Antena 3 CNN Life Dietă. Mihaela Bilic: Acest aliment banal ține de foame și nu îngrașă!

Dietă. Mihaela Bilic: Acest aliment banal ține de foame și nu îngrașă!

Dietă. Mihaela Bilic susține că un consum sănătos al cartofilor este benefic sănătății și tractului digestiv, iar despre îngrășat și contraindicații vorbim doar când acest alimennt este prăjit. În rest, o variantă gustoasă și sănătoasă de masă.

Dietă. Mihaela Bilic: Acest aliment banal ține de foame și nu îngrașă!
Sursa foto: Antena 3
29 Apr 2020   •   18:16

Salata orientală este un preparat cu efect prebiotic. Dacă v-ați ferit până acum de cartofi pe motiv că îngrașă, trebuie să știți ceva. Nu neapărat sau mai bine spus mai puțin decât orice alte produse făinoase (paine, paste, orez, mămăligă, cereale).

Dietă. Cartoful nu îngrașă. Asta se întâmplă doar dacă este prăjit!

”Cu doar 90cal/100g, cartoful este cea mai banală și accesibilă formă de amidon cu absorbție lentă, care ține bine de foame fără risc pentru siluetă – cu condiția să nu fie cartofi prăjiți!

V-au rămas ouă fierte de la Paște și nu știți cum să le folosiți? Salata orientală în variantă de primăvară cu ceapă verde, ridichi, castraveți, măsline de mai multe feluri, mărar și pătrunjel, este o idee pe cat de gustoasă, pe atât de sănătoasă. O parte din amidonul din cartofi se recristalizează în momentul în care aceștia se răcesc. Asta înseamnă că nu mai poate fi absorbit, prin urmare ajunge în colon unde se transformă în substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice- responsabile de imunitate, digestie și sănătate în general. De aici rezultă efectul prebiotic al tuturor carbohidraților consumați reci, indiferent că este vorba de cartofi, paste făinoase sau orez.

Chiar dacă poate părea demodată, salata de cartofi poate fi o garnitură perfectă pentru orice tip de carne/pește, sau un fel de mâncare de sine stătător, sățios și hrănitor. Ca să nu mai spunem cat de apetisant arată, așa frumos colorată”, spune Bilic pe contul de Instagram.
 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic dieta cartof
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close