Antena 3 CNN Politică Băsescu merge la Bruxelles cu TINICHELE de coadă: fratele ARESTAT, ginerele URMĂRIT penal şi o declaraţie de DEMISIE

Băsescu merge la Bruxelles cu TINICHELE de coadă: fratele ARESTAT, ginerele URMĂRIT penal şi o declaraţie de DEMISIE

Băsescu merge la Bruxelles cu TINICHELE de coadă: fratele ARESTAT, ginerele URMĂRIT penal şi o declaraţie de DEMISIE
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    26 Iun 2014   •   12:33

Cu fratele în arest, ginerele urmărit penal şi o cerere oficială a Parlamentului să demisioneze, Traian Băsescu a plecat joi să reprezinte România la Bruxelles, la Consiliul European.

Şeful statului va trebui să explice în faţa liderilor Europei cum a luat fratele său bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe acesta de închisoare, aşa cum reiese din înregistrările făcute publice de familia clanului.


Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
 
VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.


Lovitură după lovitură pentru Băsescu. Ginerele preşedintelui, lăsat fără bani

 
La sfârşitul anului trecut, Mihai Gâdea dezvăluia la "Sinteza Zilei" faptul că iubitul Ioanei Băsescu, Radu Pricop, va primi 10 milioane de euro despăgubire pentru 90 de hectare de teren care nici măcar nu-i aparţin. Este vorba despre un teren al familiei Brătienilor pentru care moştenitorii de drept s-au luptat câţiva ani în instanţă.

Despăgubiri de 10 milioane de euro pentru nişte terenuri care au aparţinut familiei brătienilor

Gâdea a prezentat, de-a lungul mai multor emisiuni, DOVADA că întreaga retrocedare se sprijină pe un fals greu de imaginat: omorârea în acte a celei care s-ar fi putut opune acestei afaceri.

- implicat în dosarul retrocedărilor pământurilor Brătienilor
- în dosar, o moştenitoare a Brătienilor a fost declarată moartă
- firma lui Pricop a primit după o negociere directă un contract cu Centrul Naţional al Cinematografiei, valoarea contractului: 302.000 euro, fără TVA
- contract cu Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, valoarea contractului: 388.800 lei, fără TVA
- partenerii lui de afaceri obţin despăgubiri de milioane de euro de la stat

Loviturile pentru şeful statului vin una după alta. Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său, Mircea Băsescu
 
Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi 17 abţineri, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PMP au absentat, iar UDMR s-a abţinut de la vot. Adoptarea declaraţiei de către Parlament nu are consecinţe juridice.

×
Subiecte în articol: mircea basescu Radu Pricop
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close