Antena 3 CNN Meteo Directorul ANM, informaţii noi despre alerta de vijelii din trei judeţe din ţară | Cum vor fi ultimele zile din "luna lui Cuptor"

Directorul ANM, informaţii noi despre alerta de vijelii din trei judeţe din ţară | Cum vor fi ultimele zile din "luna lui Cuptor"

Anunţ de ultimă oră de la meteorologi. Trei judeţe din ţară se află sub cod portofaliu de instabilitate atmosferică. Până la ora 22:00 sunt anunţate ploi torenţiale, vânt puternic şi grindină. Elena Mateescu, director general ANM, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre regiunile din ţară unde se anunţă ploi şi descărcări electrice.

Directorul ANM, informaţii noi despre alerta de vijelii din trei judeţe din ţară | Cum vor fi ultimele zile din "luna lui Cuptor"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    28 Iul 2022   •   17:20

Meteorologii au emis o avertizare cod galben și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică ce se va caracteriza ”prin perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii puternice, viteze la rafală de peste 80...90 de km pe oră și cantități de apă care pot depăși 25 de litri pe metru pătrat”.

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat, astăzi, în exclusivitate la Antena 3, cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu despre alerta de vijelii din trei judeţe din ţară

"Este vorba de zona Carpaților Meridionali și de Curbură, acolo unde ne așteptăm până în această seară la ora 23 să consemnăm perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice și, pe intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantități de apă care pot depăși 40-60 de litri pe metru pătrat.

Până mâine la ora 6 vorbim și de zona Olteniei, local Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului, precum și sudul și estul Transilvaniei și nordul Dobrogei, zone în care vor fi, de asemenea, perioade de instabilitate, caracterizate prin averse și cantități de apă care pot depăși 25-30 de litri pe metru pătrat.

Astăzi și mâine vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben în continuare pentru valul de căldură care se va menține în partea de vest și local în sudul țării, deoarece maximele se vor situa frecvent între 33 și 37 de grade.

Elena Mateecu, directorul general al ANM, anunţă cum vor fi ultimele zile din "luna lui Cuptor"

În ultimele zile din luna lui Cuptor vor fi caracterizate în continuare, mai ales sâmbătă de un disconfort termic ridicat în majoritatea regiunilor. Vorbim iar de caniculă, pentru că temperaturile maxime vor atinge și depăși 35-36 de grade, dar din a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică va fi în accentuare în partea de vest, nord-vest, apoi treptat și în restul țării", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, în exclusivitate la Antena 3.

Citiţi şi: Elena Mateescu, director ANM, despre cât timp va dura valul de caniculă în România: "Vorbim de temperaturi până la 40 de grade"

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu alerta vijelii
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close