Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vila Lac 1, cel mai fierbinte loc al politicii româneşti, intră în reabilitare | Ministerul Dezvoltării va aloca 280 milioane de lei

Vila Lac 1, cel mai fierbinte loc al politicii româneşti, intră în reabilitare | Ministerul Dezvoltării va aloca 280 milioane de lei

Vila Lac 1, locul preferat de negocieri guvernamentale, încă de la începutul anilor 2000, intră în reabilitare. În timpul pandemiei, a devenit locul de izolare pentru premierul Ludovic Orban, când a fost suspect de COVID.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2024   •   20:25

De-a lungul timpului, în Vila Lac 1 s-a format guvernul Tăriceanu şi tot acolo PSD şi-a stabilit componenţa executivelor pe care le-a condus.

Acum, aceasta ar urma să fie reabilitată. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va aloca 280 de milioane lei către Compania Națională de Investiții, companie din subordine, pentru consolidarea și modernizarea clădirii.

Pentru a finaliza acest proces mai este nevoie doar de semnătura premierului Marcel Ciolacu.

Beneficiarul investiției va fi RAAPPS, iar modernizarea Vilei Lac 1 ar urma să dureze doi ani. În primul an se vor cheltui aproximativ 147 de milioane de lei, în timp ce în cel de-al doilea undeva la 132 de milioane de lei.

La Vila Lac 1 se poartă cele mai importante negocieri politice, se fac și desfac guverne și, totodată, acolo au loc întâlniri sau evenimente organizate cu demnitari români sau străini.

În acest moment, Vila Lac 1 funcționează în regim de avarie, pentru că este din ce în ce mai greu să fie întreținută și pregătită pentru evenimentele pe care trebuie să le găzduiască, se arată în nota de fundamentare a Guvernului.

×
Subiecte în articol: Vila Lac 1 modernizare
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close