Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Rareș Bogdan, despre scorul din sondaje al PSD-PNL la viitoarele alegeri: "Este mai mult decât îmbucurător"

Rareș Bogdan, despre scorul din sondaje al PSD-PNL la viitoarele alegeri: "Este mai mult decât îmbucurător"

Rareș Bogdan a comentat, în direct, la Antena 3 CNN, scorul pe care alianța PSD-PNL l-a obținut în cadrul ultimelor sondaje sociologice, pentru alegerile europarlamentare.

de Ioana Mircea    |    06 Mar 2024   •   23:28

Europarlamentarul Rareș Bogdan a comentat în direct la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, rezultatele sondajului INSCOP privind alegerile, afirmând că acestea sunt îmbucurătoare având în vedere că încă nu a început campania electorală. El a afirmat că la alegerile locale PNL va lua un scor spre 30%, în timp ce PSD va sări de 30%.

Sondajul sociologic arată că dacă duminica viitoare se vor organiza alegerile europarlamentare, alianța PSD-PNL va obține un scor de 43,7%, AUR 20,6%, Alianța Dreapta Unită 13,6%, SOS România 6,4%, UDMR 3,9%.

"Procentul de 44% pe care îl are alianța astăzi în cercetările sociologice este mai mult decât îmbucurător având în vedere că nu am început campania. La 44%, după redistribuire, numărul de mandate sare de 50%, adică obținem 17 mandate pe care ni le dorim minime la Parlamentul European", a spus Rareș Bogdan.

În schimb, la alegerile pentru Consiliul Local PSD va înregistra 30,6%, iar PNL 25,6%.

"Părerea mea, luați-o ca pe o chestiune personală, nu ca o asumare a coaliției, este că vom obține 19-20 de mandate după redistribuire. De ce? Pentru că ceea ce se întâmplă este situația cu aleșii din 1250 de comune, din peste 100 de orașe pe care le PNL, din 17 președinți din consilii județene, respectiv 15 mari reședințe de județ. PSD, în cealaltă parte are 20 de președinți de consilii județene, are undeva la 1400 de primari și undeva la 13-14 reședințe de județ.

Dacă lucrurile arată înainte de 3 luni de la alegeri așa părerea mea este că nu va face altceva decât să creștem acel procent pe lista comună, iar la locale PNL va lua un scor spre 30, iar PSD va sări de 30%, adică vom deține împreună undeva la 80% din administrațiile locale din România", a spus Rareș Bogdan.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan alegeri 2024
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close