Antena 3 CNN Politică Băsescu: Politicienii folosesc clanurile de romi pentru alegeri

Băsescu: Politicienii folosesc clanurile de romi pentru alegeri

de M.Z.    |    10 Iul 2014   •   12:29

Clanurile romilor au fost sprijinite de politicieni, a spus, joi, preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu la Adevărul

 
În schimbul sprijinului, susţine şeful statului, politicienii au primit voturile necesare şi finanţare pentru campaniile electorale.

"Clanul Bercea Mondial a fost obişnuit să primească favoruri, dar de data asta n-au nimerit poarta potrivită. Faptul că Bercea Mondial avea peste 100 de dosare şi primise NUP-uri este o dovadă că decizia CSAT din 2009, privind lupta împotriva clanurilor locale, a fost una corectă. (...)
 
Clanurile sunt folosite la alegeri pentru resurse financiare în campanie şi chiar pentru resurse financiare proprii. Liderii clanurilor au mare influenţă asupra comunităţii", a spus, joi, preşedintele Traian Băsescu.

În ce anturaj se învârte preşedintele Traian Băsescu

Citiţi şi Traian Băsescu: Mă gândisem să demisionez. După mandat, îmi apăr fratele

Băsescu: Nu mi-a plăcut că soţiei mele i s-a pus o monedă ţigănească la gât, nici ei nu i-a plăcut
 
VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

×
Parteneri
Trei români au murit LIVE pe Facebook, într-un accident la Strasbourg
x close