Antena 3 CNN Life Alimentele îți pot alunga somnul. Se ce trebuie să te ferești

Alimentele îți pot alunga somnul. Se ce trebuie să te ferești

Alimentele îți pot alunga somnul. Se ce trebuie să te ferești
Sursa foto: Foto: pexels.com
05 Feb 2019   •   22:22

Uneori, insomnia este cauzată de anumite alimente consumate la cină. După o masă copioasă apare repede și senzația de somn, însă înainte de culcare este bine să nu mâncați mult, altfel, riscați o idigestie.

Mâncarea de tip fast-food - Studiile au arătat că, pe lângă faptul că îngrașă, mâncarea fast-food duce la tulburări ale somnului. 

Mâncarea picantă - Pe de o parte pentru că ți-ar putea provoca probleme la stomac - arsuri și dureri, pe de altă pentru că alimentele picante sunt un excitant al sistemului nervos central, ceea ce te va împiedică să dormi.

Cafeaua, ceaiui, sucurile carbogazoase și ciocolată - Dacă ai o problema cu somnul, ar fi bine să eviți astfel de alimente după ora 16. 

Medicamentele - Mai ales analgezicele, antitusivele, unele suplimente nutritive, diureticele, medicamentele recomandate pentru gripă și răceală pot conține cafeină, în cantitate suficient de mare pentru a-ți strică somnul.

Țigările - Deși uneori le da fumătorilor calmul de care au nevoie, nicotină poate deranja somnul, fiind un fel de excitant, potrivit sanatate.bzi.ro.

×
Subiecte în articol: insomnie alimente
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close