Antena 3 CNN Life Dr. Mihaela Bilic, despre un nou supliment contra COVID: Poate ajuta bolnavii intubaţi să supravieţuiască. E un potențial medicament

Dr. Mihaela Bilic, despre un nou supliment contra COVID: Poate ajuta bolnavii intubaţi să supravieţuiască. E un potențial medicament

Medicul Mihaela Bilic vorbeşte despre un nou supliment cu efecte bune în prevenirea şi tratarea COVID-19, citând în sprijinul afirmaţiilor sale două studii recente.

Dr. Mihaela Bilic, despre un nou supliment contra COVID: Poate ajuta bolnavii intubaţi să supravieţuiască. E un potențial medicament
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2020   •   16:10

Este vorba despre melatonină, un hormon natural sintetizat de organism, dar care poate fi luat şi din suplimente, şi care "poate fi un potențial medicament" în tratarea infecţiei cu coronavirus.

De asemenea, cei suspecți de COVID pot lua melatonină, ea fiind inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D, mai spune medicul, arătând şi o reţetă de la un spital din Capitală.

"Melatonina, un ajutor în tratamentul COVID

Două studii publicate în octombrie și noiembrie 2020 arată că Melatonina poate fi un potențial medicament în prevenția și tratamentul infecției cu coronavirus. 

Primul studiu efectuat la New York, de către Columbia University Irving Medical Center, afirmă că Melatonina este asociată unui grad mare de supraviețuire în cazul pacienților infectați cu SRAS-CoV2 și intubați. 

Melatonina, un homom care reglează somnul şi poate fi luat ca supliment alimentar

Al doilea studiu, publicat în revista PLOS Biology, este o analiză făcută de Lerner Research Institute afiliat Cleveland Clinic United States care compară 34 medicamente potențiale pentru tratamentul COVID-19, Melatonina fiind printre cele mai promițătoare. 

Melatonina este un hormon care reglează ciclul somn-veghe și care este sintetizat, atât la oameni cat și la animale, în timpul somnului. Pe piață există Melatonina sintetică, care poate fi luată sub formă de suplimente, dar și alimente funcționale - iaurtul cu Melatonină.

Melatonina este deja cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii și antioxidante, eficacitatea sa fiind demonstrată și într-un studiu clinic raportat în iunie 2020 în Journal of Pineal Research: infecția COVID-19 provoacă un răspuns septic sever, care poate fi diminuat prin tratament cu Melatonină. 

Dr. Bilic: Și cei suspecți de COVID pot lua melatonină, ea fiind inclusă în rețetele medicale de prevenție

Cercetătorii germani, la rândul lor,  au publicat în revista Melatonin Research un amplu material despre mecanismele prin care Melatonina exercită un efect protector în bolile respiratorii, deci  este de folos în tratamentul COVID-19. 

Inclusiv în cazul pacienților convalescenți după o infecție cu coronavirus, care suferă de insomnie pentru o perioadă lungă de câteva săptămâni, Melatonina este un remediu eficient. 

Și cei suspecți de COVID pot apela la Melatonina, ea fiind inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D (vezi foto).

Indiferent că o luați dintr-o pilulă sau dintr-un iaurt, este important să știți că Melatonina este un prieten pentru sănătatea și liniștea voastră", a scris medicul Mihalea Bilic, pe pagina de Facebook.

Record de bolnavi COVID la ATI

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat joi ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore avem 127 de decese şi 7.067 de persoane infectate cu coronavirus.

Până joi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane cu COVID – 19 şi 12.948 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.251. Dintre acestea, 1.288 sunt internate la ATI. 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close