Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Produsele care sunt interzise în alte țări, dar se regăsesc pe rafturile magazinelor din România

Produsele care sunt interzise în alte țări, dar se regăsesc pe rafturile magazinelor din România

Zeci de produse care se găsesc pe rafturile magazinelor din România sunt interzise în alte ţări. Multe dintre ele sunt considerare adevărate pericole, în special pentru copii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Ian 2024   •   19:09

Pe listă se regăsesc unele dintre cele mai îndrăgite dulciuri ale copiilor: ouăle de ciocolată cu surprize. Sunt la mare căutare în ţara noastră, dar interzise în Statele Unite ale Americii din cauza pieselor din plastic din interiorul acestora, care sunt considerate un pericol pentru copii.

De asemenea, guma de mestecat, un produs disponibil la toate casele de marcat, chiar şi în alte ţări din Europa, însă, cu toate acestea, în Singapore e interzisă, cu excepţia gumei de mestecat care are un beneficiu terapeutic, cum ar fi renunțarea la fumat.

Citește și: Preţurile la alimente ar putea exploda de săptămâna viitoare. Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar

Seminţele de mac sunt interzise în Taiwan, Singapore, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite pentru că acestea intră sub incidența Legii Narcoticelor.

Un alt aliment interzis în Germania, India şi California este foie gras de raţă şi gâşte, dar pe care îl găsim în magazinele de la noi din țară.

Ultimul aliment de pe listă este laptele crud, care nu este permis să fie vândut în Canada, Scoția, Australia și multe state din SUA din cauza reglementărilor de igienă, care afectează și posibilii germeni din laptele crud.

 

 

×
Subiecte în articol: alimente interzise
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close