Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Guvernul grec declară război celor înstăriți și evazioniștilor fiscali. Va fi introdusă o "taxă extraordinară"

Guvernul grec declară război celor înstăriți și evazioniștilor fiscali. Va fi introdusă o "taxă extraordinară"

Guvernul grec declară război celor înstăriți și evazioniștilor fiscali. Va fi introdusă o "taxă extraordinară"
28 Feb 2015   •   15:25

Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, nu exclude posibilitatea ca pentru a aduce noi venituri la buget să fie instituită o "taxă extraordinară" care va fi percepută exclusiv "celor care pot să plătească", transmite AGERPRES.
''Ne-am angajat să aducem bugetul la echilibru. Dacă voi fi constrâns să impun o taxă extraordinară, o voi face, dar aceasta se va aplica doar în cazul celor care pot să plătească (...), nu vom cere bani celor care suferă'', a indicat oficialul grec într-un interviu acordat sâmbătă postului local de televiziune Sky. ''Îi avem în vedere pe cei care au bani, dar care nu au plătit niciodată. Ei sunt ținta noastră și vom fi de neclintit'', a insistat el.

Declarația lui Varoufakis survine la o zi după ce premierul Alexis Tsipras a anunțat o primă serie de măsuri de combatere a evaziunii fiscale, obiectivul său fiind ca datornicii să plătească măcar o parte din arierate. Datoriile cumulate ale contribuabililor greci față de fisc se ridică la circa 76 de miliarde de euro, total care crește de la o lună la alta.

După negocieri dificile, noul guvern grec condus de stânga radicală Syriza a reușit să convingă statele zonei euro să prelungească cu încă patru luni programul de asistență financiară pentru Grecia, executivul de la Atena angajându-se în schimb să ia măsuri pentru diminuarea deficitului bugetar și pentru asigurarea încasărilor care să permită achitarea unei părți din datoria publică față de creditorii internaționali, respectiv UE și FMI.



×
Subiecte în articol: evaziune fiscala Alexis Tsipras
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close