Antena 3 CNN Meteo Cod galben viscol, ninsori și ploi | Elena Mateescu, directorul ANM, anunță prognoza meteo actualizată

Cod galben viscol, ninsori și ploi | Elena Mateescu, directorul ANM, anunță prognoza meteo actualizată

Furtuna Larisa a făcut prăpăd în vestul și în centrul Europei, iar mâine ajunge și în România. Este deja în vigoare un Cod galben de ploi abundente, dublat de unul de vânt și chiar de viscol în zona montană.

Cod galben viscol, ninsori și ploi | Elena Mateescu, directorul ANM, anunță prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    10 Mar 2023   •   18:21

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat, în direct la Antena 3 CNN, prognoza meteo actualizată.

"De la ora 12:00, de astăzi, și până mâine dimineață, la ora 8:00, vorbim pentru partea de vest a Carpaților Meridionali de o atenționare meteorologică de Cod galben ce vizează ploi sub formă de averse, ploi care vor favoriza și topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor fi de 20-25 de litri pe metrul pătrat, izolat, peste 30 de litri pe metrul pătrat, la altitudini de peste 1.800m.

De mâine dimineață, de la ora 8:00 până duminică la ora 15:00 vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben pentru toată țara, pentru că vântul va avea local intensificări cu viteze de 50-65km/h izolat peste 70km/h iar în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei sau zona deluroasă a Crișanei, pe parcursul serii și în noaptea de sâmbătă se duminică vorbim și de precipitații mixte.

Citește și: Cod galben de ninsori, ploi abundente și viscol! Avertizare meteo pentru toată țara

La munte, rafalele vor avea viteze mai mari 70-80km/h iar pe creste 90-110km/h și treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol", a declarat directorul general ANM, Elena Mateescu.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close