Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Statul Major al Apărării, întâlnire cu autorităţile din Isaccea după atacurile ruseşti cu drone

Statul Major al Apărării, întâlnire cu autorităţile din Isaccea după atacurile ruseşti cu drone

Şefii Armatei şi autorităţile locale de la graniţa cu Ucraina au făcut un plan pentru a proteja populaţia, dar numai ei îl cunosc. Pentru că nu vor să îi panicheze pe oameni.

Statul Major al Apărării, întâlnire cu autorităţile din Isaccea după atacurile ruseşti cu drone
Sursa foto: MApN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2023   •   18:45

Reprezentanţii primăriilor din zonă spun că totul este sub control în privinţa atacurilor ruseşti cu drone asupra porturilor ucrainene. Astăzi, vama dintre cele două ţări a fost redeschisă, după ce, marţi seară, a fost blocată din cauza unor atacuri cu drone lângă Isaccea.

Locuitorii comunei Isaccea îşi amintesc cu groază de clipele de panică pe care le-au trăit în timpul atacurilor cu dronelor ruseşti din urmă cu câteva zile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. Aceştia povestesc cum, iniţial, au auzit doar un zgomot de elice, iar la câteva momente după au început bombardamentele.

Zona în care au avut loc atacurile beneficiază de mai multe sisteme de apărare antiariană, însă există mai mulţi factori care pot face ca aparatul de zbor să fie mai greu de identificat, urmărit şi neutralizat.

În urma atacurilor, Statul Major al Apărării a avut o întâlnire cu autorităţile locale din judeţele de la graniţă, întâlnire în care a fost discutat un plan de urgenţă în cazul unui atac. Planul a fost făcut, dar nu şi comunicat localnicilor.

În celelalte localităţi în care au fost găsite bucaţi de drone au fost montate corturi speciale ale armatei, care servesc drept zonă de siguranţă pentru populaţie.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 581 | Kremlin: SUA și Marea Britanie, implicate în exploziile care au avariat Nord Stream

×
Subiecte în articol: Ucraina drone Isaccea drone rusesti
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close