Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Cum se prepară pâinea care nu îngraşă. Este gata în 10 minute

Cum se prepară pâinea care nu îngraşă. Este gata în 10 minute

Reţeta pâinii care nu îngraşă există şi o poţi face şi tu acasă. Terapeutul Anca Alungulesei ne spune de ce mâncăm mai multă pâine în post, dar şi care este reţeta pâinii care nu îngraşă.

Cum se prepară pâinea care nu îngraşă. Este gata în 10 minute
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2022   •   10:58

"Majoritatea persoanelor care postesc din punct de vedere religios, îşi dau seama că s-au mai adunat câteva kilograme în plus. Tocmai pentru că se face exces de carbohidraţi", a spus terapeutul Anca Alungulesei, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

De ce mâncăm mai multă pâine de post

Există variante să înlocuim pâinea. O putem exclude sau o putem înlocui. De exemplu, să aducem lângă farfuria zilnică un fel de pâine care nu are aceleaşi daune în organism ca şi pâinea albă. 

Când vorbim de pâinea albă, pe lângă faptul că aduce acest aport mare de zahăr în organism, mai are şi nişte efecte colaterale. Făina albă are acest gluten, care înseamnă lipici. 

La nivel intestinal, acest gluten se transformă în ceva foarte tare. Bunicii noşti, pe vremuri, lipeau ceva pe pereţi cu fâină şi apa. Stomacul în care intră multă pâine ajunge să fie tapetat în straturi de lipici. 

Flora intestinală are de suferit în această situaţie şi toţi nutrienţii pe care ar trebui să-i luăm din alimentaţie nu se pot absorbi. 

Reţeta pâinii care nu îngraşă

Această pâine are la bază făinuri, dar care nu sunt reale. Această reţetă de pâine este pe bază de făină de migdale, in, tărâţe psyllium şi cocos. Mai adăugăm un ou, puţin oţet de mere şi sare. În zece minute este gata. 

Este foarte gustoasă şi săţioasă. Ea trebuie să fie foarte densă ca să nu mănânci foarte mult. 

×
Parteneri
Ana-Maria, tânăra însărcinată dispărută, a fost găsită moartă
x close