Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "Ruşii trag cu sisteme de rachete multiple. 161 de civili au murit şi peste 600 de persoane au fost rănite în Nicolaev"

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "Ruşii trag cu sisteme de rachete multiple. 161 de civili au murit şi peste 600 de persoane au fost rănite în Nicolaev"

Masacrul din Nicolaev continuă. Aproximativ 161 de civili au murit în urma atacurilor, iar bilanțul victimelor este în creştere. Trimișii speciali Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, vin cu informaţii de ultimă oră din districtul Korabelny aflat la aproximativ 10 km depărtare de Nicolaev, acolo unde armata rusă atacă aerian de două zile cu sisteme multiple.

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "Ruşii trag cu sisteme de rachete multiple. 161 de civili au murit şi peste 600 de persoane au fost rănite în Nicolaev"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    04 Apr 2022   •   20:58

Suntem în districtul  Korabelny, la aproximativ 10 km depărtare de Nicolaev şi bubuiturile se aud de jumătate de oră de când a sunat alarma aeriană dinspre zona Herson. 

Se trage cu sisteme de rachete multiple Grad + Smerch. Sunt rachete extrem de puternice şi care pot distruge absolut totul în calea lor.

O parte din ele au căzut noaptea trecută aici în acestă localitate. Vedeţi urmele dezastrului lăsat în urmă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Scopul armatei ruse este să bombardeze în continuare în Nicolaev în speranța că vor avea cale liberă spre Odesa.

De la începutul războiului peste 161 de civili au murit în Nicolaev şi peste 600 de persoane au fost rănite.

În ultimile zile aceste regiuni au fost bombardate în continuu.

E cutremurător când auzi aceste rachete care zboară una după alta şi ating ţinte la nimereală. Noi suntem într-un cartier civil.

 "Armata rusă trage cu bombe cu dispersie în rafală ţintind şi în parcuri, scoli şi grădinițe" 

Rușii au schimbat strategia! Îşi concentrează acum atacurile asupra porturilor din sudul Ucrainei cu scopul de a tăia accesul spre Marea Neagră. Trimişii speciali Antena 3, Cristi Popovici şi Coşti Pahonţu, vin cu informaţii de ultimă oră din Odesa şi Nicolaev.

Potrivit serviciilor de informaţii americane şi britanice, armata rusă a schimbat strategia şi îşi concentrează acum atacurile asupra porturilor din sudul Ucrainei cu scopul de a tăia accesul spre Marea Neagră.

Am plecat din Odesa de dimineață, au fost alarme şi acolo. Am ajuns la Nicolaev, chiar în timpul bombardamentelor. Le-am auzit, le-am simțit şi am si văzut câteva în oraş. Se trage cu bombe cu dispersie interzise de tratatele internaționale.

Acestea au între 2 şi 2000 de proiectile într-o bombă mai mare, care în momentul în care se apropie la 5 metri se sol explodează aruncând în jur proiectilele. La rândul lor explodează şi acelea aruncând sute de bucăți metalice.

Aceste proiectile acționează ca nişte gloanțe. Maşina aceasta a fost distrusă, ieri dimineața, de un astfel de proiectil.

Din fericire, şoferul a reuşit în ultimul moment să iasă din mașina şi s-a salvat. Aceste atacuri nu pot fi văzute pentru că nu lasă fum şi sunt extrem de periculoase, mai ales că ele nu acționează asupra unui punct. 

Ele au fost aruncate în oraş de dimineață începând cu ora 7:00 într-un parc, într-o grădiniță şi asupra unei şcoli. La scurt timp după ce bomba a explodat a urmat o ploaie de proiectile care, la rândul lor, au împrăștiat peste tot bucăți șrapnel ascuțite şi fierbinți.

În urma atacului de ieri şi de azi dimineața, autorităţile au anunţat 2 morți şi mai multe persoane rănite.

Bombardamente în Odesa, oraş în care se află o echipă Antena 3: "Situaţia este critică"

Odesa a fost atacată din aer. Unele dintre rachete au fost doborâte de sistemul nostru de apărare aeriană. În unele cartiere au izbucnit incendii", a postat primăria din Odesa pe contul său oficial de Telegram.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close