Antena 3 CNN Life Patru metode simple care te ajută să îți răcorești casa în timpul verii. Cu ce recomandări vin specialiștii

Patru metode simple care te ajută să îți răcorești casa în timpul verii. Cu ce recomandări vin specialiștii

În timpul zilelor mai călduroase, mulți sunt tentați să utilizeze aparatul de aer condiționat sau să se așeze în fața unui ventilator pentru a se răcori. Cu toate acestea, există și alte modalități de a-ți menține casa răcoroasă fără a crește consumul de energie electrică.

Patru metode simple care te ajută să îți răcorești casa în timpul verii. Cu ce recomandări vin specialiștii
Sursa foto: Getty Images I Jose Miguel Sanchez
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2023   •   14:00

Pentru a menține eficient răcoarea în casă, primul pas constă în a preveni pe cât posibil intrarea căldurii în locuință.

1.Ține geamurile închise: Pentru a vă răcori eficient locuința, primul pas este să împiedicați pe cât posibil căldura să intre în locuință.

Sursa primară pentru acumularea de căldură nedorită este energia soarelui absorbită de casă prin acoperiș, ferestre și pereți.

Dacă aerul din exterior este mai cald decât aerul din interior, menținerea ferestrelor închise va ajuta interiorul casei tale să rămână puțin mai răcoros.

Citește și: Atenție, șoferi! Cum conduceți în siguranță, în caz de inundație pe șosea. Dacă nu faceți asta, riscați avarii majore

De asemenea, pentru că aproximativ 76% din lumina soarelui care intră în casa ta prin ferestre se transformă în căldură, este o idee bună să ții jaluzelele și perdelele trase.

2. Gestionează umiditatea: Dacă locuiești într-un climat umed, umiditatea poate face căldura verii să se simtă și mai rău.

În timp ce un dezumidificator nu va reduce temperatura camerei, va ajuta la controlul aerului lipicios și greu care face ca zilele fierbinți să fie și mai incomode.

Deoarece umiditatea scade viteza la care se evaporă transpirația noastră, de multe ori ne simțim mult mai fierbinți și mai transpirați pe vreme umedă, astfel încât investiția într-un dezumidificator îți poate menține casa mai confortabilă în lunile umede.

3. Utilizați eficient aparatele de aer condiționat: Dacă utilizați aparate de aer condiționat, fiecare grad în minus va însemna o factură mai mare. Setați termostatul la 24-27 grade Celsius, în general la o temperatură cât mai ridicată care vă permite să vă simțiți confortabil.

Specialiștii au calculat că doar 1°C în plus setat la termostat poate reduce consumul aparatului de aer condiționat cu aproape 10%.

Răcirea cu putere maximă poate conduce mai rapid la atingerea temperaturii dorite în încăpere, dar nu este foarte eficientă din cauza costurilor mai mari la energie.

4. Lasă aerul nopții să intre în casă: În cele din urmă, dacă locuiești într-o zonă în care temperatura scade noaptea, consideră-te norocos și deschide ferestrele înainte de culcare.

Folosindu-te de acest avantaj, poți economisi bani și îți poți păstra casa rece.

Doar asigură-te că închizi ferestrele dimineața pentru a păstra aerul rece în interior, înainte ca temperatura exterioară să crească din nou.

×
Subiecte în articol: trucuri caldura extrema aer conditionat
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close