Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Clotilde Armand riscă să provoace un scandal diplomatic. Reacţia SRI: ”Nepotrivită și periculoasă”

Clotilde Armand riscă să provoace un scandal diplomatic. Reacţia SRI: ”Nepotrivită și periculoasă”

Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1, care mai vrea încă un mandat, riscă să stârnească un scandal diplomatic pentru a-şi alimenta ambiţiile electorale. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2024   •   18:40

Aceasta a publicat rezultatele unui sondaj prin intermediul căruia încearcă să îşi pună în lumină proastă unul dintre contracandidaţi, atacând în acelaşi timp o instituţie fundamentală a statului: Serviciul Român de Informaţii. Pentru că este şi cetăţean francez, Armand intră astfel pe un teritoriu periculos pentru relaţiile diplomatice dintre cele două ţări. 

Acesta este sondajul publicat de Clotilde Armand pe pagina ei de Facebook. Dincolo de întrebările despre şansele la vot ale candidaţilor la Primăria Sectorului 1, există şi o întrebare despre persoanele care au lucrat în trecut pentru Serviciul Român de Informații. Potrivit sondajului publicat de ea, 72% dintre respondenţi cred că aceste persoane ar trebui să stea în afara politicii. 

Atacul pe care vrea să îl lanseze astfel se referă la George Tuţă, care a lucrat trei ani în SRI ca funcţionar public în funcţia de şef de cabinet al fostului director. Tuţă este acum contracadidatul lui Clotilde Armand pentru primăria Sectorului 1. 

Doar că primarul actual pierde din vedere un aspect foarte important: atacul merge dincolo de persoana lui George Tuţă, chiar dacă şi acesta poate fi considerat o discriminare, având în vedere că propune interzicerea ocupării unei funcţii publice pe considerente legate fostele locuri de muncă ale unei persoane. 

Fiind şi cetăţean francez, faptul că Armand atacă Serviciul Român de Informaţii implică şi statul francez în această dispută care s-a vrut una locală. 

Pentru că transmite mesajul că instituţia nu este una frecventabilă, în condiţiile în care SRI colaborează cu DST, serviciul francez de informaţii, în domenii cruciale, precum securitatea cibernetica, antiterorismul, combaterea extremismului, a traficului de droguri, a criminalitatii organizate. 

„Serviciul Român de Informații oferă puncte de vedere cu privire la rolul și locul sau în arhitectură de securitate a României și nu comentează declarațiile politice care apar în spațiul public. Totuși, considerăm total nepotrivită și periculoasă pentru democrație orice încercare a unor persoane publice de a atrage Serviciul Român de Informații în dezbaterea electorală. Instituția noastră este una respectată de toți partenerii membri NATO și UE, avem parteneriate în peste 60 de țări și ne bucurăm de aprecierea tuturor acestor parteneri”, precizează SRI.

Până la ora redactării acestei ştiri, Clotilde Armand nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere în care să explice care au fost intenţiile legate de întrebarea respectivă. 

De asemenea, contactată de reporterii Antena 3 CNN, Ambasada Franței a comunicat că nu are niciun comentariu de făcut pe acest subiect.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand SRI George Tuţă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close