Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN SUA au transmis cum vor să arate Gaza după război, după ce Israelul a spus că va menține securitatea acolo pe timp nedeterminat

SUA au transmis cum vor să arate Gaza după război, după ce Israelul a spus că va menține securitatea acolo pe timp nedeterminat

Secretarul de stat american Antony Blinken a exprimat poziția SUA cu privire la pacea în Orientul Mijlociu și situația din enclava palestiniană, după ce războiul cu Hamas se va încheia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   19:15

Multe din ideile exprimate de Blinken se regăsesc în comunicările anterioare ale preşedintelui american Joe Biden.

O primă solicitare a SUA este ca palestinienii să nu fie strămutați şi să poată rămâne în Fâşia Gaza.

O a doua condiție este ca Israelul să nu ocupe Gaza și să nu îi reducă teritoriul.

Citește și: "Vom asigura securitatea în Gaza pe perioadă nedeterminată!" | Netanyahu confirmă presupunerile cele mai sumbre pentru palestinieni

Statele Unite văd ca posibilă soluție şi unificarea Fâșiei Gaza cu Cisiordania, sub conducerea Autorității Palestiniene a președintelui Mahmoud Abbas. Asta, în contextul în care Hamas conduce din 2007 în Gaza.

Din nou, Washingtonul propune soluția celor două state - israelian și palestinian - care a fost respinsă de la început de liderii palestinieni și de statele arabe și care s-a dovedit inaplicabilă în ultimele decenii.

Merită remarcat, în acest context, că pe fondul erodării sprijinului internațional pentru Israel, SUA și aliații săi rămân cu fermitate alături de statul evreu.

Astfel, miniștrii de Externe ai țărilor din G7, care s-au întâlnit ieri la Tokyo, și-au exprimat sprijinul pentru "pauze umanitare" în conflictul din Gaza, dar nu au cerut o încetare a focului, despre care Israelul și SUA spun că ar da Hamas răgazul necesar pentru a-și reface forțele.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close