Antena 3 CNN Life Reguli Feng Shui pentru bucătăria perfectă

Reguli Feng Shui pentru bucătăria perfectă

Feng Shui este o filozofie care are ca scop o amenajare practică și funcțională, care respectă unele principii bazate pe energia esențială a celor patru elemente fundamentale: apă, aer, foc, metal.

Reguli Feng Shui pentru bucătăria perfectă
Sursa foto: unsplach.com
de Georgiana Adam    |    04 Noi 2020   •   11:50

Scopul este acela de a avea o viață echilibrată și armonioasă. Bucătăria joacă un rol deosebit de important în logica Feng Shui. În plus, aceasta este considerată sufletul casei. Acolo pregătim mâncarea, uneori mâncăm și deseori este locul unde ne adunăm.

O bucătărie amenajată neinspirat provoacă stres și anxietate, în timp ce una proiectată în conformitate cu principiile Feng Shui poate oferi o energie caldă și primitoare. Există câteva reguli simple, care deși nu te transformă într-un specialist Feng Shui, te pot ajuta să-ți amenajezi înțelept bucătăria.

Conflictul dintre apă și foc

Aceasta este una dintre cele mai importante reguli într-o bucătărie Feng Shui. Zona de gătit, plita și cuptorul sunt elemente de foc, iar mașina de spălat vase, uneori cea pentru spălat rufe, frigiderul și chiuveta sunt elemente de apă. Regula spune că acestea nu trebuie așezate nici față în față, nici alături. Soluția este să stabilești două zone: cea de foc și cea de apă. Punctele centrale trebuie să fie cuptorul și plita, pe de o parte, iar pe de alta, eventual poziționată în fața ferestrei, dacă acest lucru este posibil, orice model de chiuvete bucatarie. Orice model, pentru că în Feng Shui, chiuveta este o sursă de energie vie, iar forma, culoarea și materialul din care este făcută au ca efect doar o modelare a acesteia, fără să o afecteze.

Așază elementele de apă în lateralele celor de foc și atunci cele două elemente primordiale nu se vor mai sabota reciproc, iar bucătăria va fi o sursă de energie pozitivă pentru întreaga casă.

Zona activă și zona de odihnă

Bucătăria este zona foarte activă, de acolo se încarcă pozitiv întreaga casă, iar aceasta trebuie ținută departe de dormitor, dar și de camerele copiilor. Este deci important ca ușa bucătăriei să nu fie față în față cu dormitorul. Nu întâmplător casele sunt organizate în: spațiul activ, deschis tuturor, și cel intim al dormitoarelor, retras și izolat, uneori la etaj.

Nici corespondența dintre bucătărie și baie nu este recomandată. Cele două încăperi nu trebuie să aibă nici măcar un perete comun, iar ușile lor să nu fie față în față. Dacă cele două camere sunt față în față, atunci este important ca ușile să fie mereu închise, iar pe exteriorul ușii de la baie să montezi o oglindă.

Pentru că bucătăria este sursă de energie pozitivă, ușa de la intrare nu trebuie să corespundă cu bucătăria. Între exterior și spațiul bucătăriei trebuie să existe o zonă tampon, un hol, în mod ideal, oricât ar fi acesta de mic. Dacă bucătăria comunică totuși cu exteriorul este bine ca acolo să fie o terasă sau curtea interioară. Dacă stai la bloc și fereastra dă direct în exterior (fără să existe un balcon, de exemplu), este bine să montezi o jardinieră care să aibă mereu plante verzi. În felul acesta energia casei nu se pierde, nu se risipește.

Culorile ideale

În bucătărie pot fi folosite orice culori și combinații vrei, cu două excepții: roșu și negru. Potrivit filosofiei Feng Shui, aragazul și culoarea roșie sunt elemente de foc. Iar prea mult foc în bucătărie va genera o energie agresivă și ostilă în casă.

Negrul este o culoare a calmului total, a lipsei de energie, ceea ce nu se potrivește deloc cu statutul de suflet viu al casei, pe care îl are bucătăria.

Culorile ideale în bucătărie sunt alb, crem, galben pai, verde dulce, nuanțe de gri. Acestea pot fi asociate cu nuanțe de accent negru și roșu, dar cu multă atenție și mereu combinate - ca să-și compenseze reciproc energia și fără exagerări.

Câteva sfaturi în plus

Nu este bine să lași niciodată vase murdare în chiuvetă, peste noapte. Nu doar că este neplăcut dimineața, dar este și extrem de nesănătos. Vasele murdare înseamnă mizerie și boală.

Nu pune oglinzi în bucătărie. Nu este locul lor aici. Oglinda va reflecta energia pozitivă a acestui spațiu, care în acest fel se risipește și se pierde. Fii foarte atentă cu electrocasnicele mari care pot avea efect de oglindă. Alege mereu variantele mate și amplasează-le astfel încât plita și cuptorul să nu se reflecte în acestea.

Este important să atragi viața în bucătărie. Florile, ghivecele cu plante verzi, ierburile aromatice, în mod ideal, sunt mai mult decât binevenite în bucătărie. Lasă la vedere fructe colorate, diverse. Nu păstra niciodată fructele stricate, flori uscate sau plante veștede, pentru că acestea anulează energia bună și aduc tristețe și insucces în casă.

Filozofia Feng Shui poate părea incredibil de complicată. În realitate regulile sunt extrem de logice, uneori chiar evidente și de foarte multe ori respectate aproape instinctiv. În aceste condiții, câteva detalii în plus sunt mai mult decât binevenite.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close