Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ploșnițele afectează casele românilor. Tot mai mulți oameni cer ajutor online

Ploșnițele afectează casele românilor. Tot mai mulți oameni cer ajutor online

Firmele de dezinsecţie au uitat de gândaci şi îşi concentrează acum afacerile mai mult pe cel mai nou duşman al românilor. Ploşniţele au invadat locuinţele şi se dovedesc a fi foarte greu de eliminat de acolo.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   19:23

Tot mai mulţi români se trezesc cu casele invadate de ploşniţele de pat. Pe reţelele de socializare s-au creat grupuri în care oamenii cer sfaturi şi schimbă păreri despre metodele în care pot scăpa de ele. Mulţi au apelat deja la firmele de dezinsecţie. Până de curând, acestea se ocupau în special cu extirparea gândacilor de bucătărie, însă acum 80% dintre solicitări sunt pentru aceste ploşniţe.

Cu câteva ciupituri pe mâinile şi spatele celor doi copii. Aşa a început coşmarul Larisei, o mamă din Capitală care s-a luptat trei luni cu ploşniţele.

”Am încercat cu tot soiul de soluţii, să dăm la toate paturile din casă, dar nu am reuşit să scăpăm. Am aruncat absolut totul din casă: mobilă, parchet, hainele au fost toate igienizate”, a mărturisit Larisa, în cadrul unui interviu pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Condimentul puternic din bucătărie care elimină ploșnițele de pat. Se pune la colţurile patului şi acţionează pe timpul nopţii, atunci când insectele sunt active

A cheltuit în acest fel 2.000 de euro. A reușit, însă, să scape de ploşniţe abia după ce i s-a recomandat, pe grupurile special create pe reţelele de socializare, să apeleze la o firmă de dezinsecţie. La fel procedează tot mai mulţi români, mai ales pentru că ploşniţele au devenit rezistente la anumite insecticide din comerţ.

”Am înregistrat o creştere a acestui tip de infestare. Pot spune că 80% dintre solicitări sunt din partea clienţilor care locuiesc la bloc. Oamenii scot pe holul blocului mobilierul afectat până când îl debarasează sau găsesc o firmă care să îl scape de el.

Dezinsecţia profesională se face în două sau trei etape. Prețul variază în funcție de suprafață. De exemplu, pentru o garsonieră, o intervenţie costă 200 de lei, iar pentru un apartament cu două camere, 300 de lei”, a declarat  Alexandru Labeș, manager firmă dezinsecţie.

Ploşniţele intră extrem de uşor în locuinţe şi pătrund imediat în locuri greu accesibile. Tocmai de aceea sunt dificil de combătut şi se înmulţesc repede.

”Se poate ajunge la 300 sau 500 de ouă de la o singură plosnita pe an. Se hrănesc noaptea, practic nu te lasă să dormi, persoanele afectate de o infestare cu ploșnițe pot dezvolta alergii, dar și stări de oboseală accentuată”, a declarat Aurelian Pintilescu, biolog.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close