Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum arată linia frontului înainte de marea confruntare din Herson între Ucraina și Rusia

Cum arată linia frontului înainte de marea confruntare din Herson între Ucraina și Rusia

CNN a obținut imagini exclusive din locul care pare să concentreze în acest moment toate tensiunile războiului din Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2022   •   19:17

Este vorba despre Herson, orașul strategic din care armata ucraineană încearcă să-i alunge pe ruși.

Corespondentul CNN, Fred Pleitgen, a filmat pe linia frontului și a constatat ceea ce reprezentanții Kievului au avertizat deja: în așteptarea contraofensivei, rușii nu stau cu mâinile în sân și își întăresc pozițiile.

"Peste aceste câmpuri se află rușii. Asta înseamnă că trebuie să intrăm în tranșee, care șerpuiesc prin acest spațiu de luptă din sudul Ucrainei. Aceasta este adevărata linie a frontului. Se spune că rușii sunt la doar câțiva kilometri în acea direcție. Și, în mod evident, aici au loc aproape tot timpul bombardamente.

O turelă de tanc distrusă chiar în afara poziției ucrainene arată cât de aprigă este lupta aici. Cartușele de la bombele cu dispersie și vestele anti-glonț rusești încă sunt vizibile. În timp ce unii au crezut că ucrainenii vor putea să-i înlăture rapid pe ruși și să recucerească Herson, impasul se simte în tranșee", relatează corespondentul CNN.

"În interiorul cartierului general, comandantul unității, căruia i se spune Nikofor, îmi arată echipamentul pe care îl folosesc pentru a monitoriza mișcările rușilor și pentru a comunica cu propriile unități. Spune că a observat că rușii își întăresc pozițiile defensive aici", continuă relatarea lui Fred Pleitgen.

Comandant militar ucrainean: "Încet-încet, îi împingem înapoi pe ruși"

"Deocamdată, (rușii) s-au adăpostit foarte bine. Dar, cu eforturile noastre, le arătăm că suntem mai puternici. Și îi împingem încet-încet înapoi de pe teritoriile noastre", spune comandantul ucrainean.

După ce au eliminat majoritatea rutelor de aprovizionare rusești peste râul Nipru, trupele ucrainene se apropie tot mai mult de Herson iar președintele Ucrainei a avertizat forțele Moscovei că trebuie să iasă din această regiune sau riscă să fie asediate, fără posibilitatea de a se retrage.

Președintele Vladimir Putin a spus, joi, în timpul unui discurs amplu la Valdai Club, că Donbasul pro-rus "nu ar fi rezistat" fără intervenția Moscovei.

El a acuzat Occidentul că, susținând Ucraina, nu vrea decât să-și pună în aplicare dominația mondială într-un joc "periculos, sângeros și murdar".

"Însă trupele ucrainene din tranșee spun că opun rezistență pentru suveranitatea țării lor și speră să recucerească o mare parte din această zonă-cheie din sudul Ucrainei înainte de venirea iernii", își încheie relatarea din Herson corespondentul CNN Fred Pleitgen.

×
Subiecte în articol: Fred Pleitgen Herson
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close