Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Greșeli capitale care aruncă țara în criză

Sinteza zilei. Greșeli capitale care aruncă țara în criză

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 21:52 09 Feb 2017 Modificat la 21:52 09 Feb 2017
o_1b8i6tak57lm110u114s1er1uofa.jpg

Incapacitatea coaliției guvernamentale de a explica ce prevede celebra OUG 13, participarea președintelui la proteste față de Guvern sau prezența copiilor la astfel de mitinguri se numără printre greșelile majore care au dis la situația de față în care se află țara.

1. Incapacitatea coaliției guvernamentale de a explica situația reală în care se află România. Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a gestionat execrabil multe teme majore ale României, dintre care două de maximă urgență: 
a. implementarea deciziei CEDO în cazul ”România” și iminența condamnării țării noastre la plata a 80 de milioane de euro, amendă pe an.
b. Guvernul Cioloș în mod abuziv nu implementează decizia Curții Constituționale, deși modifică Codul penal prin ordonanță de urgență, sporind posibilitatea de abuzuri.

2. Protestele cetățenilor sunt întotdeauna legitime într-o democrație. Participarea președintelui Klaus Iohannis la proteste împotriva Guvernului țării sale și a Parlamentului este o greșeală pe care nu a mai făcut-o niciun președinte dintr-o țară democratică.

3. Liderul USR, Nicușor Dan, șochează atât prin faptul că nu știe de ce participă la proteste, dar mai ales prin prezența în stradă, la -7 grade, cu copilul său de doar șapte luni. Legea 272/2004 interzice folosirea și expunerea copiilor.

4. O fotografie controversată în care apare un copil ținând în mână o pancartă cu injurii la adresa PSD, în contextul protestelor care au loc, a fost postată chiar de mama sa pe Facebook.

5. Autorități importante ale statului fac declarații hazardate, iau decizii în contradicție cu proprile afirmații, creându-se impresia la nivelul opiniei publice, de haos general.

Un exemplu este declarația președintelui Klaus Iohannis că va demara referendum pe tema grațierii. Realizând ulterior că este neconstituțional, președintele s-a văzut obligat să se contrazică, afirmând după întâlnirea cu președintele CEDO, că ”grațierea e o parte a soluției” și fiind astfel nevoit să schimbe tema referendumului național.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a cerut la CSM încetarea detașării Oanei Hăineală din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției, deși conform legii, această procedură se putea face doar la solicitarea magistratului sau a ministrului Justiției. Ce încredere generează procurorul general al României când depune o plângere în contencios administrativ?

Un alt exemplu este cel al Avocatului poporului, Victor Ciorbea, care spune în primă fază că nu poate să sesizeze Curtea Constituțională pe OUG 13, iar după două zile, Ciorbea afirmă că va sesiza CCR.

6. USR, dorind să câștige electoral, aduce în Parlament un comportament de stradă și inaugurează în legislativul actual dormitul în formă continuată în forul suprem.

Senatorul USR Mihai Goţiu, surprins moţăind în Parlament. ”M-am odihnit și eu puțin!”

Vlad Alexandrescu, senator USR, surprins și el dormind în Parlament. Ce explicație a dat

7. Unii oameni greșesc profund informându-se exclusiv de pe internet, spațiul în care se găsesc cele mai multe știri false (fake news). 

8. Oameni de la vârful unor instituții din partide politice, dar și simpli cetățeni au recurs la cel mai nesănătos obicei alimentar românesc: să se mănânce unii pe alții. 

9. Zilele acestea s-a desfășurat un concurs național cu titlul ”Românii au talent la denigrat propria țară, faza pe continent”. În finală au intrat Monica Macovei și alții.

10. Dezinteresul criminal al mai multor lideri politici față de cele mai mari pericole interne și externe: Rusia amenință pe față România, regiunea noastră se orientează către est, nerezolvarea problemei citostaticelor pentru bolnavii care luptă cu cancerul.

Informațiile au fost prezentate joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

 

 

×
Parteneri
x close