Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu momentul impactului de la Milano! Avionul pilotat de Dan Petrescu era intact înainte de prăbușire

Primele imagini cu momentul impactului de la Milano! Avionul pilotat de Dan Petrescu era intact înainte de prăbușire

Antena 3 a prezentat imagini noi din momentul în care avionul pilotat de omul de afaceri, Dan Petrescu, lovește solul.

Primele imagini cu momentul impactului de la Milano! Avionul pilotat de Dan Petrescu era intact înainte de prăbușire
Sursa foto: tgr lombardia
de Laura Dinu    |    Naty Badea    |    07 Oct 2021   •   13:05

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere montate chiar în incinta depozitului unde a avut loc impactul. 

În imagini se poate vedea avionul, înainte de momentul impactului, care era intact. Cu alte cuvinte, aparatul de zbor nu a luat foc în timpul zborului, înaintea prăbușirii, așa cum se vehicula zilele trecute. 

O nouă teorie în cazul prăbușirii avionului pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu

Specialiștii în aviație care au urmărit secvențele cu avionul pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu vin cu noi teorii legate de ce ar fi putut duce la tragedia în urma căreia opt oameni și-au pierdut viața, inclusiv milionarul.

Astfel, o defecțiune la motor sau un stop cardio-respirator ar fi putut duce la prăbușirea avionului pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu. Secvențele prăbușirii au fost analizate de expertul în aviație Andrei Dan, fostul șef al Direcției de Aviație Civilă de la Ministerul Transporturilor.

“După ce văd eu aici, la unghiul cu care cade avionul și la altitudinea lui, adică el este în picaj și este și într-o ușoară mișcare în jurul axului longitudinal, el este scăpat de sub control! Un scenariu posibil ar fi să fi pierdut puterea motorului și în cazul ăsta, dacă ar fi insistat să rămână în zbor, i-a pierdut controlul. Un alt scenariu ar fi incapacitatea pilotului, asta înseamnă că pilotul a suferit o comoție cerebrală, un accident cerebral, indiferent ce și a pierdut controlul avionului”, a spus Andrei Dan, potrivit stirileprotv.ro.

În ziua tragediei, plafonul de nori nu era unul compact și nu se înregistrau fenomene periculoase, cum ar fi turbulențe ori furtuni. Așadar, ipoteza dezorientării spațiale a pilotului poate fi exclusă. Cert este că, înainte de a coborî în vrie, aparatul de zbor pilotat de Dan Petrescu atinsese peste 1.500 de metri altitudine, apoi a început să cadă accelerat cu câte 20-30 de metri pe secundă, după cum apreciază specialiștii.

Ar mai fi durat doar 75 de secunde până la impactul cu clădirea de la marginea orașului Milano. În cazul unei defecțiuni la motor, pilotul ar fi trebuit, teoretic, să încerce să coboare până aproape de sol pentru a căpăta viteză și a putea să redreseze aparatul pentru o aterizare în condiții de urgență.

“Să ai o reacție și să decizi să preiei comanda, să acționezi, e foarte puțin timpul. La cum este el față de verticală nu pare a fi așa ceva, pentru că în mod normal, când îl aduci într-o poziție de coborâre, nu îl aduci în verticală, pentru că din verticală este greu. Cu cât ești mai în verticală, cu atât mai mult ai nevoie de spatiu ca să redresezi, pentru că ai nevoie, în definitiv, de o rază și raza aia descrie un cerc care nu trebuie să atingă un obstacol sau pământul, ceea ce, în poziția asta, era puțin probabil”, afirmă Dan Andrei, fostul director general al Direcției de Aviație Civilă din Ministerul Transporturilor.

Un avion de mici dimensiuni înmatriculat în România s-a prăbușit pe o clădire de la periferia orașului Milano. Cei opt oameni de la bordul avionului pilotat de Dan Petrescu au murit. La bord se aflau antreprenorul Dan Petrescu, soția și fiul său, o familie tânără cu copilul în vârstă de un an, bunica copilului și un prieten al fiului lui Petrescu.

Coincidență sinistră în cazul avionului prăbușit la Milano, în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața

Coincidență sinistră în cazul avionului care s-a prăbușit la Milano. Accidentul aviatic s-a petrecut chiar pe strada care dă numele celei mai mari tragedii aviatice din istoria Italiei.

Aparatul de zbor s-a prăbușit peste o clădire goală, în renovare, în zona San Donato, lângă stația de metrou de pe strada 8 octombrie 2001.

La manșa avionului se afla Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români.

Omul de afaceri și-a pierdut viața, împreună cu familia sa.

Ca o sinistră coincidență însă, numele acestei străzi a fost dat pentru a comemora cea mai mare tragedie aeriană civilă din istoria Italiei, tragedia Linate.

×
Subiecte în articol: Dan Petrescu avion Milano
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close