Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul de 40 de bani care scade tensiunea şi protejează ficatul. Se fac cure de două luni

Alimentul de 40 de bani care scade tensiunea şi protejează ficatul. Se fac cure de două luni

O legumă cunoscută de noi toţi şi accesibilă ca preţ poate face minuni pentru organism, dacă este consumată cu moderaţie şi după o schemă dată de un specialist în nutriţie.

Alimentul de 40 de bani care scade tensiunea şi protejează ficatul. Se fac cure de două luni
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2022   •   15:39

Cel mai important este faptul că ea trebuie consumată crudă, pentru că atunci când e fiartă îşi pierde mare parte din proprietățile nutritive și curative, potrivit gandul.ro.

Sfecla roşie, căci despre ea este vorba, e supranumită "alimentul-minune", datorită proprietăților pe care le are în tratarea celor care suferă de boli de sânge sau afecţiuni ale ficatului.

În plus, ea poate fi găsită şi cumpărată pe tot parcursul anului. Un kilogram de sfeclă roșie costă aproximativ doi lei, iar o bucată cântărește circa 200 de grame va avea un preţ de cam 40 de bani.

Ce conţine sfecla roşie

Sfecla roșie reprezintă un supliment nutritiv miraculos pentru organism. Totuși, prin metabolizare, atunci când e consumată crudă, rezultă concentrații puternice ale substanțelor conţinute, de aceea se recomandă consumul în cantități limitate.

Sfecla este o plantă cultivată pentru rădăcina sa cărnoasă folosită pe post de legumă în alimentație. 

Ea conține un complex de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru echilibrul organismului nostru: vitamina A, B și C, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, iod, mangan, fier și sulf.

Sfecla roşie protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor, iar betadina, care are efect relaxant, ajută la vindecarea depresiei.

Scade tensiunea arterială și este indicată pentru tratarea bolilor cardiovasculare, prevenind chiar și atacurile de cord sau angina pectorală.

Ce proprietăţi are sfecla roşie

Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpină depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.

Are efect diuretic, reușind să combată boli renale precum infecțiile sau calculii renali.

Este indicată persoanelor anemice, datorită substanțelor pe care le conține: fierul, magneziul și vitaminele contribuie la formarea globulelor roșii.

Curele cu sfeclă roşie pot fi urmate 2-8 săptămâni, la recomandarea medicului. Specialiștii recomandă să includem în alimentația zilnică 100-150 de grame de sfeclă roșie crudă.

×
Subiecte în articol: sfecla rosie
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close