Antena 3 CNN Politică REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump este noul președinte al Statelor Unite ale Americii

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump este noul președinte al Statelor Unite ale Americii

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump este noul președinte al Statelor Unite ale Americii
09 Noi 2016   •   09:35

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Donald Trump şochează întreaga lume şi devine noul preşedinte al Statelor Unite, conform estimărilor agenţiei Associated Press, citate miercuri de DPA şi Reuters. 

Trump şi-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câştiga preşedinţia, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marţi, potrivit agenţiilor de presă. 

PIEȚELE FINANCIARE SUNT BULVERSATE, DUPĂ VICTORIA LUI DONALD TRUMP

REZULTATE ALEGERI SUA. Cursa electorală a fost mult mai strânsă decât au anticipat analiştii, însă Trump a câştigat majoritatea statelor-cheie, inclusiv Ohio, Florida şi Carolina de Nord. 

Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea, telefonându-i contracandidatului său să-l felicite.

”NU E PREȘEDINTELE NOSTRU” - PROTESTE ÎN SUA, DUPĂ VICTORIA LUI TRUMP

Donald Trump: ”Să ne unim să facem o Americă măreață din nou!”

Donald Trump a vorbit pentru prima dată, după ce media din întreaga lume a anunțat că este viitorul președinte al Statelor Unite. Republicanul a mulțumit familiei și apropiaților săi, precum și susținătorilor, având un discurs extrem de echilibrat, poate și în încercarea de a demonstra lumii că, dacă situația o cere, poate fi diplomat.

REZULTATE ALEGERI SUA. Victoria sa şoc survine la finalul a 18 luni de campanie electorală care a divizat profund Statele Unite şi a stupefiat lumea prin excesele şi violenţa sa. Peste 60% dintre americani erau de părere că Donald Trump nu avea personalitatea potrivită pentru a deveni preşedinte, însă el a reuşit să convingă o parte a electoratului.

ANALIZĂ: De ce l-au votat americanii pe Donald Trump

REZULTATE ALEGERI SUA. Primele declarații ale viitorului vicepreședinte al Americii, Mike Pence: ”Sunt profund recunoscător poporului american pentru că şi-a pus încrederea în această echipă şi ne-a dat ocazia să servim ţara”.

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump a declarat că va fi un președinte pentru toți americanii.

Donald Trump a câștigat statul Winsconsin, iar AP a anunțat că Trump a câștigat Pennsylvania, ceea ce îi duce pe candidatul republican la 276 de voturi electorale prognozate. Astfel, Donald Trump este noul președinte ale Statelor Unite ale Americii. 

Pronosticul este susținut și de The Guardian, Washington Post, Huffington Post și alte publicații din întreaga lume.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul președinte ales al SUA

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare de felicitare Președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Cu acest prilej, șeful statului român a evidențiat relaţia solidă dintre România și Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al țării noastre, în calitate de membru NATO și UE, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

URMĂRIȚI LIVE IMAGINI DE LA SĂRBĂTOAREA REPUBLICANILOR.

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, l-a sunat miercuri pe republicanul Donald Trump şi şi-a recunoscut înfrângerea în scrutinul electoral din 8 noiembrie, transmite CNN, citată de Reuters. 

REZULTATE ALEGERI SUA. John Podesta, șeful de campanie al lui Hillary Clinton a anunțat că democrata nu va admite o înfrângere în noaptea alegerilor și a trimis susținătorii acasă.

Rezultate alegeri SUA. Cu cât s-a depreciat dolarul

REZULTATE ALEGERI SUA.  Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional din Franţa, i-a transmis felicitări candidatului republican la Casa Albă Donald Trump, care pare să fi câștigat alegerile prezidențiale din SUA.

REZULTATE ALEGERI SUA. Hillary Clinton a câștigat statul Maine și a ajuns la 218 voturi electorale.

REZULTATE ALEGERI SUA. Conform proiecției CNN, Donald Trump a câștigat și statul Alaska, astfel încât a ajuns în prezent la 267 de voturi și mai are nevoie de majoritate în oricare din cele șase state unde numărătoarea nu a ajuns la final. 
 

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump a câștigat statul Pennsylvania și mai are nevoie de doar 6 voturi, anunță Associated Press. 

Trump mai are nevoie să câștige oricare din statele Michigan (avans de 80.000 de voturi cu 10% rămase de numărat), Wisconsin (avans de 3% cu 4 procente nenumărate) sau Arizona (avans de 4,4%, cu 24 procente rămase de numărat), 

 

REZULTATE ALEGERI SUA. Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, pare să fi îmbrățișat eșecul la alegerile prezidențiale din SUA, dacă e să avem în vedere mesajul postat pe pagina ei oficială de Facebook, în urmă cu câteva momente.

VEZI MESAJUL AICI. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanii vor păstra controlul Senatului, după victoria în Pennsylvania.

REZULTATE ALEGERI SUA. Mai multe voci din tabăra democraților anunță înfrângerea. Resemnare pentru echipa lui Hillary Clinton

ALEGERI SUA. Cine este Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite.

REZULTATE ALEGERI SUA. Clinton obține încă 6 voturi în Nevada, însă toți ochii sunt ațintiți spre nord-estul SUA.

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump conduce în ultimele state-cheie care i-ar putea aduce victoria. Dacă obține voturile din Wisconsin și Michigan, Donald Trump va fi noul președinte al Statelor Unite ale Americii. Momentan el conduce în aceste state, după numărarea a peste 80% dintre voturi, însă avansul este mic.

REZULTATE ALEGERI SUA. Atmosfera în cartierul general al lui Hillary Clinton nu este cea mai fericită. Din contră.

 

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump va câștiga Utah, conform Associated Press, Washington Post și Time, și ajunge la 244 de voturi electorale, din 270 necesare.

REZULTATE ALEGERI SUA. Cum au votat americanii din 1824 până în prezent.

 

ALEGERI SUA. Meghan McCain este fiica senatorului republican John McCain, care a fost reales în Senatul SUA din partea statului Arizona și care nu l-a susținut pe Donald Trump.

 

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump va câștiga statul Iowa și ajunge la 238 de voturi electorale.

REZULTATE ALEGERI SUA. Associated Press anunță și victoria lui Donald Trump în Georgia.

REZULTATE ALEGERI SUA. Associated Press a anunțat victoria lui Hillary Clinton în statul Washington. Lupta devine din ce în ce mai strânsă.

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump a devenit favorit la casele de pariuri.

REZULTATE ALEGERI SUA. Hillary Clinton va câștiga Oregon, iar Donald Trump va mai câștiga un vot electoral în Nebraska, al patrulea din cinci disponibile în acel stat. 

ALEGERI SUA. Victoriile candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, în scrutinele din mai multe state-cheie, provoacă nervozitate în rândurile contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, transmite miercuri EFE. 

Peste "cartierul general" al lui Clinton s-a aşternut tăcerea de când s-a anunţat ultimul stat câştigat de democrată, New York, după care au urmat însă câteva victorii ale miliardarului. 

Trump îşi păstra avantajul în statele în care sondajele o dădeau câştigătoare pe Clinton: Virginia, Michigan, Wisconsin şi Pensylvania. În cele din urmă, statul Virginia a fost adjudecat "la limită" de candidata democrată, graţie rezultatelor votului în mediul urban. 

În Florida, alt stat decisiv, Trump avea un avantaj de aproape 135.000 de voturi în faţa lui Clinton. Potrivit agenţiei Associated Press, citată de Reuters, Trump a obţinut între timp voturile celor 29 de electori. 

Ziarul The New York Times, care iniţial îl credita pe Trump cu doar 20% şanse să câştige scrutinul, consideră în prezent că Trump are peste 80% şanse să devină cel de-al 45-lea preşedinte al SUA. 

 

REZULTATE ALEGERI SUA. Hillary Clinton va câștiga California și Hawaii, în timp ce Donald Trump va câștiga Idaho și Carolina de Nord. Scorul ajunge la 190 pentru democrați - 216 pentru republicani.

REZULTATE ALEGERI SUA. Conform Washington Post și Time, Donald Trump a câștigat alegerile în FLORIDA. 197-131 pentru republican. Necesarul de voturi electorale este de 270.

REZULTATE ALEGERI SUA. Cu câteva minute înainte de închiderea secțiilor de vot de pe Coasta de Vest, Hillary Clinton a primit o veste bună: a câștigat statul Colorado, conform proiecției CNN. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Preşedintele SUA, democratul Barack Obama, le-a cerut americanilor să rămână uniţi, indiferent de rezultatul scrutinului prezidenţial de marţi, transmite miercuri DPA. 

Alegerile au fost epuizante, stresante şi uneori de-a dreptul stranii, a declarat Obama într-un mesaj video difuzat pe Twitter de site-ul american de ştiri Buzzfeed

REZULTATE ALEGERI SUA. Reacția lui Donald Trump după ce a aflat că fostul preşedinte american George W. Bush nu l-a votat. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Hillary Clinton câștigă la limită Virginia și menține cursa în suspans. În Florida aproximativ 290.000 de voturi au mers către candidații altor partide. Avansul lui Trump în acest moment, față de Clinton este de 135.000 de voturi.

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump câștigă Ohio. Niciun republican din 1960 nu a mai pierdut cursa pentru Casa Albă după ce a câștigat Ohio. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump va câștiga Missouri și Hillary Clinton va câștiga New Mexico, arată proiecția CNN. 

ALEGERI SUA. Peste 40 de milioane de tweeturi s-au scris cu subiectul #Elections2016.

 

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump și-a trecut pe lista statelor câștigate și Montana, iar avansul lui a determinat căderi pe bursele din ASIA. 

 

REZULTATE ALEGERI SUA. Conform unei analize CNN, dacă va câștiga Florida, Donald Trump are alte șapte scenarii de partea lui în care poate deveni președintele SUA. Doar într-unul din alte șapte state de bătălie trebuie să mai câștige, în condițiile în care s-au prefigurat câteva surprize.

REZULTATE ALEGERI SUA. Câte o victorie pentru fiecare candidat: Donald Trump câștigă Louisiana și Hillary Clinton va câștiga Connecticut, conform CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. Conform CNN, este liniște la sediul lui Hillary Clinton și țipete de bucurie în tabăra lui Donald Trump, după ce numărătoarea voturilor din Florida se apropie de final și republicanii par să obțină o victorie mai lejeră decât se așteptau.

REZULTATE ALEGERI SUA.  Republicanii îşi păstrează controlul în Camera Reprezentanţilor, camera inferioară a Congresului SUA, potrivit estimărilor făcute miercuri de postul NBC, citat de Reuters. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Două treimi din alegătorii americani care au votat marţi în alegerile prezidenţiale doresc o reglementare moderată sau strictă a deţinerii de arme, potrivit unor date preliminare ale sondajului Reuters/Ipsos la ieşirea de la urne. 
 

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Marco Rubio câştigă un nou mandat de senator în Florida

REZULTATE ALEGERI SUA. CNN confirmă victoria lui Donald Trump în Texas, precum și în Arkansas. 129-97 pentru Donald Trump. Drumul până la 270 e însă lung.

REZULTATE ALEGERI SUA. New York Times îl dă câștigător pe Donald Trump în Texas, ceea ce duce scorul la 123-97 pentru republican. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump va câștiga Kansas, North Dakota, South Dakota, Wyoming și trei din cele cinci voturi alectorale din Nebraska, anunță CNN, în timp ce Hillary Clinton va câștiga în statul de casă al celor doi candidați, New York.

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump va câștiga Alabama și Carolina de Sud, susține CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. Numărătoarea parţială a voturilor arată rezultate strânse în statele Ohio şi Florida, la alegerile prezidenţiale din SUA. Votarea s-a încheiat în mai mult de jumătate din state, informează Reuters. 

Conform rezultatelor parţiale disponibile până la această oră, transmise de CNN, candidatul republican Donald Trump a obţinut 48 de voturi în Colegiul Electoral, iar adversara sa democrată Hillary Clinton 68. Pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, sunt necesare voturile a 270 de electori în colegiu, din totalul de 538. 

Trump a câştigat până acum în şase state, iar Clinton în opt. 

Potrivit Reuters, rezultatele de până acum sunt cele aşteptate dinaintea alegerilor. Candidatul republican câştigă în sud şi centru, iar candidata democrată pe coasta de est şi în Illinois, statul ei natal. 

Încă nu s-a decis învingătorul în niciunul din statele cheie, care pot decide soarta alegerilor. Dintre acestea, Florida, care trimite 29 de electori în colegiu, poate tranşa competiţia în favoarea lui Clinton, dar pentru Trump victoria în acest stat este doar necesară, nu şi suficientă. După ce iniţial a condus Trump, Clinton avea la un moment dat un avantaj de 2%, adică peste 100.000 de voturi avans, însă după numărarea a 87% din voturi, diferenţa se redusese la 1700 de voturi. 

 

REZULTATE ALEGERI SUA. Urnele s-au închis miercuri la ora 03:00 în Connecticut, Delaware, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Mississippi, Missouri, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, Tennessee şi în District of Columbia, transmite agenţia DPA. 

Totodată, s-au închis urnele în mare parte din circumscripţiile din statele Kansas, Michigan şi Texas, precum şi în părţi din Dakota de Nord şi Dakota de Sud, Alabama, Florida şi New Hampshire. 

Potrivit estimărilor principalelor posturi de ştiri din SUA, candidata prezidenţială din partea democraţilor, Hillary Clinton, va câştiga în Maryland, District of Columbia, Rhode Island, Illinois, Delaware, Massachusetts şi Connecticut. Conform unor estimări similare, candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, va câştiga în Tennessee, Mississippi şi Oklahoma. 

REZULTATE ALEGERI SUA. După 8 milioane de voturi numărate în Florida, Donald Trump conduce cu mai puțin de 1000 de voturi! 

REZULTATE ALEGERI SUA. Hillary Clinton revine în lupta pentru Casa Albă, așa cum era de așteptat.

Conform previziunilor, Hillary Clinton va câștiga Delaware, Illinois, Maryland, Massachusetts, New Jersey, Rhodesland și District of Columbia, anunță CNN. Donald Trump va câștiga Oklahoma, Mississippi și Tennessee.

ALEGERI SUA 2016. O companie aeriană din Iordania a profitat de alegerile electorale pentru a viraliza un mesaj nu atât de original, însă plasat la momentul potrivit.

 

REZULTATE ALEGERI SUA. UPDATE 2:35. Candidatul republican Donald Trump a obţinut până la această oră 24 de voturi în Colegiul Electoral, iar adversara sa democrată Hillary Clinton 3, potrivit previziunilor CNN. Pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din SUA sunt necesare voturile a 270 de electori în colegiu, din totalul de 538. 

Trump a câştigat în trei state, iar Clinton în unul, rezultatele fiind în concordanţă cu previziunile preelectorale în toate cazurile; în restul statelor unde s-au închis deja urnele, rezultatele sunt indecise. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Update 2:30. Donald Trump a câștigat și West Virginia. Între timp, votul din Florida a fost răsturnat, iar acum Hillary Clinton este cea care conduce, cu mai puțin de 50.000 de voturi.

REZULTATE ALEGERI SUA. Motivul pentru care rezultatele FINALE din California vor fi publice abia luni. 

ALEGERI SUA. Omul care a votat, deși nu se află pe Pământ

 

ALEGERI SUA. Legătura neştiută până acum dintre Donald Trump şi Gigi Becali

REZULTATE ALEGERI SUA. Comisia Electorală din Carolina de Nord a extins termenul de vot în Durham County, în opt zone, cu câteva zeci de minute, în funcție de zonă. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Trump CÂȘTIGĂ în Indiana și Kentucky, Clinton în Vermont. 

Secțiile de vot au început să se închidă pe Coasta de Est, iar CNN prezice faptul că Donald Trump va câștiga Kentucky și Indiana, iar Hillary Clinton se va impune în Vermont, fieful lui Bernie Sanders. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Votarea pentru alegerea preşedintelui SUA s-a încheiat la 1.00, ora României, în statele Kentucky şi Indiana, transmite DPA. La ora 6.00 urmează să se închidă urnele în ultimele state, iar ultimul în care se votează va fi Alaska, până la 8.00 ora României. 

Aşa cum se aştepta, în ambele state unde s-a terminat votarea a câştigat Donald Trump, cu aproximativ 70% din voturi, potrivit CNN. 

ALEGERI SUA. O secție de vot din apropiere de Los Angeles a fost închisă și peste 50 de persoane se află blocate înăuntru, după ce o persoană a început să tragă focuri de armă în afara clădirii. O persoană a murit.

Oamenilor blocați în secția de vot nu li se permite să părăsească respectiva clădire, dar li se permite să voteze.

Mai multe detalii aici.

ALEGERI SUA. Datele Google indică o prezență record la vot în 2016.

ALEGERI SUA. S-au închis primele urne și încep să vină rezultatele parțiale.

ALEGERI SUA. Electoratul american este mulţumit de preşedintele Barack Obama, însă nu este foarte satisfăcut de cei doi candidaţi la Casa Albă dintre care trebuie să aleagă noul preşedinte, arată primele sondaje la ieşirea de la urne date publicităţii de CNN

ALEGERI SUA. Fostul preşedinte George W. Bush şi soţia sa, Laura nu au votat marţi cu niciunul din candidaţii la alegerile prezidenţiale din SUA, transmite televiziunea CBS, deși inițial s-a anunțat că ar fi votat cu Hillary Clinton.
 

ALEGERI SUA. Varianta americană de „turism electoral”. Ce a făcut miliardarul american Warren Buffett.

ALEGERI SUA. Parteneriatul strategic dintre Statele Unite şi Români nu a fost niciodată mai puternic şi, indiferent de rezultatul alegerilor de pe 8 noiembrie de peste ocean sau cele de pe 11 decembrie din România, este important ca el să rămână pe o linie pozitivă, a afirmat Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, cu ocazia tradiţionalei petreceri prilejuite de noaptea alegerilor prezidenţiale americane.

Declarația integrală a lui Hans Klemm, aici. 

REZULTATE ALEGERI SUA. Trump refuză să spună dacă va accepta rezultatul alegerilor, în cazul unei înfrângeri.

REZULTATE ALEGERI SUA. Primele rezultate EXIT POLL de la CNN.

 

REZULTATE ALEGERI SUA. Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA, Hillary Clinton şi Donald Trump, se pregătesc să sărbătorească eventuala victorie în alegeri. Spre uimirea tuturor, Trump a planificat o petrecere relativ mică, faţă de cea a rivalei sale democrat. Detalii

ALEGERI SUA.  Radu Tudor a vorbit în, ''Ediţia Specială'' de marţi seară, despre singurul român care poate să-i sune la orice oră pe oricare dintre cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

ALEGERI SUA. Robert de Niro, atac nimicitor la adresa lui Donald Trump.

ALEGERI SUA. Ce nu s-a văzut la TV în timpul transmisiunii din America. Imagini inedite cu Mihai Gâdea şi Mircea Badea.

ALEGERI SUA. Știați că alegerile din SUA pică de fiecare dată în ziua de MARȚI după PRIMA zi de LUNI a lunii noiembrie? Iată explicația

ALEGERI SUA. Biroul electoral din Durham County, Carolina de Nord, a recomandat în unanimitate ca votul să fie prelungi pentru 90 de minute în ținut, după o eroare tehnică în sistemul electronic de verificare a votului. Detalii aici. 

ALEGERI SUA. Atât de aproape vor fi „cartierele generale” ale celor doi contracandidați în cursa pentru Casa Albă, în această seară.

 

ALEGERI SUA. Mihai Gâdea și Mircea Badea au prezentat, de la câțiva pași de Casa Albă, o sinteză inedită a celor mai interesante lucruri pe care le-au aflat, observat, trăit în America, în aceste zile.

Află 10 lucruri fantastice legate de alegerile din America

ALEGERI SUA. Mihai Gâdea și Mircea Badea au fost LIVE de la Washington. Urmărește transmisiunea Antena 3 din capitala americană.

 

ALEGERI SUA. Urmăriți imagini din 1993 cu Bill Clinton și Hillary Clinton care discutau despre posibilitatea ca o femeie să candideze la Casa Albă.

 

ALEGERI SUA. Donald Trump dă în judecată statul Nevada

ALEGERI SUA. A început EDIȚIA SPECIALĂ la Antena 3. Radu Tudor, Mihai Gâdea și Mircea Badea, în direct într-un duplex Antena 3 - Washington, îți transmit cele mai importante alegeri ale lumii.

URMĂREȘTE AICI LIVE ANTENA 3.

 

REZULTATE ALEGERI SUA. S-au numărat primele voturi și rezultatul este unul uriaș pentru democrați.

ALEGERI SUA. REZULTATE ALEGERI SUA. Prezicătorii au aflat rezultatul alegerilor! Cine este dat ca şi câştigător sigur

ALEGERI SUA. Două militante feministe au pătruns în secția de vot din Midtown Manhattan unde urma să-și exercite dreptul la vot controversatul candidat republican Donald Trump și l-au acuzat pe acesta de sexism, dezvelindu-și sânii pentru a se putea citi mesajele pe care le aveau scrise pe piele. VEZI VIDEO și FOTO AICI.

ALEGERI SUA. Fiul cel mare a lui Donald Trump a încălcat legea chiar în ziua votului. 

ALEGERI SUA. O problemă tehnică neidentificată în Washington County, Utah, a afectat votul în 37 de secții de vot. 

ALEGERI SUA. Știați că... Hillary Clinton nu este prima femeie din istoria SUA care a candidat pentru funcția de Președinte? Cine a fost, de fapt, cea care a spart monopolul bărbaților

ALEGERI SUA. Acel moment când ai încredere în soția ta, dar te asiguri că a votat ce trebuie...

ALEGERI SUA. Alegătorii americani votează marţi nu doar pentru desemnarea viitorului preşedinte al SUA, ci se pronunţă şi cu privire la reînnoirea mandatelor a 34 dintre cele 100 de locuri ale Senatului şi pentru cele 435 locuri în Camera Reprezentanţilor. Democraţii speră să reia controlul în Senat, dominat în prezent, la fel ca şi Camera Reprezentanţilor, de aleşii republicani.

REZULTATE ALEGERI SUA: Lucruri mai puțin cunoscute despre alegerile din America

 

ALEGERI SUA. Dacă devine președinte, Donald Trump nu se va retrage din NATO, în ciuda retoricii sale din timpul campaniei, dar are o viziune destul de nonconformistă despre Rusia și e dispus la compromisuri în politica externă. 

Ce semnal de alarmă trage un expert Carnegie, în cazul unei victorii a lui Donald Trump.

ALEGERI SUA. Iată momentele memorabile, dar și cele pe care veți dori să le dați uitării, din alegerile prezidențiale din SUA 2016. 

 

REZULTATE ALEGERI SUA. Candidatul republican Donald Trump, împreună cu soţia sa, Melania, fiica sa Ivanka şi alţi membri ai familiei au votat la secţia din Manhattan, New York, informează Sky News. Conform imaginilor difuzate de postul de televiziune britanic, Trump şi familia au fost întâmpinaţi de o mulţime de alegători care l-au huiduit pe miliardarul american.

ALEGERI SUA. Pentru americani, maratonul alegerilor prezidenţiale americane a durat 23 de luni, scrie AFP. La 16 decembrie 2014 se anunţa un nou meci Bush-Clinton, când Jeb Bush, fratele fostului preşedinte George W., face primul pas în cursa prezidenţială. 

La 16 iunie 2015, într-o conferinţă de presă în turnul Trump de la New York, Donald Trump dovedeşte că pentru el nu e o cacealma şi îşi anunţă candidatura la preşedinţie. La 14 iulie, un sondaj îl plasează în frunte pentru alegerile primare.

Iată cum a decurs istoria celor 693 de zile de campanie electorală.

REZULTATE ALEGERI SUA. Mesajul lui Obama înainte de alegeri. Detalii aici. 

 

ALEGERI SUA. La 8 noiembrie 2016, Statele Unite ale Americii aleg un nou preşedinte, între candidaţii Hillary Clinton (democrată) şi Donald Trump (republican).

Dacă în anumite ţări, în special europene, preşedintele are o funcţie de onoare, simbolică, iar în altele are cea mai mare responsabilitate şi putere din stat, în Statele Unite, preşedintele este simultan şef al statului şi prim-ministru. Puterile din SUA se împart în puterea legislativă, Congresul, şi puterea executivă, preşedintele. Vezi care sunt atribuțiile președintelui american. Ce poate și ce nu poate face

ALEGERI SUA. Hillary Clinton, totul despre candidata Partidului Democrat

ALEGERI SUA. Americanii au luat cu asalt Google-ul înainte să voteze! Este incredibil ce au căutat

REZULTATE ALEGERI SUA. Mircea Badea, care se află la Washington de unde va transmite în direct la Antena 3 în cea mai importantă zi a Statelor Unite ale Americii, a anunțat într-o postare pe pagina de Facebook pe cine susține în lupta pentru președinția SUA. 

----------------------------

ALEGERI SUA. Mai multe vedete au anunțat că, în cazul unei victorii a lui Donald Trump la Alegerile din SUA, vor părăsi țara. Află pe antena3.ro care sunt aceste vedete.

----------------------------

ALEGERI SUA. Adrian Măniuțiu a explicat, la Daily Income, în cadrul ediției de marți a emisiunii Previziuni, de la Antena 3, mecanismul din spatele sistemului de vot pentru alegerea președintelui SUA.

Votul americanilor este unul indirect și este guvernat de o serie de norme bine stabilite încă din anul 1804, prin Art. 12 al Constituției.

ALEGERI SUA. Cum votează, mai exact, americanii. TOTUL despre sistemul de vot.

----------------------------

ALEGERI SUA. Cea mai lungă zi din America, cea mai lungă noapte din România, este transmistă în direct de ANTENA 3. Astăzi, de la ora 21:00, nu rata ediția specială transatlantică București - Washington. Radu Tudor, Mihai Gâdea și Mircea Badea, în direct într-un duplex Antena 3 - Washington, îți transmit cele mai importante alegeri ale lumii.

Află de la ANTENA 3 primele REZULTATE la ALEGERILE din SUA. Află la Antena 3 cum VOTEAZĂ AMERICA

---

ALEGERI SUA. Cu numai câteva ore înainte de deschiderea urnelor în Statele Unite, democrata Hillary Clinton avea 90% şanse să îl înfrângă pe republicanul Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, arată ultimul sondaj Reuters/Ipsos publicat înainte de alegeri.

----------------------------

ALEGERI SUA. America își alege azi cel de-al 45-lea președinte, după o campanie electorală plină de surprize, de la desemnarea lui Donald Trump (70 de ani) în postura de candidat al Partidului Republican la Casa Albă și până la dezvăluirile privind neregulile legate de e-mailurile trimise de candidata Partidului Democrat, Hillary Clinton (69 de ani), pe vremea când era secretar de stat al SUA.

În cazul în care Hillary Clinton va avea câștig de cauză, ea va deveni prima femeie-președinte din istoria SUA. În plus, ar mai bifa un record: le-ar oferi democraților un al treilea mandat consecutiv, lucru nemaiîntâlnit de la Franklin Roosevelt, singurul președinte din istoria Statelor Unite care a fost învestit în funcție pentru patru mandate consecutive, din 1933 până în 1945.

În SUA nu are loc un singur scrutin prezidențial pe întreg teritoriul american, ci 51 de mini-scrutine în fiecare stat și în capitala federală Washington, amintește Agerpres.ro. Orice cetățean american care a împlinit 18 ani poate vota. Numărul alegătorilor eligibili este estimat la 225,8 milioane, dar au dreptul să voteze doar cei care se înregistrează în prealabil, scrie Reuters.

ALEGERI SUA. Americanii votează pentru președintele și vicepreședintele SUA de-a lungul unui teritoriu imens, cu patru fuse orare. Orele de deschidere a centrelor de vot sunt stabilite de oficialitățile locale, în unele state din estul SUA votul urmând să înceapă la ora locală 6:00 (11:00 GMT). În plus, milioane de cetățeni americani au votat deja în 34 de state care permit votul anticipat sau prin e-mail.

Primele secțiile de votare se vor închide pe coasta de est a SUA, începând cu ora locală 07:00 (00:00 GMT, miercuri) și ultimele se vor închide în Alaska, miercuri, la ora 6:00 GMT, iar rețelele de televiziune americane vor anunța rezultatele în fiecare stat.

Statele cărora li se va acorda cea mai mare atenție sunt așa-numitele "swing states", adică statele indecise, unde cursa dintre cei doi candidați este extrem de strânsă. Aceste state sunt Ohio, Florida și Carolina de Nord, dar sunt considerate state indecise și New Hampshire, Pennsylvania, Virginia, Iowa, Nevada și Colorado. Alte state care ar putea avea un cuvânt de spus în această competiție electorală sunt două state tradițional republicane, Arizona și Georgia, și două state tradițional democrate, Michigan și Wisconsin.

ALEGERI SUA. Mass media va începe să-și facă o idee despre cum au votat americanii abia marți, ora locală 19:00 (00:00 GMT, miercuri), când se vor fi închis toate secțiile de vot din Georgia, Carolina de Nord, Virgina, Vermont, Indiana și Kentucky. Primele surprize ar putea veni dinspre Georgia, dacă Donald Trump pierde acest stat sudic, care tradițional votează cu republicanii, și dinspre Virginia, dacă acest stat, câștigat în 2012 de președintele Barack Obama, nu va vota cu Hillary Clinton.

Pentru a ajunge la Casa Albă, la 20 ianuarie 2017, unul dintre cei doi candidați trebuie să obțină numărul magic de 270 de electori, adică o majoritate simplă din cei 538 de mari electori. În 48 de state, scrutinul este de tipul "winner take all" (câștigătorul ia totul), altfel spus, candidatului care obține majoritatea voturilor populare în stat îi sunt alocate toate voturile electorale ale statului.

----------------------------

PRIMELE REZULTATE ALEGERI SUA (detalii aici)

Primii alegători, șapte la număr, au votat în Dixville Notch, localitate situată la frontiera nord-estică a SUA în Munții Appalachi. Votul lor a deschis simbolic alegerile prezidențiale. 

La ora 00:00 (05:00 GMT) marți, Clay Smith a introdus primul buletinul de vot în urnă. La fel ca el, alți patru alegători și două alegătoare din acest cătun pierdut în pădurile din statul New Hampshire și situat la o aruncătură de băț de frontiera canadiană, au continuat această tradiție stabilită încă din 1960, care i-a atras localității Dixville Notch titlul de 'First in the Nation' (Prima din țară).

După câteva minute, ținând seama și de un vot trimis prin procură, grefierul a anunțat rezultatele: candidata democrată Hillary Clinton a obținut patru voturi, oponentul său republican Donald Trump — două voturi, iar candidatul independent Gary Johnson — un vot. Votul trimis prin procură a fost anulat pentru că, alegăturul respectiv scrisese numele alesului său de mână, iar acesta era... Mitt Romney, candidatul republican învins de Barack Obama în 2012.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close