Antena 3 CNN Meteo Cod roșu și portocaliu de caniculă, dar și de ploi și vijelii, în Europa

Cod roșu și portocaliu de caniculă, dar și de ploi și vijelii, în Europa

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod roșu și cod portocaliu atât de caniculă cât și de ploi și vijelii, în Europa.

Cod roșu și portocaliu de caniculă, dar și de ploi și vijelii, în Europa
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    21 Iun 2023   •   13:32

Potrivit meteorologilor, un val de căldură va cuprinde centrul, estul și sud-estul Europei. În vest, nord dar și în centru vor fi ploi și vijelii.  

Așadar, un cod roșu de ploi și vijelii a fost emis pentru Germania. În Franța, Elveția, Spania și Polonia a fost emis cod portocaliu de vreme rea. 

Pe de altă parte, un cod portocaliu de caniculă a intrat în vigoare în Austria, Ungaria, Serbia și Croația. 

Caniculă și în România 

Meteorologii anunță zile de foc și pentru România. Cel mai cald se pare că va fi spre sfârșitul săptămânii, mai ales vineri și sâmbătă, când mercurul din termometre va urca până la 33 - 36 de grade în Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și, pe alocuri, în celelalte regiuni. Izolat, nu sunt excluse nici valori mai ridicate, de până la 36 - 38 de grade. 

Citește și: Citește și: Elena Mateescu anunță caniculă în România: ”Primele zile cu disconfort termic accentuat!”

Acest val de căldură nu va persista însă foarte mult timp, pentru că tot în weekend va pătrunde, treptat, un aer mai rece dinspre nord-vest. De aceea, temperaturile vor scădea, la început în nordul și vestul țării, iar ulterior și în sud și est. 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close