Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, detalii exclusive din ancheta femeii măcelărite lângă autostrada București-Pitești: ”Sunt mai multe activități în acest caz”

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, detalii exclusive din ancheta femeii măcelărite lângă autostrada București-Pitești: ”Sunt mai multe activități în acest caz”

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a făcut declarații exclusive din ancheta care vizează cadavrul tranșat al unei femei, găsit în saci de plastic, pe un câmp, în apropierea autostrăzii București-Pitești.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2024   •   22:47

Chestor Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre ancheta care vizează cadavrul tranșat al femeii, găsit în saci de plastic, pe un câmp în apropierea autostrăzii București-Pitești.

”În primul rând, vreau să precizez că, după momentul găsirii cadavrului în județul Dâmbovița, s-a constituit o echipă de cercetare și un dosar penal pentru infracțiunea de omor.

Cazul este în cercetare sub coordonarea Parchetului Tribunalului Dâmbovița, echipa care a fost desemnată în acest caz lucrează.

Cu privire la această persoană, la data de 7 martie, în jurul orelor 23:45, în București, la secția 25, s-a primit o sesizare de la sora femeii care a fost ulterior identificată din baza probelor ADN ca fiind cadavrul de la Dâmbovița, sesizarea respectivă era cu privire la plecarea de la locuință cu o zi înainte, respectiv pe data de 6. 

Imediat după această sesizare, s-au demarat verificări. Sunt mai multe verificări care au fost efectuate de colegii din București, inclusiv cercetarea criminalistică la imobilul unde locuia.

Au fost făcute verificări inclusiv la unitățile medicale. Sunt mai multe activități în acest caz, nefiind informația că există o infracțiune de omor în speța în cauză.

Așadar, sunt două cazuri: dispariție și omor.

Pe baza datelor care ne-au fost prezentate, rezultă că au fost respectate procedurile legale privind situațiile de dispariție, anul trecut au fost peste 14.600 de dispariții, un volum impresionant la nivel național.

Dintre acestea, undeva la 14.500 au fost clarificate, deci nu am la acest moment informații că nu s-au respectat procedurile.

Suplimentar, în cazul respectiv, s-au desfășurat inclusiv activități de mediatizare, au fost prezentate vizavi de această speță și, pe site-ul Poliției Române, este persoana în cauză prezentată imediat după semnalarea dispariției.

Vreau să confirm că această identificare a fost realizată în 24 de ore, de colegii din cadrul Institutului Național de Criminalistică, imediat după sesizare noi am primit resurse la Inspectoratul General al Poliției Române, și, acești colegi, într-adevăr, prin mijloace criminalistice, au identificat persoana, ulterior fiind confirmată identitatea și prin probele ADN”, a declarat  Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, în direct, la Antena 3 CNN.

”Eu consider un succes această acțiune de la Dâmbovița”

Tudorel Butoi, cunoscutul psiholog criminalist, consideră că această acțiune este un succes, asta pentru că, în mai puțin de 24 de ore, oamenii legii au identificat cine este femeia care a fost ucisă și aruncată în saci de plastic, pe câmp.

”Eu consider un succes această acțiune de la Dâmbovița, pentru că marea problemă s-a pus cine este victima, cine este această femeie.

În mai puțin de 24 de ore, femeia a fost identificată, fără greș. Din moemntul acesta, lucrurile se clarifică. Cu cine era prietenă, cu cine era îm conflict, cui avea de dat, de la cine avea de luat, ce problemă de gelozie, ce problemă de răzbunare și așa mai departe.

Deci, în momentul în care am victima, conturez cercul de suspecți rezonabili. Necazul ar fi fost să nu știi cine e femeia”, a spus psihologul criminalist Tudorel Butoi, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei

×
Subiecte în articol: ancheta bogdan despescu cadavru de femeie
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close