Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   16:33

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ Investiţiile şi locurile de muncă, infrastructura, sănătatea, educaţia, mărirea pensiilor sunt principalele priorităţi pe care le au în vedere candidaţii la alegerile parlamentare aflaţi pe primele locuri ale listelor formaţiunilor din judeţul Sălaj şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

3.Care este părerea dumneavoastră. despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

Mirel Taloş, candidat ALDE Sălaj pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 1. Partidul a realizat în Sălaj un sondaj de opinie în care au fost testate notorietatea şi încrederea principalilor lideri ai ALDE Sălaj. Pe baza acestui sondaj de opinie, dar şi a activităţii mele parlamentare şi politice în Sălaj am fost nominalizat ca şi candidat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. Prioritatea zero a Sălajului sunt locurile de muncă. Sălajul are nevoie de investiţii. Una din modalităţile de stimulare a activităţilor economice sunt parcurile industriale. Zalăul şi Şimleul-Silvaniei au nevoie de aceste facilităţi industriale pentru a creşte oferta de locuri de muncă. Îmi propun ca împreună cu guvernul politic PSD-ALDE să contribui la realizarea acestor parcuri industriale, atât legislativ cât şi administrativ.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 3. Votul uninominal punea prea mult accentul pe candidaţi în detrimentul partidelor politice. Parlamentul este totuşi format din partide şi acolo se adoptă legi valabile în toată ţara. El nu se poate transforma în arena de prezentare a problemelor de natură locală.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

Corin Penciuc, candidat ALDE Sălaj pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 1. Motivul pentru care am fost selectat este dat de experienţa în domeniul legislativului, experienţa acumulată în administraţia publică locală şi performanţele din plan profesional.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. Proiectul personal vizează trei domenii. Primul proiect vizează amendarea legislaţiei în domeniul sanitar şi normele privind finanţarea serviciilor de sănătate. Al doilea este regândirea legislaţiei în domeniul protecţiei sociale din România. Investiţiile cu capital de stat în domenii precum industria militară şi înfinţarea unor intreprinderi cu capital de stat în domeniul procesării produselor agricole este cel de-al treilea proiect.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 3. Votul pe listă dă posibilitatea partidelor de a selecta candidaţii cei mai competitivi. Dezavantajul votului uninominal constă în faptul că necesită un efort financiar foarte mare din partea candidaţilor şi a partidelor. Selecţia candidaţilor este prioritară în funcţie de capacitatea lor de a-şi finanţa campania. Votul pe listă are avantajul că în cursa electorală poate fi introdusă o echipă care poate performa mult mai bine decât o persoană individuală.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

Vasile Cristian Lungu, candidat PMP Sălaj pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 1. PMP a decis ca şi la acest tur de scrutin să promoveze pe listele de candidaţi oameni de valoare, oameni care să facă cinste comunităţii pe care o reprezintă. Astfel, în urma unor selecţii interne, au fost aleşi să candideze oamenii cu cea mai bună pregătire profesională, modele evidente de probitate morală. Nu în ultimul rând, a urmat o selecţie care a vizat alegerea unui candidat cu cea mai largă recunoaştere în rândul alegătorilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ În ceea ce mă priveşte, fiind un politician tânăr, cu altfel principii şi priorităţi faţă de majoritatea politicienilor cu care electoratul sălăjean este deja obişnuit, a contat desigur şi rezultatul foarte bun obţinut la alegerile pentru Primăria Municipiului Zalău, unde electoratul mi-a acordat 1.500 de voturi, clasându-mă pe onorabilul loc 4, din 9 candidaţi "cu vechime" în cursa pentru primar. Ceea ce pentru PMP Sălaj şi, evident, pentru mine a fost un impuls care m-a determinat să candidez la alegerile parlamentare din acest an.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. În calitate de ocupant al primei poziţii pe listele de la Senat ale PMP - în circumscripţia electorală nr. 33 Sălaj - îmi structurez viziunea politică pe patru piloni principali.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ Educaţia - curriculumul şcolar trebuie modernizat, să corespundă cerinţelor pieţei muncii în funcţie de necesităţile mediului privat în materie de resurse umane. Aş adăuga aici o problemă reală, extrem de importantă, cu care se confruntă familiile noastre: sistemul educaţional românesc provoacă adevărate drame în rândul părinţilor şi copiilor. Elevii români sunt bombardaţi, practic, de extrem de multe teme pentru acasă. Materiile sunt foarte stufoase şi, în multe cazuri, lipsite de sens, nefiindu-le folositoare copiilor. Apreciez că lecţiile pentru acasă ar trebui să ajungă un subiect de dezbatere naţional, la fel cum se întâmplă şi în alte ţări europene. În ultimii ani, din păcate, în România, elevii au uitat să mai fie copii, iar părinţii s-au transformat în profesori;

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ Salarizarea - în mediul privat ar trebui să existe un sistem de salarizare competitivă, prin relaxare fiscală pentru agenţii economici, care ar putea duce la resurse monetare ce pot fi traduse într-un salariu minim garantat mai mare. Apoi, este cât se poate de urgent să eliminăm inechităţile salariale din sistemul bugetar;

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ Sănătatea - ca şi Educaţia, domeniul Sănătăţii este un pilon strategic, absolut prioritar, uitat într-un sertar de majoritatea guvernelor noastre. Creşterea calităţii serviciilor medicale nu poate avea loc fără păstrarea în ţară a specialiştilor, a medicilor şi a celorlalte cadre medicale. Iar pe aceştia nu îi putem ţine locului decât oferindu-le condiţii decente de muncă şi, desigur, cu ajutorul unei salarizări competitive, apropiată nivelului european. Fără doar şi poate, primul lucru pentru care trebuie să milităm în acest domeniu este să stopăm exodul cadrelor medicale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ Infrastructura europeană - o economie modernă, care să ducă la o creştere a nivelului de trai a populaţiei, nu poate să existe fără o infrastructură adecvată timpurilor noastre. Fondurile europene trebuie atrase în totalitate pentru finalizarea Master Planului de Transport până la terminarea mandatului meu în 2020. Vă rog să îmi spuneţi câţi centimetri de autostradă străbat astăzi judeţul Sălaj? Niciunul. Acesta este unul (foarte important) dintre multele motive pentru care judeţul nostru se situează astăzi pe ultimul loc în ceea ce priveşte nivelul de trai, între judeţele din Ardeal şi, desigur, din România.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 3. Deşi nu sunt neapărat un promotor al votului pe listă, pentru că nu responsabilizează candidaţii faţă de publicul electoral, ci partidul care îi propune, trebuie să spun că în cazul meu şi al PMP acest sistem de vot aduce un plus de şanse câştigării unui mandat de parlamentar la Sălaj. Revenirea la votul pe liste este până la urmă profitabilă. Votul pe liste are menirea să menţină proporţionalitatea, dar şi să elimine în circumscripţii competiţia dintre candidaţii aceluiaşi partid.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

Lucian Bode, candidat PNL Sălaj pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 1. Consider că principalul motiv al selecţiei mele pentru prima poziţie a listei de candidaţi pentru Camera Deputaţilor s-a conturat în primul rând în jurul rezultatelor pe care le-am înregistrat de-a lungul celor două mandate în care am reprezentat cu dedicaţie şi bună credinţă interesele românilor şi totodată ale sălăjenilor în Parlamentul României. Integritatea politică, reper eliminatoriu pentru Partidul Naţional Liberal, şi conduita corectă cred că au reuşit să-mi contureze un profil valabil pentru listele Partidului Naţional Liberal. În fond activitatea mea parlamentară, conform datelor centralizate de către Camera Deputaţilor, mă clasează pe locul întâi în rândul deputaţilor sălăjeni, acest lucru cântărind de asemenea la selecţia mea.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. În calitate de candidat din partea Partidului Naţional consider că primordială va fi urmărirea direcţiilor de dezvoltare regăsite în cadrul proiectului de Reclădire Naţională, a cărui prioritate principală este redobândirea încrederii şi respectului cetăţenilor în instituţiile statului. În cadrul acestui proces de poziţionare a statului în slujba cetăţeanului legătura dintre mine, în calitate de deputat şi cetăţeni va trebui să fie menţinută în continuare la standarde de eficienţă maximă, atât prin intermediul audienţelor din cadrul cabinetului parlamentar, dar şi cu ajutorul platformei Sălăjenii Contează, un instrument modern pus la dispoziţia sălăjenilor prin care am încercat să angrenăm cât mai mulţi cetăţeni la procesul decizional, implicându-se astfel activ cu propuneri de proiecte pe care le consideră importante pentru judeţul nostru.

De asemenea, în perspectiva următorului mandat doresc să continui demersurile pe care le-am început în prealabil în domenii cheie pentru dezvoltarea judeţului Sălaj precum: atragerea de investiţii şi finanţări, sprijinirea mediului rural, infrastructură, sănătate şi educaţie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 3. Având în vedere experienţa acumulată de-a lungul celor două mandate precedente, pot menţiona faptul că sistemul de vot pe listă de candidaţi reprezintă un demers corect pe care clasa politică încearcă să-l întreprindă în încercarea de a normaliza raportul dintre numărul de locuitori şi reprezentanţii lor în ambele camere ale Parlamentului României. În acest context, printre avantajele acestui sistem de vot pot reitera atenţia acordată de partide în momentul întocmirii listelor astfel încât candidaţii lor să se supună unor indici profesionali şi de integritate care să corespundă scopurilor ce trebuie îndeplinite în următorul ciclu legislativ, aşa cum este în cazul Partidului Naţional Liberal. Dezavantajele votului pe "liste" se răsfrâng asupra candidaţilor veniţi din partea partidelor mici sau ai celor independenţi care vor întâmpina dificultăţi în a reuşi să obţină voturile necesare câştigării unei poziţii de reprezentare în Parlament.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

Bogdan Ilea, candidat PNL Sălaj pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 1. Candidatura mea, la fel ca şi cele ale colegilor mei din PNL Sălaj, au fost stabilite în urma unei proceduri transparente şi democratice. Practic, o largă majoritate a colegilor din Biroul Politic Judeţean a sprijinit candidatura mea pe primul loc la Senat. Consider că atu - urile mele, fără falsă modestie, constau în ceea ce am dovedit profesional până acum din punct de vedere profesional, mai ales. Am 34 de ani, practic avocatura de 12 ani, iar din 2015 sunt decan al Baroului de Avocaţi Sălaj. Vârsta în sine nu constituie, în opinia mea, un avantaj sau un dezavantaj. Important e să poţi dovedi că eşti potrivit pentru funcţia pe care intenţionezi să o ocupi. Şi dacă vorbim de Camera Superioară a Legislativului României, consider că un practician al dreptului, cum sunt eu, poate să îşi folosească cunoştinţele şi experienţa tocmai pentru a promova iniţiative legislative clare şi corecte. Pe de altă parte, PNL Sălaj a înţeles, spun eu, şi mesajul transmis de opinia publică. Acela de a promova în Parlament oameni tineri, capabili, recomandaţi de fapte şi CV şi mai puţin de înţelegeri şi conjuncturi politice îndoielnice.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. În calitate de avocat, dar şi ca simplu cetăţean, m-am lovit, adeseori, de piedicile impuse de sistemul birocratic din România. Îmi propun ca în următorii patru ani să promovez iniţiative legislative care să simplifice accesul cetăţenilor atunci când vorbim de sistemul administrativ sau de cel al justiţiei. După cum am mai spus deja, Parlamentul are rol legislativ, aşa că aceia care promit drumuri, biserici sau poduri intră în sfera de activitate a administraţiei locale. Într-adevăr, un parlamentar poate susţine administraţia locală pentru promovarea unor proiecte de investiţii care să crească gradual calitatea vieţii. Voi face acest lucru- voi sprijini primarii şi administraţia locală pentru orice proiecte care sunt în interesul comunităţii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 3. Ultimele două runde de alegeri pentru Parlamentul României s-au desfăşurat după regulile votul uninominal. Deşi intenţia celor care au promovat această lege poate să fie fost bună, rezultatul a fost departe de a mulţumi cetăţenii. Din păcate, în afara faptului că numărul parlamentarilor a crescut extrem de mult, nu putem spune că s-au simţit efective benefice asupra procesului legislativ. Votul pe listă presupune, în primul rând, o opţiune politică asumată în funcţie de doctrina sau principiile în care crede fiecare alegător. Nu vorbim de un vot personalizat (ca în cazul uninominalului), dar, cu siguranţă şi candidaţii propuşi de partide au rolul lor în a convinge alegător că ia cea mai bună decizie. Ori, în cazul meu lucrurile sunt destul de simple - am avut norocul de a fi crescut într-o familie cu tradiţie liberală, practic o profesie liberală şi sunt candidat al singurului partid liberal din România.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

Claudiu Tegzeş, candidat PRU Sălaj la Senat

1. În primul rând, am 39 ani, cu o bogată experienţă internaţională ca şi inginer metalurg, iar faptul că am realizat o carieră în metalurgie alături de colegii mei şi faptul că am reprezentat cu succes România peste hotare a determinat PRU lansarea unor astfel de tipare, să reprezinte cu idei noi, cu oameni tineri, să facă schimbarea atât de necesară Romaniei de azi şi aducerea unei speranţe în rândurile semenilor noştri.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. Printre proiectele semnificative ale PRU: proiect de lege pentru majorarea punctului de pensie la 45 % din salariul mediu brut pe economie, plus a 13-a pensie bonus cu cei cu pensie actuală sub 2.000 de lei; proiect de lege pentru alinierea subvenţiilor din agricultură la nivel cu cele din UE; sprijin pentru tinerii antreprenori; spital regional cu centru de transplant; soluţii pentru ridicarea nivelului de trai versus alinierea salariilor cu UE.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 3. Părerea mea este că alegerea pe liste este mult superioară celei cu vot uninominal, întrucât pe liste candidează oameni desemnaţi de partid. Avantaje: susţinuţi de formaţiune, pierderi de voturi, idei şi doctrine comune. Dezavantaje: listele uninominale sunt reprezentate îndeosebi de oameni care nu au calităţile necesare unui om politic şi care îşi urmăresc interesele personale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

Iuliu Nosa, candidat PSD Sălaj pentru Camera Deputaţilor

1. Atunci când a fost stabilită componenţa listelor de candidaţi ai PSD Sălaj la alegerile parlamentare s-a ţinut cont de o serie de factori meniţi să reflecte intenţiile cu care ne prezentăm în faţa electoratului. Noi propunem cea mai corectă alternativă pentru România, adică ducerea mai departe, în eventualitatea în care vom câştiga aceste alegeri, a unui program de guvernare PSD care s-a dovedit a fi benefic pentru societatea şi economia românească. În acest cadru consider că s-a făcut nominalizarea mea pe prima poziţie a listei de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, fiind unul dintre cei care au muncit efectiv în elaborarea şi susţinerea planului de guvernare a României în toţi aceşti ani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. Fiecare mandat pe care l-am avut în Parlamentul României s-a caracterizat prin implicarea activă în rezolvarea unora dintre problemele de la baza societăţii româneşti. Sunt semnatarul unei legi care susţine creşterea pensiilor cetăţenilor până la un nivel care să le permită să trăiască decent, lege care deşi este în vigoare, a fost ignorată în mod vădit de către actualul guvern. Obiectivul meu principal este ca, în cazul în care PSD va câştiga prin votul cetăţenilor să mă asigur că această lege va fi pusă în aplicare, în beneficiul tuturor categoriilor de pensionari. De asemenea, priorităţile mele se vor îndrepta, ca şi până acum, către asigurarea finanţării corecte, de la bugetul de stat a tuturor entităţilor administrative din judeţul Sălaj (comune şi oraşe), pentru asigurarea unei dezvoltări echilibrate a comunităţilor, pentru dezvoltarea infrastructurii şi aducerea tuturor localităţilor la standarde moderne de creştere socială şi economică.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 3. Consider că votul pe listele de candidaţi este mult mai potrivit pentru sistemul electoral românesc, deoarece prezintă avantajul unei complete reprezentativităţi pentru toţi cetăţenii. Cu alte cuvinte, fiecare ales pe care oamenii îl trimit prin votul lor în Parlament, trebuie să fie conştient că are o datorie faţă de toţi cetăţenii şi nu doar faţă de un grup restrâns. La rândul lor cetăţenii trebuie să vadă în fiecare ales al lor un om pe care te poţi baza, o persoană la care să poată face apel atunci când vine vorba despre problemele lor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

Gheorghe Pop, candidat PSD Sălaj pentru Senat

1. Faptul oamenii au avut şi au încredere în mine să-i reprezint în cea mai democratică instituţie a Statului - Parlamentul României - este o onoare şi înseamnă că nu i-am dezamăgit, că nu le-am înşelat aşteptările, că i-am reprezentat cu cinste şi că am fost alături de ei. La bine şi la greu. Sunt omul faptelor, nu al promisiunilor. Şi este unul dintre motivele pentru care mi-au acordat încredere. Am reuşit să mă menţin pe prima poziţie în clasamentul judeţean al activităţii parlamentarilor şi printre primii în cadrul Senatului, pentru că îmi pasă de Sălaj şi de oameni.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. Partidul Social Democrat vine în faţa alegătorilor cu un proiect amplu în fiecare domeniu cu impact în viaţa cetăţenilor. Eu personal îmi doresc să reuşesc împreună cu toţi parlamentarii să avem în cel mai scurt timp o Lege a salarizării. Îmi doresc să soluţionez problema arhivelor fostelor întreprinderi, o poveste încâlcită şi de care depind mii de sălăjeni. Să reuşim, împreună cu administraţiile locale, să finalizăm proiectele de investiţii pentru modernizarea comunităţilor. Sper ca în perioada următoare să avem autostradă şi Sălajul să devină un judeţ atractiv pentru investitori. Am sprijinit întotdeauna mediul de afaceri şi o voi face în continuare, pentru că numai împreună cu ei sălăjenii pot duce o viaţă mai bună. Îmi doresc viaţă la sate prin sprijinirea tinerilor să investească în agricultură, în turism. Şi cred că Sălajul este pe drumul cel bun dacă fiecare dintre noi ne asumăm responsabilităţi pentru dezvoltare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 3. Pe mine, ca de altfel şi pe alţi colegi, ne-a avantajat votul uninominal. Pentru că la uninominal se votează omul şi, pe această cale, le mulţumesc tuturor sălăjenilor pentru încredere. Votul pe listă este un vot politic, un vot pe care oamenii îl acordă formaţiunii, echipei, programului. Cred însă că oferta noastră - programul Partidului Social Democrat care vizează măsuri coerente şi reale pentru fiecare domeniu - va determina alegătorii să facă diferenţa între promisiuni electorale şi fapte şi ne vor acorda încrederea pentru a continua dezvoltarea României.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ Seres Denes, candidat UDMR Sălaj pentru Camera Deputaţilor

1. Acum închei al şaselea mandat de parlamentar şi am acumulat o experienţă destul de importantă şi modul cum am colaborat cu cei din judeţ, modul cum am încercat să ducem problemele comunităţilor locale la nivelul Parlamentului, această activitate intensă pe care am avut-o la nivel de judeţ a făcut ca toate organizaţiile noastre locale să mă propună pentru un nou mandat la Camera Deputaţilor. Încă vârsta îmi permite să fac faţă acestor provocări şi să încerc ca această experienţă pe care am acumulat-o să o predau celor care vin pentru prima oară în Parlament, pentru ca pe urmă ei să poată continua această activitate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. Trebuie să reformăm tot sistemul. Dacă învăţământul a fost la un moment dat la un nivel acceptabil, ne dăm seama că sunt multe neajunsuri, în primul rând cu privire la şcolile profesionale, că aceşti copii, care sunt de altfel ai noştri, sunt extrem de prinşi în activitatea şcolară, sunt extenuaţi. Deci tot sistemul de învăţământ trebuie reformat, iar cel de sănătate, la fel. Sănătatea este una din priorităţile unei naţiuni, că banii pe care îi are Casa de Sănătate trebuie folosiţi cu maximă eficienţă. Sistemul juridic are numeroase neconcordanţe. Noi trebuie să avem în vedere să modificăm legislaţia pentru a accesa mai uşor fondurile europene. Birocraţia la nivelul managementului este extraordinar de mare. Trebuie ca noul Parlament să încerce să pună la loc toate acestea. Ca un corolar, vine Constituţia, care încet, încet devine perimată. Nu trebuie să amendăm Constituţia, trebuie să facem o nouă Constituţie, cu stadiul actual, cu perspectivele de stat european, membru NATO, pentru ca statul să se aşeze pe baze noi, democratice. Aici mă gândesc eu că pot să-şi aduc contribuţia.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 3. Votul uninominal merge mai mult pe persoană, pe individ, iar cei care pot susţine campania electorală au un avantaj faţă de cei care nu au o asemenea posibilitate. De asemenea, la votul uninominal se pierde enorm disciplina de partid, ceea ce este o pierdere la nivel de Parlament, unde nu te poţi lupta cu 500 de păreri. Nu poţi să duci la bun sfârşit o strategie. Votul pe liste impune mai multă disciplină de partid, în sensul că partidul te pune pe listă şi trebuie să te supui majorităţii. De asemenea, în condiţiile în care un parlamentar pleacă, vine următorul de pe listă, nu trebuie organizate noi alegeri.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

Vegh Alexandru, candidat UDMR Sălaj pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 1. Formaţiunea noastră are stabilite proceduri clare cu privire la modul de selecţionare a candidaţilor, în sensul că este o selecţie democratică din rândul celor care şi-au exprimat dorinţa de a candida, bazată pe votul reprezentanţilor judeţeni. În acest an, doar eu mi-am depus candidatura pentru Senat, iar în această situaţie am fost validat cu unanimitate de voturi de reprezentanţii organizaţiilor noastre locale. Cred ca acest lucru se datorează muncii depuse de mine, atât în conducerea judeţului, pe parcursul a opt ani, dar şi a activităţii mele ca senator în mandatul care se încheie. Acest lucru mă bucură foarte mult şi mă încurajează ca în mandatul următor să performez şi mai mult, dacă aşa va dori şi electoratul, în scopul transformării obiectivelor din programul nostru electoral în legi .

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ 2. Dezvoltarea comunităţilor noastre, a judeţului Sălaj, a Ardealului este o prioritate, adaptarea legislaţiei în acest sens, descentralizarea şi întărirea autorităţilor locale în detrimentul centralismului excesiv. Mi-aş dori modificarea legislaţiei privind impozitarea veniturilor angajaţilor în funcţie de numărul de copii aflaţi în întreţinere, în sensul că pentru doi copii să fie o reducere de 4 %, pentru trei copii de 6%, iar pentru patru sau mai mulţi de 8% , contribuind astfel la ajutorarea familiilor cu mulţi copii şi la creşterea demografică. Prin acest mecanism se stimulează munca. Pe parcursul celor patru ani voi milita pentru creşterea salariului minim până la 2.000 de lei. Adoptarea legii unice a salarizării, reorganizarea aparatului bugetar şi mărirea punctului de pensie sunt alte obiective importante.

3. Din punctul meu de vedere, votul pe listă este mult mai avantajos decât votul uninominal din următoarele considerente: sunt valorificate toate voturile; nu există posibilitatea măririi numărului de mandate de parlamentari prin redistribuiri, cum s-a întâmplat în acest mandat, ci se respectă exact numărul prevăzut de lege pentru fiecare judeţ; nu este nevoie de organizări de alegeri parţiale, dacă se întâmplă ceva cu un parlamentar, ci vine următorul de pe lista (bani economisiţi); disciplina de partid este mult mai mare. În opinia mea nu există dezavantaje.

Gabriela Carmen Olar, candidat USR Sălaj pentru Senat

1. Unul dintre obiectivele principale ale USR este creşterea finanţării învăţământului până la 6% din PIB. Alături de această creştere, este nevoie de o reformă reală şi aplicată a învăţământului românesc, de profesori foarte bine pregătiţi şi programe şcolare structurate pe baza nevoilor societăţii moderne. Experienţa profesională de peste 25 de ani de carieră în domeniul educaţiei şi rezultatele obţinute vin în sprijinul realizării acestui obiectiv de importanţă primordială pentru noi toţi şi în special pentru generaţia tânără.

2. Există câteva direcţii principale pe care ne vom axa şi pe care le susţin cu intenţia de implicare şi amprenta personală, dintre care menţionez: susţinerea unui învăţământ incluziv, înfiinţarea de şcoli profesionale pe lângă clusterele industriale, susţinerea companiilor mici şi mijlocii, reindustrializare modernă, tranziţia spre o economie digitală, reforma achiziţiilor publice, transparenţa totală şi depolitizarea instituţiilor statului, programe pentru înfiinţarea asociaţiilor de fermieri şi susţinerea producătorilor locali, inversarea piramidei serviciilor în domeniul sanitar, promovarea antreprenoriatului cultural, relaţii foarte bune cu UE, NATO şi vecinii României.

3. Avantaje: este mai simplu şi mai ieftin desemnarea unei persoane reprezentative pentru ei şi nu a unui partid politic, avantajează partidele regionale, este eficient pentru schimbarea unui guvern, majoritate parlamentară stabilă. Dezavantaje: încurajează tehnica de alegere a unui candidat care se pare că are şanse de reuşită mai mari, efect de reducere a numărului partidelor, ceea ce duce la un Parlament monocolor, ofertă mai puţin variată de candidaţi, este ales un singur candidat, cheltuieli mai mari pentru candidaţi.

Raul Balotă, candidatul USR Sălaj pentru Camera Deputaţilor

1. Şi în cazul meu s-a avut în vedere, atât la nivel judeţean cât şi naţional, respectarea criteriilor pe baza cărora Uniunea Salvaţi Romania a ales oamenii cu care se va prezenta în faţa electoratului pe 11 decembrie: profesionalism, onestitate, responsabilitate, neînregimentare politică anterioară, spirit de echipă, echilibru şi normalitate! Deoarece rezonez cu valorile promovate de către USR, am decis să mă implic activ în schimbarea aceasta, atât de necesară societăţii noastre.

2. Am pornit în competiţia electorală cu un program care se mulează foarte bine pe Platforma #100, a primului ministru actual, Dacian Cioloş. Dorim să fim vocea românilor în Parlamentul României şi totodată generatorul schimbărilor în clasa politică actuală. Principalele direcţii care au fost asumate la nivel central de către USR sunt: transparenţă totală, depolitizarea administraţiei publice şi susţinerea luptei anti-corupţie. Dorim ridicarea imunităţii parlamentare, păstrând acest principiu doar pentru declaraţiile politice. Parlamentul nu va mai fi un refugiu al diferitelor persoane cu probleme de ordin penal, ci un spaţiu de lucru în favoarea romanilor. Eu, personal, îmi doresc să conectez Parlamentul la nevoile reale ale oamenilor!

La nivel local, îmi propun o colaborare intensă cu autorităţile, în vederea accelerării implementării unor proiecte foarte necesare judeţului Sălaj: centura ocolitoare a municipiului Zalău, autostrada Transilvania, realizarea reţelelor de alimentare cu apa şi canalizare în mediul rural, reabilitarea monumentelor culturale. Consider că Sălajul are un exemplu concret despre beneficiile pe care le pot aduce agenţii economici puternici, de aceea, împreună cu factorii de decizie locali, îmi propun să creăm cadrul necesar şi oportunităţi pentru atragerea şi a altor investitori.

Dorim, de asemenea, încurajarea micilor întreprinzători din toate domeniile, prin pachete legislative care să înlesnească accesul la finanţare. Am o experienţă de peste 10 ani în proiecte de investiţii şi doresc ca, împreună cu autorităţile locale, să le transformăm în rezultate palpabile. Pot fi vocea sălăjenilor în Parlamentul României, iar biroul parlamentar va fi deschis pentru toată lumea şi gândit ca un spaţiu de lucru şi implicare activă în găsirea de soluţii şi rezolvarea problemelor comunităţii sălăjene.

3. Ca în multe cazuri, votul uninominal are la bază un principiu bun, dar modul în care s-a aplicat la noi dă rezultate proaste. Parlamentul actual este un astfel de rezultat. Forma uninominală de la alegerile din 2012, lipsa de la urne a unei mase importante de oameni care s-a simţit nereprezentată, oferta politică foarte slabă a dus la un parlament supradimensionat (contrar dorinţei românilor) şi populat cu simple marionete de partid.

Ambele sisteme de vot necesită îmbunătăţiri, însă niciunul nu funcţionează dacă oferta electorală a partidelor este de proastă calitate, iar prezenţa la vot este mică. Înainte de a vorbi de vot este nevoie de o profundă reformă a partidelor politice şi a modului lor de funcţionare, nu doar de o cosmetizare a unor liste. Criteriile de selecţie nu se bazează pe competenţă, profesionalism dovedit şi onestitate, iar lipsa acestora au gonit din zona politică oamenii care au astfel de calităţi. Schimbarea poate fi dictată de români cu ocazia alegerilor din 11 decembrie. Electoratul poate da un exemplu de oameni pe care îi doresc să le reprezinte interesele. Acum, în sfârşit, au o alternativă!

***

Un total de 78 de candidaţi, reprezentând opt formaţiuni politice, s-au înscris în competiţia electorală din Sălaj, pentru cele două posturi de deputat şi şase de senator.

Potrivit procesului verbal de constatare a rămânerii definitive a candidaturilor, emis de către Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Sălaj, au propus liste complete de candidaţi, cu câte şase propuneri pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat, filialele judeţene ale partidelor UDMR, PNL, PSD, PMP, PRU, ALDE şi USR, în vreme ce Alianţa Noastră România /(ANR) are cinci candidaţi la Camera Deputaţilor şi trei la Senat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ. Primele ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016


 

 

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close