Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   16:26

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ Proiectele legislative, de dezvoltare a infrastructurii şi alte probleme sociale ale judeţului Neamţ sunt principalele priorităţi pe care le au în vedere dacă vor ajunge în Parlamentul României candidaţii la alegerile din 11 decembrie aflaţi pe primele locuri ale listelor formaţiunilor din Neamţ şi independenţi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

Pentru candidaţii independenţi, prima întrebare a fost: 'Care sunt motivele care v-au determinat să intraţi în această competiţie electorală?'

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Daniel Chiţoiu, candidat ALDE Neamţ pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Este o onoare şi, în acelaşi timp, o mare provocare pentru mine să mă alătur echipei ALDE Neamţ. Am primit cu încântare invitaţia organizaţiei Neamţ, a domnului Asaftei de a deschide lista pentru Camera Deputaţilor. Unul dintre motivele principale pentru care am decis să vin aici a fost echipa puternică pe care domnul Asaftei a conturat-o. Asistăm la o criză de competenţă majoră la nivelul administraţiei centrale, ale cărei consecinţe dezastruoase se văd dureros în bâlbele guvernării aşa-zis tehnocrate. Alături de domnul Asaftei voi lupta pentru judeţ, pentru a atrage investiţii, pentru a crea locuri de muncă, pentru a aduce bunăstare. Am decis alături de colegii de la ALDE să propunem, în toată România, candidaţi care ştiu cum funcţionează instituţiile, care ştiu să atragă resurse şi să deblocheze proiecte, care ştiu să deschidă uşi la Bucureşti şi să atragă investiţii în Neamţ. Formula pe care o propunem este simplă şi legitimă: o echipă care să combine experienţa în administraţia locală şi centrală.
 
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. Campania noastră se va desfăşura sub principiul 'Bucureştiul lucrează pentru Neamţ' şi va include un program amplu de audienţe deschis pentru cel puţin 5.000 de cetăţeni. Vreau să scriem agenda noastră de campanie împreună cu nemţenii, să ne cunoaştem, să lucrăm împreună. Doar aşa se poate face treabă. Formarea mea de economist îşi va pune amprenta asupra proiectului pe care îl propunem pentru Neamţ. Alături de colegii mei ne vom concentra pe iniţierea şi deblocarea de proiecte majore: infrastructură de transport şi turistică obligatorii pentru ca Neamţul să îşi atingă potenţialul uriaş. Educaţia, pregătirea tinerilor, reprezintă o prioritate pentru ALDE, iar acest aspect se va observa şi în proiectul nostru pentru Neamţ, prin care ne propunem reabilitarea sau modernizarea şcolilor, dar şi a spitalelor, deoarece ne dorim să oferim nemţenilor un sistem de sănătate performant. De când sunt aici pot să vă spun că am înţeles o parte din dorinţele nemţenilor şi pot să vă spun că vom încerca să le punem în practică, pentru că asemenea nemţenilor şi noi ne dorim un judeţ sigur, prosper, educat şi sănătos, care să-şi regăsească renumele în inimile românilor. Din ianuarie, vreau să transform biroul meu de parlamentar din Piatra-Neamţ într-un centru de consultanţă gratuită pe finanţări naţionale şi europene pentru toţi primarii şi antreprenorii din judeţ. Vreau să asigur fiecare nemţean că uşa mea îi va fi întotdeauna deschisă.
 
3. Uninominalul, aşa cum a funcţionat el, s-a dovedit o formulă incompletă şi experimentală. Listele de candidaţi sunt, înainte de toate, o demonstraţie de responsabilitate din partea partidelor, o modalitate de a-şi dovedi priorităţile şi viziunea prin candidaţii pe care-i propun, dar în acelaşi timp vorbim şi de o profesionalizare a Parlamentului. Din acest punct de vedere, ALDE are lista cea mai experimentată, regăsindu-se pe aceasta foşti miniştri, oameni care au avut rezultate de-a lungul timpului. Românii trebuie să ştie că aceste alegeri nu sunt despre ceea ce este bun pentru Iohannis, sau despre ceea ce este bun pentru Cioloş, sau pentru partide. Este timpul să le reamintim alegătorilor noştri că aceste alegeri sunt despre ei, despre viaţa lor, despre viitorul lor. Românii vor decide, însă, cine trebuie să conducă România după 11 decembrie şi ce vă pot garanta este că ALDE va fi busola oricărei guvernări. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Alexandru Mihai, candidat ALDE Neamţ pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Este o întrebare pe care ar trebui să o adresaţi conducerii partidului. Oricum, eu nu pot decât să mulţumesc pentru încrederea acordată de către colegii mei de la Neamţ. Cu siguranţă că domnul Daniel Chiţoiu a avut un rol decisiv în stabilirea listelor, bineînţeles consultându-se cu cei doi copreşedinţi ai ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, şi după o atentă evaluare a activităţii filialei noastre, precum şi după o evaluare a activităţii politice şi administrative a fiecărui membru ALDE.
 
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. În mod cert, proiectul major pe care îl am este legat de atragerea investiţiilor în judeţul nostru, cunoscut fiind faptul că, din păcate, lipsa locurilor de muncă este problema majoră a Neamţului. Încă de acum 4 ani, am vorbit despre înfiinţarea parcurilor industriale şi cred că a venit timpul să punem în practică acest proiect, să nu rămână doar pe hârtie. După dispariţia industriei, după închiderea platformei de la Săvineşti şi a multor alte fabrici care asigurau locuri de muncă pentru toţi locuitorii judeţului, se impune o revitalizare a mediului de afaceri prin punerea în practică a unor proiecte majore, proiecte care vor genera locuri de muncă pe timpul derulării lor, dar mai ales pentru viitor. În acest sens, doresc înfiinţarea unui parc industrial în zona Dumbrava Roşie - Săvineşti prin parteneriat public privat. Un al doilea parc industrial poate fi realizat şi în zona Roman, această zonă beneficiind de acces facil la infrastructura rutieră, feroviara, precum şi de acces la utilităţile necesare funcţionării unui asemenea obiectiv major.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ Bineînţeles că avem mult de lucru şi la capitolul infrastructură rutieră, domeniu fără de care nu putem dezvolta celelalte activităţi economice. Pe lângă celebrul proiect al Autostrăzii Moldova, care va traversa judeţul nostru şi care va lega Moldova de Transilvania şi pe care îl voi sprijini cu toate mijloacele legale, mai am intenţia de a face toate demersurile posibile pentru construirea unui nou drum judeţean de la Piatra-Neamţ la Bacău, cu finanţare europeană. Un asemenea drum poate fi realizat în lunca Bistriţei şi va avea o utilitate multiplă. Sub aspect legislativ doresc modificarea legii redevenţelor resurselor minerale, deoarece statul român încasează la buget mult mai puţin decât ar trebui, România având redevenţe sub media europeană. Ne vindem resursele ţării mult prea ieftin. Nu în ultimul rând, turismul nu este valorificat la adevăratul potenţial, iar legislaţia în acest domeniu trebuie să vină în sprijinul investitorilor din acest domeniu, precum şi în sprijinul turiştilor,
 
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. Din păcate, votul uninominal şi-a arătat limitele. În România, dar în mod special în judeţul Neamţ, după 2008, au ajuns în Parlamentul României persoane care nu au adus nimic bun pentru judeţul nostru. Nu putem spune că judeţul Neamţ a beneficiat de avantaje în comparaţie cu alte judeţe. Lipsesc investiţiile majore. Neamţul nu a avut un reprezentant în guvern care să-i facă cinste. Revenirea la votul pe listă responsabilizează partidele politice, acestea fiind obligate să aducă în prim planul politicii persoane capabile, persoane care să facă şi nu să promită. În ALDE se regăsesc adevăraţii liberali, oameni de acţiune, oameni care vor reprezenta cu onoare judeţul nostru şi care vor face ca Neamţul să redevină perla Moldovei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Laurenţiu Dulamă, candidat PMP Neamţ pentru Camera Deputaţilor

1. Filiala Neamţ a Partidului Mişcarea Populara a hotărât şi aprobat listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare ţinând cont de profilul, integritatea, popularitatea şi bineînţeles experienţa şi notorietatea fiecăruia pentru judeţul Neamţ. Faptul că deschid lista la Camera Deputaţilor nu poate decât să mă onoreze şi să mă oblige în acelaşi timp.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. În primul rând vreau să-i reprezint pe nemţeni cu adevărat şi în adevăratul sens al noţiunii de ales. Nu-mi doresc doar să fac naveta timp de 4 ani la Bucureşti şi peste 4 ani să realizez că nu am făcut nimic real pentru locuitorii judeţului Neamţ. Ca proiecte şi iniţiative voi lupta pentru crearea realizabilă a locurilor de muncă prin atragerea de investitori români şi străini în parteneriate cu instituţiile statului. De asemenea voi lupta ca pădurea din Neamţ şi din România să nu se mai taie şi implicit să se reîmpădurească locurile rămase goale. Voi lupta ca Referendumul 300 validat de popor să fie pus în practică măcar din următorul an legislativ. Şi nu în ultimul rând voi lupta pentru Unirea Basarabiei cu  România, obiectivul de ţară al Partidului Mişcarea Populară!

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. Susţin în continuare varianta normală şi cea mai apropiată alegătorilor, respectiv votul uninominal pe listă. Se pare însă că nici PSD cu ALDE ataşat dar nici PNL nu  agreează acest lucru.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Dorin Antal, candidat PMP Neamţ pentru Senat

1. Sunt Dorin Antal şi am fost validat pe poziţia 1 în lista de candidaţi pentru alegerile din 11 decembrie 2016 la Senatul României, din partea P.M.P. - Partidul Mişcarea Populară Filiala Neamţ pentru că: nu am mai făcut politică; sunt o persoană instruită; am rezultate profesionale bune; am avut o activitate susţinută în cadrul partidului.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. Proiectul de ţară al partidului nostru este Unirea cu Republica Moldova. Acest proiect este o dorinţă dragă mie încă din 1990, când am fost prima dată în Basarabia. Am mulţi prieteni dragi acolo şi iubesc foarte mult locurile şi obiceiurile lor. Deci voi fi implicat activ în această acţiune. O altă activitate, pe care mi-aş dori să o desfăşor, va fi schimbarea sistemului de învăţământ din România (cunosc foarte bine şi îmi place sistemul de învăţământ din Norvegia), prin trecerea lui de la modelul "cantitativ" la modelul "calitativ". Am, de asemenea, expertiză în domeniul asigurărilor internaţionale şi cred că aş putea face treabă bună şi în acest domeniu.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. Personal cred că în acest moment, în România, votul pe liste de candidaţi este o soluţie temporară, de "avarie". Votul uninominal, în forma în care s-a folosit în România, a fost un eşec de proporţii, scoţând la "suprafaţa" politicii foarte mulţi parlamentari ineficienţi, dar cu "notorietate" în rândul populaţiei. În momentul în care în România se va crea un echilibru politic între partide şi cetăţenii vor înţelege mai bine politica, va trebui să se implementeze tot votul uninominal, pentru că ţările care au o democraţie consolidată, au arătat că aceasta este soluţia. Aşa că eu văd doar dezavantaje ale votului pe lista de candidaţi: se votează mereu aceleaşi partide; în liste se ascund oameni cu probleme; apar mai mereu aceeaşi oameni; nu este stimulată competiţia , etc".

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Mugur Cozmanciuc, candidat PNL Neamţ pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Pe baza activităţii şi rezultatelor pe care le-am obţinut am fost nominalizat pe prima poziţie a listei la Camera Deputaţilor. Cred că le-am dovedit colegilor mei ce înseamnă munca în echipă. Dacă la început am fost primit cu îndoială, pe parcurs am reuşit să le câştig încrederea, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Vreau să le mulţumesc pentru suportul acordat, dar ştiu că mai avem mult de muncit. Încrederea cetăţenilor se câştigă destul de greu, prin multă muncă şi mai puţine vorbe.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. Aş vrea să reiterez principalele direcţii pe care le susţine PNL prin programul de guvernare: Infrastructură, Sănătate şi Educaţie. Susţin debirocratizarea, statul să fie în slujba cetăţeanului. Aşa cum ştiţi deja, voi continua să militez pentru dezvoltarea infrastructurii în zona Moldovei, respectiv Autostrada Unirii, pentru dezvoltarea accelerată a judeţului Neamţ în vederea recuperări decalajului în comparaţie cu restul judeţelor, a ţării şi Europei. În următorii 4 ani din calitatea de deputat mi-am propus să aduc în discuţie mai multe propuneri legislative, printre care aş menţiona legea cu un singur articol. La ce se referă mai exact: Instituţiile statului să nu îi solicite cetăţeanului niciun document care se află la o altă instituţie. Şi ar mai fi domenii prioritare asupra cărora voi vrea să îmi aplec atenţia, pe care le menţionez pe scurt: agricultura, zona de munte a judeţului Neamţ, siguranţa alimentară, apărarea, siguranţa naţională şi protejarea mediului, pentru că este o moştenire ce trebuie să o lăsăm generaţiilor viitoare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. Cred că votul pe listă ne oferă posibilitatea să avem o campanie care se va concentra pe dezbaterea pe proiecte, construite pe cele două mari ideologii politice: de stânga sau de dreapta. Sigur că sunt importanţi şi candidaţii, dar discuţia se mută pe proiecte. Şi asta cred că e cel mai important. Totodată, prin revenirea la votul pe listă se va îndeplini una dintre cerinţele cetăţenilor: numărul parlamentarilor va scădea la 466. În urma ultimelor alegeri parlamentare a rezultat un Parlament obez. Totodată, votul pe liste permite ca oameni competenţi în anumite domenii, dar cu puţină notorietate sau resurse financiare limitate, să acceadă în Parlament. Dacă prin sistemul de vot uninominal se vorbea mai mult despre proiecte locale, votul pe listă permite parlamentarilor să vină cu proiecte de guvernare, care sunt asumate de partid. Ca o concluzie, sistemul de vot pe listă este mai transparent atât pentru parlamentar, cât şi pentru cetăţean.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Eugen Ţapu Nazare, candidat PNL Neamţ pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Un procent mare în luarea acestei decizii de către colegii mei îl constituie experienţa pe care am acumulat-o ca parlamentar, dar şi a activităţii specifice din calitatea de preşedinte al Comisiei Economice, din Senat. Când s-a discutat despre formarea listei s-a luat în calcul şi competenţele pe care le deţin cei care s-au înscris în cursă. Vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru sprijin, dar sunt conştient că greul de abia acum începe. Pe perioada campaniei voi fi prezent printre oameni ca să le explic de ce e important să voteze proiectul PNL, pentru că înseamnă dezvoltare şi progres, adică o viaţă mai bună pentru ei. În 2012 am obţinut peste 40.000 de voturi, iar acum pentru că sunt cel care deschide lista la Senat mi-am propus să iau peste 100.000 de voturi

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. Aş vrea să pun accentul în mod special pe partea economică a programului de guvernare al PNL, care se concentrează pe susţinerea capitalului autohton. Susţin necesitatea unor măsuri axate pe dezvoltare şi predictibilitate. Investitorii iau decizia de a înfiinţa o afacere în funcţie de câţiva factori: fiscalitate, infrastructură şi resurse de care dispun. De aceea este nevoie de un sistem fiscal care să încurajeze investiţiile, unul simplu, care să nu ofere motive pentru comiterea evaziunii fiscale. Alături de colegii mei parlamentari voi milita pentru dezvoltarea infrastructurii în judeţul Neamţ, zona Moldovei, iar în ceea ce priveşte resursele voi continua să mă asigur că va fi introdus sistemul dual de educaţie în cât mai multe şcoli din judeţul Neamţ.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. Dacă ne aducem aminte bine, sistemul de vot uninominal a cauzat o serie de anomalii. Au fost cazuri când au intrat în Parlament candidaţi de pe locul 2 şi 3, nu cel care fusese votat de cei mai mulţi cetăţeni. Deci partea cu reprezentativitatea a avut de suferit. De aceea a fost nevoie de modificarea legislaţiei electorale. Votul pe liste este oportunitatea de a profesionaliza Parlamentul, de a le permite profesioniştilor să aibă o şansă de a schimba lucrurile.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Sorin Cazan, candidat PRU Neamţ pentru Camera Deputaţilor

1. Sunt primul pe listă la Camera Deputaţilor pentru că filiala Neamţ a Partidului România Unită este printre cele mai active, cu rezultate foarte bune la alegerile locale. Este firesc ca reprezentanţii noştri din Parlament să fie, pe de o parte, puternic ancoraţi în realităţile locale, iar pe de altă parte oameni care au înţeles să lupte pentru cauza neamului românesc, care este sinonimă cu doctrina Partidului România Unită. Sunt convins că oamenii au înţeles de ce trăim rău şi că e momentul să aleagă, aşa cum se întâmplă deja şi în lume, un partid apropiat de identitatea naţională, care promovează valorile creştine şi unitatea.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. Proiectul meu şi al tuturor candidaţilor este, evident, cel al Partidului România Unită. Este un program care are în vedere protejarea şi dezvoltarea a tot ce e românesc - de la companii cu capital autohton până la fermieri, de la  individ şi familie până la comunitate. Avem în vedere un salariu minim de 2.000 de lei, pensie minimă de 900 de lei, angajarea şomerilor prin programul NEETS - fonduri europene, dar şi construirea de spitale regionale şi de grădiniţe, pentru că este vital să avem grijă de viitorul acestui popor. Dincolo de măsurile concrete şi de un pragmatism care e specific oricărui partid - mai puţin PNL şi USR, care nu au un program propriu - mai este, însă, ceva. Partidul România Unită pune o problemă pe care evident că tehnocraţii sau noua stângă reprezentată de USR nu au cum s-o promoveze: criza spirituală, riscul de pierdere a identităţii naţionale. E vremea să ne întoarcem spre ceea ce ne defineşte ca neam, să ne amintim de tradiţii, de martiri, de biserică, de familia unită, de copii crescuţi cum se cuvine, cu principii de viaţă sănătoase şi curate. E timpul să reînviem spiritualitatea acestui popor, să scoatem din atenţie activismul ONG-urilor, care pur şi simplu tind să devină un stat paralel. Între Soros şi Vlad Ţepeş, e timpul ca oamenii să aleagă unul de-ai noştri.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. Votul pe listă reprezintă desemnarea pentru Parlament a unor oameni care au demonstrat profesionalism, care nu doar cunosc principiile după care partidul se ghidează, ci cred în ele şi pur şi simplu muncesc pentru a le pune în practică. Vorbim despre echipă, despre unitate, despre oameni care împărtăşesc aceleaşi valori. Votul uninominal a determinat nominalizarea unor persoane care nu aveau de-a face cu doctrina sau chiar cu munca de partid, care ştişi şi dumneavoastră că nu este deloc uşoară. Desigur că erau persoane cu notorietate, dar notorietatea nu este de ajuns când mergi să fii parte din Legislativ, prima putere în stat. De aceea, Partidul România Unită are pe listele sale oameni care ştiu exact ce au de făcut, care - foarte important - cred în aceleaşi principii şi care vor face la unison politica neamului românesc.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Daniel Oajdea, candidat PRU Neamţ pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1.Partidul România Unită este un partid naţionalist, cu un program în slujba oamenilor. Parte din programul partidului se regăseşte şi în programul meu cu care am candidat în urmă cu patru ani. Desemnarea mea pe prima poziţie la Senat Neamţ a avut la bază conduita pe care am adoptat-o pe perioada celor două mandate de deputat, în care am demonstrat că sunt consecvent cu ceea ce am promis electoratului. Un partid care respectă voinţa oamenilor are nevoie de parlamentari care să le reprezinte interesele. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. Am un program bine pus la punct care are ca obiectiv general reaşezarea României pe o direcţie corectă. Din păcate, nu poate fi detaliat în câteva rânduri. Programul meu va fi adus la cunoştinţa cetăţenilor din judeţul Neamţ prin toate metodele de promovare permise de lege. Toate măsurile vizează creşterea nivelui de trai al oamenilor simultan cu dezvoltarea infrastructurii şi a economiei locale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. Votul uninominal era mult mai corect, oamenii aveau posibilitatea de a selecta dintre candidaţii propuşi de partid pe cei pe care şi-i doreau, nu veneau toţi la pachet. Votul pe listă permite anumitor persoane favorizate de partid să ajungă în Parlament, pe care poate oamenii nu le-ar fi votat. Am votat împotriva votului pe listă deoarece consider că micşorează răspunderea parlamentarului faţă de cetăţeni, însă legea a fost aprobată deoarece convenea şi a avut susţinerea partidelor mari.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Ioan Munteanu, candidat PSD Neamţ pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Am trei mandate de deputat. Am deţinut responsabilităţi în Camera Deputaţilor de care m-am achitat cu brio şi am fost apreciat. Institutul de Politici Publice m-a desemnat drept unul dintre cei mai buni parlamentari din Moldova în toate cele trei mandate. Am căpătat experienţă în domenii importante: administraţie publică şi legislaţie, ceea ce mă ajută să înteleg şi să aplic cu uşurinţă prevederile legale în activitatea de zi cu zi. Nu am nimic să-mi reproşez referitor la activitatea desfaşurată în cele trei mandate. Consider că mai pot fi util nemţenilor în calitate de parlamentar. Mi-ar părea rău ca experienţa dobândită în aceşti 12 ani să se irosească. Consider că pot fi util şi colegilor aflaţi la început de mandat care au nevoie de o perioadă de adaptare şi iniţiere în noua activitate.

2. Priorităţile unui parlamentar vin din statut şi din regulamentul de funcţionare. Or, cel care se laudă că va rezolva problemele comunităţii, fie că e vorba de educaţie, sănătate, agricultură ,de infrastructură sau de alte investiţii, nu face altceva decât să spună minciuni. Ceea ce pot face eu pentru rezolvarea problemelor din aceste domenii de larg interes pentru cetăţeni este să contribui la adoptarea, modificarea şi completarea unor legi care să conducă spre normalitate şi să fie în folosul oamenilor. Desigur, un guvern PSD ar însemna o oportunitate în plus pentru a influenţa politicile de dezvoltare şi în judeţul Neamţ.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. Eu consider că votul pe liste este unul mult mai echilibrat pentru partidele politice. Adică, votul pe colegii putea să conducă spre o situaţie extremă, spre o majoritate pentru un singur partid. Votul pe liste de partid este mult mai democratic, deoarece partidele primesc mandate în funcţie de numărul de voturi şi de procentele obţinute. Astfel, intenţiile de vot sunt mult mai bine exprimate, deoarece pot intra în competiţie mai multe partide, nu doar cele 2-3 formaţiuni politice cu care s-au obişnuit alegătorii de-a lungul timpului. Electoratul îşi schimbă destul de des opţiunea politică, dar, cu timpul, atât electoratul, cât şi clasa politică vor evolua spre mai bine. De asemenea, nu vor mai apărea surprize, precum cele din 2012, când în Parlament au ajuns 588 de aleşi, 394 deputaţi şi 176 senatori. În mandatul 2016-2020 numărul total de parlamentari va fi de 466, dintre care 134 senatori.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Emilia Arcan, candidat PSD Neamţ pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Decizia nu s-a luat de pe o zi pe alta, ci după analize aprofundate, atât la nivel jude?ean, cât şi central. A contat în mod deosebit experienţa mea acumulată în ultimii patru ani petrecuţi la Consiliul Judeţean Neamţ, unde am obţinut mandat de consilier judeţean, după care am fost aleasă vicepreşedinte şi apoi preşedinte al legislativului. Nu e de neglijat nici faptul că sunt preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate Neamţ şi vicepreşedinte pe ţară. Sunt o luptătoare a drepturilor femeilor şi tot timpul mi-am dorit să fie cât mai multe colege cu funcţii din administraţie, iar la Neamţ avem foarte multe astfel de exemple. Politica PSD este să susţină femeia în politică şi inclusiv prin exemplul meu - candidat la Senatul României - se demonstrează asta! Toate aceste argumente au fost în favoarea mea în momentul în care preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, m-a nominalizat şi susţinut pentru a intra în competiţia pentru Parlamentul României. Desigur, a contat şi avizul dat de către conducerea centrală a partidului, la aprobarea listelor finale.
 
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. Răspunsul nu e uşor de dat, pentru că în Parlament proiectul pe care şi-l conturează un candidat trebuie armonizat şi aliniat cu cele ale colegilor. Cert este că voi susţine proiectele partidului, care sunt creionate pe nevoile societăţii. Orice guvernare PSD a adus ţării creştere economică şi asta se va întâmpla din nou, din decembrie încolo! Şi dacă ne gândim că acest ţel va fi atins, atunci cred că orice program al nostru merită susţinut, fiind în interesul populaţiei.
 
3. Depinde de la caz la caz! Sunt candidaţi care au un nume şi cărora le-ar fi fost simplu să candideze uninominal, pentru că au un bazin electoral care le este alături şi le-ar fi asigurat succesul în alegeri. Acest lucru îl responsabiliza pe respectivul parlamentar, care avea preocupare certă asupra unei zone care l-a trimis în Senat ori Camera Deputaţilor. Acest mod de vot i-ar fi descurataj însă pe oamenii tineri sau cu mai puţină experienţă în partid, care au multe de arătat şi făcut în politică, dar care încă nu au un capital electoral format. Acum se merge pe votul pe lista de candidaţi, unde se regăsesc cei mai buni oameni din formaţiune. Din păcate, mulţi oameni buni nu sunt pe lsită pentru că numărul de locuri este limitat! Dar până s-a făcut nominalizarea directă s-au realizat analize aprofundate pentru fiecare candidat care se regăseşte pe liste. Consider că deciziile au fost cele mai bune şi asta se va certifica şi prin votul electoratuli de pe 11 decembrie!

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Ioan Ploscaru, candidat USR Neamţ pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Colegii de la USR Neamţ au decis prin vot ca eu să fiu pe prima poziţie a listei de candidaţi pentru Senat. Votul a fost secret şi votarea s-a făcut în baza unui proiect personal de candidatură care a fost distribuit (anterior votului) pe e-mailul fiecăruia dintre membrii de la USR Neamţ. După cum deja s-a făcut cunoscut public, Uniunea Salvaţi România (USR), are doar drept de veto faţă de propunerile filialelor USR judeţene.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. În viziunea generală a USR, politizarea instituţiilor publice în ultimii 66 de ani ai istoriei României (cu trimitere în special la ultimii 26 de ani!) este răul care a stat la baza involuţiei constante a societăţii româneşti, involuţie socială şi economică; încet, încet ne transformăm într-o societate de asistaţi social, dependentă de bunăvoinţa şi de interesul partidelor aflate la guvernare. De ani buni trăim cu mâinile în buzunarele altora, trăim pe datorie, datorie care creşte de la an an şi care ne poate duce într-o singură direcţie-aceea a insolvenţei colective. USR doreşte să stimuleze cetăţenii competenţi şi oneşti să participe la reconstrucţia şi reconcilierea socială; să trecem de la ura dintre politic şi societate, la dialog şi participare. Odată stabilită atmosfera de dialog şi de participare în societate, se creează condiţiile optime pentru reconstruţie economică şi socială. USR, nu este un partid anti-partide sau anti-persoane din alte partide, USR este un partid anti-sistem; dorim să cultivăm politicieni, nu combinatori politici.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. În orice caz, omul sfînţeşte locul. În condiţiile actuale ale societăţii româneşti, în condiţiile unei crize acute de leadership politic, partidele emergente pot face diferenţa şi pot schimba ceva in planul mentalităţii politice; deşi întodeauna omul sfînţeşte locul, în condiţiile date de astăzi, uniunea de oameni poate aduce primenirea clasei politice româneşti-candidaturile independente, deşi încărcate de intenţii şi sentimente bune se scufundă, într-un ocean de anonimat. Listele sunt propuse de partide; partidele noi vin cu candidaţi care nu au implicaţii în dosare penale-oameni care s-au săturat de eternele minciuni şi promisiuni electorale, oameni care au la bază o profesie întărită de experienţă. Ceea ce este de dorit?! Listele de candidaţi propuse de către partide, să fie liste de oameni cu caracter uninominal.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Iulian Bulai, candidat USR Neamţ la Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Regula prin care s-au ales candidaţii USR a fost următoarea: toţi membrii au fost încurajaţi să îşi depună candidaturile la nivel intern, prezentând următoarele documente: CV, scrisoare de intenţie, declaraţie de avere şi declaraţie de interese. Toate dosarele de candidatură din cadrul USR Neamţ au fost trimise către toţi membrii Adunării Generale a USR Neamţ şi către Biroul Naţional al USR. Acesta din urmă a luat cunoştinţă de intenţia candidaţilor de a fi aleşi iar Adunarea Generală a filialei a ales candidaţii pentru listelele de candidaţi ale partidului. Aşa am procedat şi noi. Mi-am prezentat candidatura în plenul Adunării Judeţene şi am fost votat de majoritatea colegilor mei. De asemenea, tot Adunarea Generală USR Neamţ stabileşte şi ordinea pe liste a candidaţilor. Faptul că eu deschid lista pentru Camera Deputaţilor este un exemplu concret de încredere din partea colegilor.

2. Înainte de a vă prezenta priorităţile pe care le voi urmări pe durata mandatului de parlamentar, trebuie sa menţionez faptul că îmi asum programul politic al USR şi platforma program propusă de către experţii nostri. În ceea ce priveşte proiectul pe care vreau eu sa îl ofer alegătorilor, acesta este unul centrat pe propuneri realiste şi nu pe promisiuni populiste. Este un proiect centrat pe găsirea de soluţii pentru problemele acute ale românilor. Este un proiect ce se bazează pe susţinerea proiectelor cu un impact pozitiv pe termen lung, care să contribuie cu adevărat la ridicarea nivelului de trai în regiune şi în ţară.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ Priorităţile mele sunt: Curăţenie generală în clasa politică; Eliminarea corupţiei din instituţiile medicale; Încurajarea noilor antreprenori români din ţară şi din străinătate; Susţinerea educaţiei de calitate; Incluziunea socială şi pe piaţa muncii a persoanelor vârstnice.

3. Personal felicit revenirea la votul pe liste pentru că acordă o şansă de câştig partidelor nou înfiinţate, mai ales cele relativ mici. Consider că nu este corect ca primul candidat care atinge pragul de 50 la sută să "ia totul". Un posibil dezavantaj al votului pe listă îl constituie faptul că lista poate ascunde persoane certate cu legea, care vor să intre în parlament doar pentru că au avut norocul de a fi pe un loc eligibil.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ Pe de altă parte, votul pe listă este un avantaj pentru candidaţii competenţi din punct de vedere profesional, dar lipsiţi de notorietate pe plan local. Ei pot câştiga doar datorită scorului naţional obţinut de partidul lor. În momentul de faţă, eu cred că votul pe liste de candidaţi aduce un plus de democraţie. Bineînţeles, acest tip de vot ar trebui să responsabilizeze partidele în ceea ce priveşte procedura lor internă de selectare a candidaţilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Andrei Carabelea, candidat independent pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 1. Unul dintre principiile mele în viaţă este promovarea spiritului civic manifestat atât ca dragoste faţă de aproape cât şi ca o contribuţie la o mai bună funcţionare a societăţii. De aceea fac voluntariat de mai bine de 10 ani. Am constatat că politicienilor români le lipseşte spiritul civic şi acest lucru se vede cu ochiul liber uitându-ne la condiţiile de trai ale românilor, la numărul celor plecaţi peste hotare, la condiţiile din şcoli sau spitale, la infrastructura de transport, la clasamentele internaţionale ale indicatorilor de dezvoltare ş.a.m.d. Am decis să fac acest pas pentru că sunt indignat de modelele promovate de partide şi de rezultatele acestei clase politice a ultimilor 27 de ani. Am decis să fac acest pas pentru că refuz resemnarea şi pentru că vreau să demonstrez împreună cu Sebastian Burduja că se poate şi altfel şi că putem avea o Românie "pebune".

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. Priorităţile mele pentru o Românie "pebune" sunt: Elaborarea şi aplicarea unei strategii naţionale mediu curat (antideşeuri, antipoluare, antidefrişare, antibraconaj); O reformă politică "pebune" (inclusiv cu modificarea Constituţiei) care să cuprindă: Parlament cu maxim 300 de parlamentari (în conformitate cu Referendumul din 22 noiembrie 2009); Schimbarea statutului deputaţilor şi senatorilor în baza a trei principii fundamentale:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ TRANSPARENŢĂ - limitarea votului secret în Parlament. Parlamentarul trebuie să voteze la vedere, pentru ca cetăţeanul să poată verifica activitatea acestuia.

RESPONSABILITATE (restrângerea imunităţii parlamentare, interzicerea migraţiei politice şi sanţionarea drastică a absenţelor nemotivate)

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ EFICIENŢĂ - decontarea cheltuielilor forfetare de către parlamentari doar în baza unor documente justificative (nu doar a unei declaraţii pe proprie răspundere) şi în raport cu activitatea parlamentară desfăşurată.

Modificarea legii electorale: Reducerea numărului de semnături de susţinere necesare la maxim 1.000; Eliminarea pragului electoral de 5%; Eliminarea privilegiilor acordate partidelor parlamentare.
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ
3. Ambele tipuri de scrutin au fost decise de partidele politice parlamentare conjunctural, în funcţie de interesele lor de moment şi niciunul dintre ele nu oferă şanse egale tuturor competitorilor electorali. Dacă în cazul uninominalului un independent nu ar fi avut practic nicio şansă să obţină un mandat din cauza pragului de 50 la sută pentru atribuire directă, în contextul legii electorale în vigoare şansele cresc. Din discuţiile pe care le-am avut în întreg judeţul, nemţenii apreciază renunţarea la colegiile uninominale pentru că astfel pot vota împreună acelaşi parlamentar independent.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

Sebastian Burduja, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

1. Pur şi simplu nu am mai suportat să stau pe margine şi să privesc cum o gaşcă de hoţi şi de incompetenţi îşi bat joc de ţara mea. Am o carieră în spate, am absolvit printre primii universităţile Harvard şi Stanford. Aş putea face multe cu aceste cunoştinţe, însă visul meu este - şi a fost mereu - să fac ceva pentru România. Două momente m-au motivat să revin acasă după 12 ani de studiu şi muncă în America. Primul, în 2012, când bunicul meu, preotul Ioan Pricop, mi-a spus pe patul de moarte: 'În viaţă să nu faci ceea ce poţi, să faci ceea ce trebuie'. Era povaţa lui cu privire la întoarcerea acasă şi renunţarea la o viaţă liniştită peste Ocean. Al doilea moment s-a întâmplat în 2015, când s-a născut fetiţa noastră. Aleg să lupt pentru o Românie pe bune şi pe merit, cu oameni potriviţi la locul potrivit. O vom construi în timp, dar procesul de schimbare este ireversibil, iar generaţia copiilor noştri va trăi, sunt sigur, într-o ţară din care nu va mai vrea să plece.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 2. România "pe bune" (http://romaniapebune.eu/) este mai mult decât un proiect politic, este unul de suflet. Totul pleacă de la stoparea jafului din această ţară, despre care am scris pe larg în cartea publicată recent la editura Curtea Veche: 'Între speranţă şi deziluzie. Democraţie şi anticorupţie în România postcomunistă'. În Parlament exact asta voi face ca prim pas: voi închide fiecare portiţă prin care în prezent se fură cu legea în mână. Voi răspunde personal la toate sesizările cetăţenilor şi vă spun un singur lucru: de răul meu nu se va mai fura în Neamţ şi în ţara asta. În egală măsură, România ''pe bune'' începe cu şcoala pe bune. Vorbesc de prima reformă reală a educaţiei de după 1989: curriculum bazat pe valori şi pe gândire critică, nu pe memorare; materii la alegere în proporţie de 30 la sută şi maxim 30 de ore/săptămână în şcoală; zilnic o masă caldă şi rechizite gratuite pentru fiecare elev în nevoie; Carieră didactică pe bune: pregătire continuă, salarii decente (1000 EUR brut în loc de 1000 RON net), concursuri corecte pentru profesori şi directori, desfiinţarea inspectoratelor şcolare (inspecţii da, inspectorate nu).

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ În fine, România ''pe bune" este România dezvoltată. Fără o economie funcţională nimic nu se poate: nici tinerii nu vor avea unde să muncească, nici bătrânii noştri nu vor mai avea de unde să primească pensii. România se poate dezvolta prin trei măsuri simple. Prin investiţii urgente şi masive în infrastructură: autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ - Iaşi şi drumul expres Piatra Neamţ - Bacău, şi un aeroport judeţean Neamţ. Prin sprijinirea investiţiilor de la românii din străinătate: doi lei de la stat pentru fiecare leu repatriat de un român întors acasă la familia sa. Şi printr-o bancă de dezvoltare românească pentru sprijinirea antreprenorilor români.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ 3. În forma actuală şi în România de azi, votul pe liste este cea mai proastă variantă posibilă. Partidele îşi fac propriile liste în funcţie de interese şi de "cotizaţii". Nu există competiţii interne reale, nu există criterii transparente. Există doar aceleaşi interese de tip mafiot, exprimate pervers printr-o listă închisă de candidaţi, eventual cu câteva figuri mai noi pentru a spăla imaginea unor corupţi mai vechi. Nu există niciun mecanism prin care cetăţeanul să-i tragă în mod direct la răspundere pe cei care ar trebui să-l reprezinte. Există însă şefi de partid şi baroni care indică foarte clar cine şi cum trebuie să ridice mâna odată ajuns în Parlament. Susţin votul uninominal în două tururi, fără prag naţional şi fără redistribuire. Democraţia nu se redistribuie. La aceste alegeri avem însă o soluţie perfectă: votul pentru un candidat independent. De ce? Este singura opţiune prin care se alege un om, nu un partid. Este practic un vot uninominal şi un vot de blam la adresa partidelor corupte şi a listelor lor. Ca independent, nu am şi nu voi avea vreodată şefi de partid care să-mi spună cum să (nu) votez. Nu mă pot trage la răspundere decât cetăţenii pe care îi voi reprezenta în Parlamentul României. Şi aşa ar trebui să stea lucrurile într-o Românie cu o democraţie pe bune. Ăsta e visul pentru care mă lupt în fiecare zi.


 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ. Primele ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016


 

 

×
Subiecte în articol: ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD alegeri parlamentare 2016 rezultate alba exit-poll diaspora exit-poll 2016 exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll alegeri parlamentare exit-poll rezultate alegeri parlament rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri senat REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare rezultate alegeri alegeri parlamentare 2016 alegeri parlamentare exit poll bucuresti exit poll vrancea exit poll valcea exit poll vaslui exit poll tulcea exit poll timis exit poll teleorman exit poll suceava exit poll sibiu exit poll salaj exit poll satu-mare exit poll prahova exit poll olt exit poll neamt exit poll mures exit poll mehedinti exit poll maramures exit poll ilfov exit poll iasi exit poll ialomita exit poll hunedoara exit poll harghita exit poll gorj exit poll giurgiu exit poll galati exit poll dolj exit poll dambovita exit poll covasna exit poll constanta exit poll cluj exit poll calarasi exit poll caras-severin exit poll buzau exit poll braila exit poll brasov exit poll botosani exit poll bistrita exit poll bihor exit poll bacau exit poll arges exit poll arad exit poll alba exit-poll diaspora exit-poll 2016 exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll alegeri parlamentare exit-poll rezultate alegeri parlament rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri senat REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare rezultate alegeri alegeri parlamentare 2016 alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close