Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Miniștrii de externe din UE, întâlnire de urgență după anunțul lui Vladimir Putin

Miniștrii de externe din UE, întâlnire de urgență după anunțul lui Vladimir Putin

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au avut o întâlnire de urgență după anunțul făcut de Vladimir Putin de mobilizare a sute de mii de ruşi pentru a lupta în Ucraina.

Miniștrii de externe din UE, întâlnire de urgență după anunțul lui Vladimir Putin
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    21 Sep 2022   •   23:34

Miniştrii de externe au mers la New York pentru reuniunea anuală a liderilor mondiali la Naţiunile Unite.

Această întâlnire a avut loc după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, potrivit BBC, citat de g4media.ro.

”Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi”, a anunțat Vladimir Putin, miercuri dimineață.

Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în Rusia. Sunt chemaţi la război toţi cei care au făcut serviciul militar obligatoriu, dar şi rezerviştii

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială! Liderul rus a amânat de câteva ori discursul într-o singură zi. Jurnalistul Radu Tudor a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, ce înseamnă acest lucru.

”Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială.  

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”, a anunțat Vladimir Putin, miercuri dimineața.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close