Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Profesoara care a creat un Sillicon Valey în România

Profesoara care a creat un Sillicon Valey în România

O profesoară din Prahova a creat un adevărat Silicon Valley în judeţ. Elevii săi au obţinut rezultate impresionante la olimpiadele naţionale şi internaţionale de informatică, iar foştii studenţi au ajuns să ocupe funcţii la companii de renume din întreaga lume. După zeci de ani la catedră, dascălul speră ca statul român să găsească soluţii pentru a-i ţine pe tinerii excepţionali în ţară.

Profesoara care a creat un Sillicon Valey în România
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2022   •   20:09

Daniela Lica este profesoară de informatică la Colegiul National "I.L. Caragiale" din Ploiești.

În 2017 a fost desemnată profesor Merito, pentru rezultatele excepționale pe care le-a obținut cu elevii săi de-a lungul celor 33 de ani la catedră.

"Am profesat în Ploiești la Liceul Energetic ca profesor de informatică, spre uimirea mea catedra de matematică era de informatică şi atunci a fost şansa mea să încerc să mă perfecționez.  Acesta a fost destinul meu", spune Daniela Lica.

Doar că destinul avea să o aducă pe Dana Lica pe culimile succesului. Totul, graţie profesionalismului şi dăruinţei faţă de cei pe care avea mai târziu să îi călăuzească în drumul spre excelenţă.

"Am crescut odată cu elevii mei, am învățat unii de la alţii", adaugă profesoara.

Din anul 2015 este şi director al Centrului Judeţean de Excelenţă Prahova şi astfel a înființat şi un club de robotică.

"Am crezut că dacă îl voi crea, şi n-am greșit, voi reuși să fac copiii să se simta mult mai importanți in pasiunea lor", mai spune Daniela Lica.

Cu multe ore de muncă şi dedicare, elevii săi au reuşit să obţină premii importante la nivel naţional şi internaţional, apoi, ani mai târziu, tinerii au devenit adulţi de succes.

În spatele oricărei performanţe stă extraordinar de multă muncă. Din acest laborator, şapte elevi au reușit să obțină medalii la olimpiada internationala. Ori, ca să ajungi la olimpiada internaională de informatică în Romania, să te califici, este extraordinar de greu. Ei au ajuns peste tot pe glob, şi în Romania, dar şi în afara ei", spune Daniela Lica.

Profesoara îşi doreşte acum ca elevii cu rezultate impresionante să fie recunoscuţi, apreciaţi şi răsplătiţi în permanenţă ca să rămână şi să se dezvolte în ţara noastră.

"Copiii trebuie să înţeleagă şi să vadă, ce se poate face la nivel de companii, aici în România. Altfel, vor fi tot timpul cu ochii peste gard, unde cu siguranță îşi găsesc ce sa facă", spune Daniela Lica, director Centrul Județean de Excelență Prahova.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close