Antena 3 CNN Life Sfatul psihologului pentru părinții care au copii mai triști sau nervoși după COVID-19: ”NU asta este soluția!”

Sfatul psihologului pentru părinții care au copii mai triști sau nervoși după COVID-19: ”NU asta este soluția!”

Copiii sunt extrem de afectați de pandemie și de izolarea care i-a ținut departe de școală sau de grădiniță. Părinții nu au știut nici ei cum să primească această unică perioadă pe care o trăiesc, motiv pentru care tensiunile au existat în fiecare familie.

Sfatul psihologului pentru părinții care au copii mai triști sau nervoși după COVID-19: ”NU asta este soluția!”
de Andreea Cigolea    |    11 Aug 2020   •   15:14

Mulți copii sunt mai triști, furioși, speriați, obosiți, speriați sau obosiți de când a început epidemia. Principala cauză ar fi că petrec prea mult timp în faţa unui ecran. Psihologul Irina Gruia îi sfătuieşte pe părinții care își găsesc copiii mai triști sau furioși de când a început epidemia să fie mai creativi şi să-şi găsească timp pe care să-l petreacă împreună cu copiii.

”Programul de calculator era destul de strict, însă de când a început această nebunie este din ce în ce mai greu să o ţinem departe de el. Încercăm să facem plimbări cât mai lungi, dar faptul că şi locurile de joacă sunt închise nu ne ajută. Şi atunci, tot la calculator ajunge să se joace”, povesteşte Atena, o mamă care a remarcat schimbările produse la fetiţa sa, Tea, însă, odată cu restricţiile, copilul nu are prea multe variante de a-şi petrece timpul liber.

Psihologul îi sfătuieşte pe părinţi să fie mai creativi şi să-şi găsească timp pe care să-l petreacă împreună cu copiii. Altfel, cei mici riscă să primească multe informaţii, dar lipsa interacţiunii duce la deteriorarea relaţiilor cu cei din jur.

Interzicerea gadgeturilor nu este o soluție 

„Copiii, de fapt, sunt întotdeauna interesaţi de ceea ce este nou, de ceea ce este provocator, de ceea ce este interesant. Şi cred că părinţii, înainte să le închidă aceste gadgeturi, este important să se gândească ce anume le dau la schimb. Părinţii ar trebui să fie interesaţi de a crea jocuri, lucru pe care părinţii l-au cam uitat de-a lungul timpului. Cumva, să suplinească ceea ce acum 50 de ani se întâmpla la poartă, la ţară”, sfătuieşte Irina Gruia, psiholog, conform Mediafax.

×
Subiecte în articol: psiholog sfat copii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close