Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Război în Ucraina. Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România: "E un război îndreptat spre strivirea unui popor întreg"

Război în Ucraina. Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România: "E un război îndreptat spre strivirea unui popor întreg"

Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Paun Rohovei, a declarat la Antena 3 că ce se întâmplă acum în Ucraina "e un război îndreptat spre strivirea unui popor întreg".

Război în Ucraina. Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România: "E un război îndreptat spre strivirea unui popor întreg"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    03 Mar 2022   •   22:27

Război în Ucraina. Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România spune că această agresiune a Rusiei se desfășoară nu din acest an, ci din 2014 când a întors peste cap dreptul internațional.

"Au fost încălcate toate regulile lumii civilizate", a spus Paun Rohovei în această seară la "Sinteza Zilei".

"Pentru noi e foarte important restabilirea dreptului internațional. Cel mai important lucru care ar putea duce la o pace durabilă este încetarea focului și retragerea armatei ruse", a mai spus el.

Paun Rohovei susţine că "Putin de la bun început nu a înțeles sau nu a fost în stare să înțeleagă, nici el nici cei care îl înconjoară, că mergând cu un război împotriva Ucrainei va fi un război nu între armata rusă și armata ucraineană ci va fi un război între armata rusă, regimul lui Putin, cu un întreg popor".

Paun Rohovei, despre ucraineni: "Un popor foarte motivat de a-şi apăra pământul, fiecare centimetru"

"Cei care au rămas acolo, majoritatea bărbați de fapt, au luat armele în mână și luptă corp la corp cu armata ucraineană", a mai spus însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România.

Întrebat dacă e de părere că cetăţenii ruşi ştiu exact ce se întâmplă acum în Ucraina, Paun Rohovei a spus că e o mașinărie de propagandă şi că "oamenii simpli (ruşi - n.red.) știu foarte puține despre ce se întâmplă în Ucraina într-adevăr".

Război în Ucraina. Peste 200 de civili au fost ucişi în prima săptămână a invaziei ruse. ONU: Sunt peste 500 de răniţi

Biroul ONU pentru drepturile omului a transmis joi că a confirmat că 249 de civili au fost ucişi şi 553 răniţi în Ucraina în prima săptămână a invaziei ruse, relatează Reuters.

Bilanţul, realizat până la mijlocul nopţii de miercuri spre joi, a crescut de la 227 de morţi şi 525 de răniţi în raportul din urmă cu o zi.

Război în Ucraina | Noile negocieri aduc soluţii pentru coridoarele umanitare

Ziua a opta a războiului din Ucraina a început cu puternice bombardamente asupra capitalei Kiev. Alarme aeriene au fost în majoritatea regiunilor ţării. 

Ziua a opta a războiului este şi ziua în care au fost noi negocieri între delegaţiile trimise de Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. Părţile au convenit cu privire la o serie de probleme umanitare, inclusiv posibilitatea unei încetări temporare a focului pentru a organiza coridoare umanitare. Rusia şi Ucraina vor continua negocierile în runda a treia, în viitorul apropiat.

×
Subiecte în articol: razboi Ucraina Paun Rohovei
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close