru prima oară ocazia să facă o alegere bună pentru ţară şi consideră că alegerile prezidenţiale din acest an sunt cele mai importante de după Revoluţie.

UPDATE: Candidatul independent la Preşedinţie Monica Macovei a votat, duminică, la Şcoala "Tudor Arghezi", unde a fost întâmpinată de mai mulţi susţinători. „Astăzi votăm pentru visul nostru - dreptate”, a declarat Macovei.

UPDATEBoc se bucură de prezenţa mare la urne: Românii sunt responsabili

UPDATEKelemen a votat pentru un preşedinte vizionar, care să creeze consens

UPDATE: Prezenţa la vot la nivel naţional la ora 10 a fost de 6,55%, a anunţat Biorul Electoral Central.



UPDATE - William Brînză: Mi-am prezentat CV-ul pentru angajare

UPDATE - Crin Antonescu nu a avut "dubii" asupra opţiunii sale de vot

UPDATE: Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi-a exprimat duminică opţiunea electorală în municipiul Topliţa şi a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru un preşedinte care îşi doreşte o Românie puternică, în care oamenii să nu fie dezbinaţi.

UPDATE - Ion Iliescu a votat pentru "un moment de intrare în normalizare"

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, duminică, în jurul orei 10.45, la secţia de vot de la Liceul Xenopol, unde a declarat că alegerile prezidenţiale din acest an reprezintă „momentul schimbării unui mod de a fi preşedinte”.

UPDATE - Blaga, după vot: Îndemn pe toţi să folosească această armă puternică, votul

UPDATE - Dan Şova a votat cu speranţa "că avem dreptul după 10 ani la un nou început"

UPDATE - Sorin Oprescu: Am votat pentru o Românie sănătoasă, stabilă şi pentru încrederea în tinereţe


UPDATE: Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi-a exprimat, duminică, opţiunea electorală la secţia de votare nr. 85 din Bucureşti, el spunând că a votat pentru ca "România să fie tot mai puţin dezbinată, să fie o Românie tot mai unită" şi "cu gândul la fraţii noştri din Basarabia".

UPDATE: Candidatul Partidului Prodemo la alegerile prezidenţiale, Mirel Mircea Amariţei, a votat, duminică dimineaţă, la Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu". "Am votat pentru o Românie a prosperităţii", a spus el, la ieşirea din secţia de vot.

UPDATE: Liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu a votat, duminică dimineaţă, în jurul orei 9.30, la o secţie din Calea Plevnei 124, sector 6, Bucureşti. "Astăzi se încheie un capitol nefast al evoluţiei politice a României", a declarat politicianul.

UPDATEValeriu Zgonea a votat la Craiova: "Am votat pentru sfârşitul a zece ani de dezbinare şi ură"

UPDATE: Candidatul independent la Preşedinţie Teodor Meleşcanu a votat, duminică, în Bucureşti, el spunând că "a fost greu de găsit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic".

UPDATE: Klaus Ioahhnis a votat în jurul orei 9:30, la Şcoala nr. 4 din Sibiu, însoţit de soţia sa, Carmen, şi a declarat că este optimist în privinţa rezultatului alegerilor prezidenţiale.

UPDATE: Candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, a votat duminică dimineaţă, în jurul orei 9, la secţia de votare din Colegiul Mihai Eminescu din Bucureşti.

"Am votat cu încrederea că o femeie poate face cel puţin atât de multe lucruri precum un bărbat, pentru ţara ei", a spus Elena Udrea.

UPDATE: Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, prezenţa la vot până la ora 9:00 este de 1,6%, cu fruntaşi în judeţele Teleorman, Ilfov, Olt.

UPDATE - Simultan cu începerea votului în România s-au deschis şi 50 de secţii din afara ţării






UPDATE:  Toate secţiile de votare organizate pentru turul I al alegerilor prezidenţiale au fost deschise la timp, a anunţat, duminică dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Scrutinul de duminică pentru alegerea noului şef al statului a început la ora 7.00 şi se va încheia la 21.00.

Peste 58.000 de angajaţi ai MAI, dintre care aproximativ 31.300 de poliţişti, 12.500 de jandarmi, 3.600 de poliţişti de frontieră şi 10.000 de pompieri, sunt mobilizaţi la alegerile prezidenţiale. Dintre aceştia, 11.300 sunt implicaţi direct în misiunile de menţinere a ordinii publice, în timp ce peste 34.200 asigură paza secţiilor de votare. Alţi 4.700 de angajaţi MAI vor verifica şi rezolva sesizările privind incidente electorale la alegerile prezidenţiale.

 
UPDATE 
 
UPDATE
: În Gorj, preşedintele unei secţii de votare este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce a pierdut ştampila de control a secţiei pe care o conduce.

UPDATE: Votul în spitale a fost oprit momentan.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close