Antena 3 CNN Actualitate Dispută pe tratamentul neconvenţional pentru coronavirus. Dr. Marinescu: Tratamentul naturist şi vitaminele nu există în protocolul COVID

Dispută pe tratamentul neconvenţional pentru coronavirus. Dr. Marinescu: Tratamentul naturist şi vitaminele nu există în protocolul COVID

Milena Niță
3 minute de citit Publicat la 16:10 19 Mar 2021 Modificat la 16:11 19 Mar 2021
Dispută pe tratamentul neconvenţional pentru coronavirus. Dr. Marinescu: Tratamentul naturist şi vitaminele nu există în protocolul COVID
Sursa foto: Hepta

Medicul Adrian Marinescu spune că pacienţii cu forme medii şi severe de boală vor ajunge la spital, ei vor fi internaţi şi tratamentul se face de medicul din unitatea medicală.

Formele uşoare în schimb se tratează acasă, la indicaţia medicului, iar cazurile asimptomatice nu au nevoie de tratament. Dacă este o formă uşoară şi fără factori de risc, pacientul rămâne acasă.

Dr. Marinescu: Fiecare formă de boală are tratamentul ei

Cât despre bolnavii cu simptome, dar care se tratează acasă cu medicamente luate după ureche, medicul atrage atenţia că este o mare greşeală şi un risc care de multe ori poate să fie greu de cuantificat.

"În primul rând, neavând o evaluare, nu ştim ce formă de boală este. De asemenea, se poate întâmpla ca pacientul să ajungă cu o formă severă de boală prea târziu şi intervenţia să fie, din păcate, foarte greu de făcut", a atenţionat dr. Adrian Marinescu, directorul medical de la Matei Balş, vineri, la Antena 3.

Dr. Adrian Marinescu: Tratamentul naturist şi vitaminele nu există în protocolul COVID

Cât despre tratamentul naturist şi cel de vitamine, specialistul spune că nu există în protocolul COVID.

"Nu are nicio legătură cu protocolul. În niciun caz, vitaminele nu rezolvă infecţia virală. Deci, mare atenţie, trebuie să existe o evaluare făcută de medic şi care să stabilească ce formă de boală este", a subliniat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutul Matei Balş, vineri, la Antena 3.

Medicul care a vindecat altfel bolnavii COVID: Eu mă duc pe medicația clasică, ieftină şi nu a ajuns niciunul intubat

Un medic pneumolog din România spune că a vindecat de COVID aproape 1.000 de pacienţi, tratând boala ca pe o pneumonie atipică și utilizând o medicație clasică și, în același timp, ieftină.

Dr. Flavia Groșan este medic pneumolog-bronholog şi precizează că obiectivul ei a fost, încă de la începutul pandemiei, ca niciun bolnav să nu aibă nevoie de mască de oxigen.

Pentru a-și pune pacienții pe picioare, medicul susţine că a utilizat un antibiotic clasic.

Citiţi şi Radu Tudor, despre medicul care susţine că a salvat 1000 de bolnavi COVID: O întrebare am, pentru Colegiul Medicilor

Dr. Flavia Groşan riscă excluderea din profesie. CMR: Derapaj profesional grav

Colegiul Medicilor s-a autosesizat după ce în presă au apărut mai multe articole, în ultimele zile, despre un medic pneumolog care susţine că ar face minuni și ar vindeca bolnavi de COVID cu o schemă proprie de tratament şi medicamente ieftine.

Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Groşan, s-a autosesizat miercuri, astfel că aceasta va fi cercetată de Comisia de Etică.

Întâlnirea va avea loc luni, 22 martie, la ora 14:00, în cadrul Comisiei de etică și deontologie profesională.

Potrivit şefului Colegiului Medicilor, dr. Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC la mijlocul anilor 2000, ulterior angajată a Spitalului Municipal din Marghita, "s-a retras din sistemul sanitar public în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci deţine un cabinet privat în Oradea".

Colegiul Medicilor, despre cazul dr. Groşan: "Derapaj profesional grav"

În plus, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor subliniază că afirmaţiile doctoriţei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt periculoase şi aberante:

"Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură".

Doctoriţa Flavia Groşan, pneumolog, susţine că tratează COVID-ul ca pe o pneumonie atipică, cu antibiotic, chiar şi prin telefon sau online, ca să nu-i pună pe drumuri pe cei bolnavi rău.

În plus, medicul pneumolog din Oradea este de părere că "în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul COVID omoară, de fapt, bolnavii", potrivit national.ro.

Citiţi şi Cazul dr. Flavia Groşan, răsturnare de situație: nu a vindecat 100% din bolnavii COVID. Colegiul Medicilor: Mulţi pacienţi au ajuns în stare gravă la spital

×
Etichete: COVID-19
Parteneri
x close