Antena 3 CNN Life Cele mai frumoase târguri de Crăciun organizate anul acesta în Europa: Condiții de călătorie și acces

Cele mai frumoase târguri de Crăciun organizate anul acesta în Europa: Condiții de călătorie și acces

Sărbătorile vin, iar târgurile de Crăciun organizate în marile oraşe europene fac parte din farmecul acestei perioade. Antena 3 a prezentat cele mai frumoase târguri de Crăciun organizate anul acesta în Europa.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun organizate anul acesta în Europa: Condiții de călătorie și acces
Sursa foto: Hepta/ Sputnik / Alexey Vitvitsky
de Mia Lungu    |    16 Noi 2021   •   17:29

Cum ar arăta oare sărbătorile de iarnă fără faimoasele târguri de Crăciun? Cu siguranţă ar fi mai lipsite de culoare. Am văzut asta anul trecut, când cele mai multe au fost anulate, din cauza restricţiilor.

Anul acesta însă, lucrurile stau diferit. Piața tradițională de Crăciun de la Strasbourg este cea mai veche din Europa, Primul târg de Crăciun a fost deschis aici în anul 1570. Două milioane de oameni din toate colțurile lumii vin, în perioada Crăciunului, aici, iar oraşul este numit, pe bună dreptate, "capitala Crăciunului". Târgul se deschide anul acesta pe 26 noiembrie şi va dura până pe 26 decembrie. Purtarea măştii va fi obligatorie.

Anual, în capitala Austriei au loc mai mult de 20 de evenimente dedicate Crăciunului. Cel mai mare târg este cel din piaţa oraşului, acolo unde băuturile tradiţionale dar şi clasicii cârnaţi austrieci sunt la mare căutare. Localnicii spun însă că adevărata atmosferă de Crăciun este cea de la târgurile de cartier, acolo unde străzile sunt împodobite, iar localnicii sunt cei care oferă bunătăţile. Târgul de Crăciun din Viena a fost deja deschis din 12 noiembrie şi se va închide pe 26 decembrie. Românii care vor să viziteze Viena în perioada Crăciunului trebuie fie să prezinte un test COVID negativ fie certificatul de vaccinare.

Anul acesta, târgul de Crăciun de la Budapesta îşi aşteaptă vizitatorii începând cu 19 noiembrie. Vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu produse tradiţionale, mâncăruri şi băuturi, dar şi cu jucării confecţionate manual. Vinul fiert, concertele tradiţionale şi bradul spectaculos sunt nelipsite. Târgul se închide pe 31 decembrie. Cetăţenii români vaccinaţi, trecuţi prin boală sau cu test COVID negativ pot intra în Ungaria.

Nu putem vorbi despre târguri de Crăciun fără să-l amintim pe cel din Bruxelles. Obligația de a face dovada testării, vaccinării sau vindecării revine tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani care intră pe teritoriul german.

Iar farmecul sărbătorilor de iarnă nu ar fi acelaşi fără târgurile de Crăciun de la Berlin. În Berlin se deschid de la jumătatea lunii noiembrie peste 80 de târguri de Crăciun, care mai de care mai spectaculoase.

În România se organizează târguri la Sibiu, Braşov, Bucureşti şi Oradea.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close