Antena 3 CNN Life Descoperire majoră. Ce se întâmplă în creier când mâncăm cireșe

Descoperire majoră. Ce se întâmplă în creier când mâncăm cireșe

Descoperire majoră. Ce se întâmplă în creier când mâncăm cireșe
Sursa foto: sursa foto: Pixabay.com
30 Iun 2017   •   11:09

Fructe-vedetă ale sezonului au multe calităţi benefice pentru organism, pe lângă aspectul și gustul care te fac să-ți lase gura apa numai când te gândești la ele, scrie doctorulzilei.ro.

Cercetătorii au descoperit că oamenii care au atacuri de cord tind să aibă un nivel scăzut de melatonină, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cireşe. De asemenea, polifenolul din cireșe poate preveni formarea de cheaguri în sânge. Un alt compus al lor, antocianina protejează vasele de sânge de stresul oxidativ, împiedicând formarea de placă arterială, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele, reducând riscul de boli de inimă.

În plus, potasiul, fierul, cuprul, zincul, cuprul şi manganul conținute în cireșe ajută la păstrarea unui ritm cardiac normal şi sunt elemente cheie în transportul eficient al substanţelor nutritive către organele vitale.

Aceiaşi compuşi menţionaţi au și efecte benefice asupra funcţiilor cerebrale, protejând celulele creierului și prevenind instalarea unor boli neurodegenerative, precum demenţa sau boala Alzheimer. Melatonina este un antioxidant excelent bun și pentru calmarea sistemului nervos şi este utilă în caz de insomnii, nevroze, stări de anxietate şi migrene.

×
Subiecte în articol: cirese
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close