Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea rămâne după gratii! Înalta Curte i-a respins contestația la executare

Liviu Dragnea rămâne după gratii! Înalta Curte i-a respins contestația la executare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, contestaţia la executare formulată de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea împotriva condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea rămâne după gratii! Înalta Curte i-a respins contestația la executare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Ian 2020   •   19:01

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.
 

UPDATE 10.28Liviu Dragnea a vorbit pentru prima dată cu jurnaliştii, de la condamnarea la închisoare din mai 2019.

"Preţul era România", a spus Liviu Dragnea, joi, când a mers la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  

Cel mai probabil, fostul şef al PSD se referea la miza condamnării sale.

"Am crezut şi încă mai cred că un om poate fi condamnat de o instanţă cu respectarea legii, CCR a zis clar că completurile de 3 sunt nelegale şi nu se poate vorbi de un proces echitabil şi de o hotărâre corectă la mine. 

Indiferent de procedurile adoptate, s-a spus că vreau să ies cu orice preţ din închisoare. Nu vreau să ies cu orice preţ şi cred că stau nevinovat. Puteam să plătesc, dar nu am vrut, că nu am vrut să fac compromisuri", a mai spus fostul preşedinte al PSD în faţa instanţei.

Citiţi şi Cum arată Liviu Dragnea după opt luni de stat în închisoare - FOTO

Judecătorii decid soarta lui Dragnea

----------------------------

Ştirea iniţială 08.40

Fostul lider PSD contestă modul în care s-a format completul care l-a condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Dacă Instanţa Supremă îi dă dreptate, Dragnea va fi pus în libertate. 

De altfel, miercuri Dragnea s-a prezentat la Tribunalul Bucureşti, tot pentru o contestaţie la executare, dar avocaţii săi au făcut o cerere de recuzare a judecaăoarei Orzaţă Maria Manuela, care însă a fost respinsă

Acest magistrat formulase iniţial o cerere de abţinere având în vedere că, în trecut, a semnat un memoriu către CSM din partea Forumului judecătorilor din România pentru apărarea independenţei justiţiei şi a reputaţiei profesionale, pe motiv că Dragnea ar fi zis la televizor că politicienii merită încătuşaţi şi băgaţi la puşcărie.

În urmă cu două săptămâni, Dragnea a avut prima înfrângere din acest an, dupa ce judecătorii ICCJ i-au respins recursul în casaţie. 

Dosarul DGASPC Teleorman

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a ajuns în fața magistraților

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close