Antena 3 CNN Life Beneficiile scrisului de mână, pentru creier și sănătatea emoțională: "Este foarte important în era în care stăm foarte mult în fața ecranelor"

Beneficiile scrisului de mână, pentru creier și sănătatea emoțională: "Este foarte important în era în care stăm foarte mult în fața ecranelor"

Medicii avertizează: Copiii care nu scriu de mână se pot confrunta, mai târziu, cu probleme de memorie și chiar de vorbire, mai ales acum, în era digitală, în care scrisul de mână începe să dispară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   09:17

Lipsa scrisului de mana poate duce la probleme de memorie și chiar si de vorbire, spun medicii.

Grav este că scrisul de mână începe să dispară chiar și de la orele de curs și asta pentru că, în unele instituții de învățământ, s-au introdus dispozitive digitale, care le permit elevilor să aibă acces la materiile predate.

Mijloacele digitale moderne pot fi folosite în procesul de predare-învățare și pentru a încuraja scrisul de mână.

In acest context, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a lansat un proiect educațional unic, sub forma unui concurs, prin care se dorește încurajarea scrisului de mână, cu ajutorul tehnologiilor moderne, evident.

Citește și: Elevii români, performanță istorică şi la Olimpiada Internațională de Matematică. Au dus România pe locul I în Europa

Școala învingătoare are posibilitatea de a câștiga un laborator modern de informatică.

Concursul "Școala Viitorului" este unul de creativitate și constă în prezentarea activității cadrelor didactice și a modului în care aceștia își susțin o oră de curs folosind tehnologia digitală.

"Beneficiile scrisului de mână sunt multiple și în principal în dezvoltarea abilităților cognitive.

Centrul limbajului este în emisfera stânga a creierului în timp ce imaginile și grafica sunt în emisfera dreaptă.

Atunci când citim și apoi scriem ceva ce am auzit sau ne dorim, activăm creierul în totalitate. Este foarte important, mai ales în era în care stăm foarte mult în fața ecranelor", a spus Gabriela Maalouf, expert Clubul de Excelență al FDVDR.

"Este foarte important atunci când învățăm să scriem, să scriem zilnic și nu într-un mod în care cei mici să fie obligați, ci să le facă placere. Îi ajută să bobească, să memoreze, să învețe limbi străine", a spus Alexandra Chiriac, medic neurolog.

"Școala Viitorului"- Concurs de creativitate pentru elevi

Adevărata bătălie pentru marele premiu va începe în toamnă, iar la concurs pot participa echipe formate doar din elevi sau echipe formate din elevi si profesori.

Proiectele vor fi evaluate de către un juriu format din profesori, psihologi dar si specialiști în tehnologie.

De altfel, doi profesori de la școala câștigătoare vor merge la Dusseldorf, în Germania, la un curs de specializare, pentru a învăța cum să integreze beneficiile scrisului de mână, în educația digitală.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close