Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Uniunea Europeană a aprobat planul CE pentru contracararea crizei provocate de carnea de cal

Uniunea Europeană a aprobat planul CE pentru contracararea crizei provocate de carnea de cal

Uniunea Europeană a aprobat planul CE pentru contracararea crizei provocate de carnea de cal
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2013   •   19:37

Uniunea Europeană a aprobat vineri planul destinat contracarării crizei provocate de carnea de cal, care prevede efectuarea de teste ADN pe alimente care ar trebui să conţină vită, informează AFP.
   
"Carne de cal: statele membre aprobă planul Comisiei Europene pentru depistarea fraudelor în comercializarea produselor alimentare", a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat, precizând că măsurile vor fi implementate "imediat".

Cele 27 de state membre s-au pus de acord să efectueze aproximativ 2.250 de teste pentru a verifica dacă produse care ar trebui să fie de vită conţin carne de cal.
   
Între zece şi 150 de teste sunt prevăzute în fiecare stat membru UE, "în principal la nivel de distribuitori, pe produse alimentare", precizează comunicatul.
   
Pe de altă parte, vor fi realizate teste pe carne de cal pentru a se detecta eventuala prezenţă a fenilbutazonei, un antiinflamator nociv pentru sănătatea oamenilor.

Miniştrii europeni ai Agriculturii s-au reunit miercuri seară la Bruxelles pentru a stabili măsurile care trebuie luate la nivelul Uniunii Europene în cazul scandalului cărnii de cal.

Rezultatul discuţiilor de la Bruxelles s-a concretizat în cererea Comisiei Europeane, către toate statele membre UE, să efectueze teste ADN pe produse care ar trebui să aibă carne de vită, pentru a afla dacă problema etichetelor false se limitează doar la anumite ţări. 



×
Subiecte în articol: scandal carne scandal carne scandal carne
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close