Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă  Dacă mănânci aceste 15 alimente, nu vei avea niciodată nevoie de suplimente alimentare 

 Dacă mănânci aceste 15 alimente, nu vei avea niciodată nevoie de suplimente alimentare 

 Dacă mănânci aceste 15 alimente, nu vei avea niciodată nevoie de suplimente alimentare 
01 Apr 2018   •   14:43

Majoritatea persoanelor nu au nevoie de suplimente alimentare pentru a duce o viață sănătoasă. Cele mai multe vitamine și minerale pot fi luate din alimente, iar o dietă variată îți poate asigură sănătatea. Cu toată că este bine să îți consulți doctorul înainte de a renunța la suplimentele alimentare, iată care sunt produsele care pot înlocui pastilele: 

1. Migdalele: conform studiilor, migdalele îți pot scădea colesterolul și pot crește inteligența. O porție de migdale oferă o doză sănătoasă de fibre, grăsimi sănătoase, vitamina E și magneziu. 

2. Sparanghelul: această legumă are beneficii nutriționale imense pentru sănătate, datorită cantității foarte mari de vitamine și minerale: vitamina B, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, vitamina E, fibre, mangan, fosfor, vitamina B3, potasiu, colină, vitamină A, zinc, fier, proteine, vitamină B6 și acid pantotenic . 

3. Bananele au un conținut foarte ridicat de potasiu, precum și vitamină B6 și triptofan, care cresc starea de bine. 

4. Fasolea: pe deasupra conținutul ridicat de fibre, fasolea de orice fel conține cupru, acid folic, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu și zinc, care vor face minuni pentru sistemul tau digestiv. 

5. Fructele de pădure: fie că este vorba de căpșuni, zmeură sau afine, acestea sunt pline de vitamina C și antioxidanți și cresc imunitatea. 

6. Broccoli: această legumă verde poate fi considerată pastila de multivitamine a naturii. Ea conține: vitamina C, , crom, acid folic, fibre, acid pantotenic, vitamina B6, vitamina E, mangan, fosfor, colină, vitamina B1, vitamina A, potasiu și cupru. 

7. Carnea de pui: este o sursă pură de proteine, care poate fi gătită în orice fel și conține tiamină, zinc, cupru, mangan, vitamina C, riboflavină, niacin, vitamina B6, acid folic, vitamina B12, acid pantotenic, fier, fosfor și seleniu. 

8. Ouăle: pe lângă proteine, acestea au un conținut ridicat de fibră dietetică, vitamina C, cupru, riboflavină, vitamina B12, seleniu, fosfor și fier. 

9. Grăsimile sănătoase: uleiurile, și alte surse naturale de grăsime ajută corpul să absoarbă nutrienții necesari sănătății. Este indicat să mănânci avocado, nuci, și uleiuri cât mai puțin procesate.

10.Laptele: este o sursă excelentă de calciu, vitamina D, fosfor, magneziu, potasiu, vitamină B12 și zinc. 

11. Cartofii: Chiar dacă au o reputație proastă, cartofii sunt de fapt plini de beneficii, având mai mult potasiu decât o banană, o cantitate uriașă de vitamina C, fier și magneziu.  

12. Somonul: este bogat în Omega 3, vitaminele D și B12, și este vedetă dietei mediteranne, care este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume! 

13. Spanacul: chiar dacă par a fi doar niște frunze goale, spanacul ascunde o sursă excelentă de vitamina K, vitamina A, mangan, folat, magneziu, fier, cupru, vitamina B2, vitamina B6, vitamina E, calciu, potasiu, vitamină C, fosfor, vitamina B1, zinc și colină.Alege intodeauna spanacul că sursă pentru salată! 

14. Cartofii dulci: această sursă de carbohidrați sănătoasă conține un nivel foarte ridicat de vitamina A, care este mai puțin găsită în alimente. 

15. Cereale integrale: fibrele din cereale ajută digestă, și promovează promoeaza sănătatea tranzitului. De asemenea, ele conțin vitamina B, fier, magneziu și seleniu. 

Sursă: Daily News
  

×
Subiecte în articol: viata sanatoasa alimente sanatoase
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close