Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ninsori, ploi abundente și viscol! Avertizare meteo pentru toată țara

Cod galben de ninsori, ploi abundente și viscol! Avertizare meteo pentru toată țara

Meteorologii au emis avertizări cod galben de ninsori, vânt puternic și ploi pentru toată țara.

Cod galben de ninsori, ploi abundente și viscol! Avertizare meteo pentru toată țara
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    10 Mar 2023   •   10:12

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de vineri, 10 martie, ora 12:00, până sâmbătă, 11 martie, ora 08:00.  

În intervalul menționat, în vestul Carpaților Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă.  

Citește și: Prognoza Accuweather, actualizată. Scad temperaturile cu 10 grade de la o zi la alta | Vremea se strică brusc

Se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. 

Potrivit meteorologilor, averse de ploaie și descărcări electrice vor fi vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă local și în Oltenia. 

Cod galben de ninsori și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte, pentru toată țara, în intervalul 11 martie, ora 08:00 - 12 martie, ora 15:00. 

În intervalul menționat, în toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h.  

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.  

La munte vor fi rafale de 70...80 km/h, iar pe creste vor depăși 90....110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol. 

Vremea în Capitală

În Capitală, de vineri dimineață până sâmbătă dimineață, vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 18...20 de grade și o minimă de 7...9 grade. Cerul va avea înnorări și îndeosebi spre seară și noaptea vor fi intervale cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

De sâmbătă până duminică la ora 15.00, vremea se va menține deosebit de caldă, maxima urmând a fi de 17...19 grade, dar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50...55 km/h. Sâmbătă, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi înnorări și probabilitate de ploaie ridicată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va fi variabil, iar minima în scădere față de intervalul anterior, va fi de 1...3 grade.

Duminică, vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei, maxima va fi de 11...12 grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat.

×
Subiecte în articol: cod galben ninsori
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close