Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   16:25

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Educaţia, sănătatea, debirocratizarea, protecţia mediului şi valorificarea potenţialului turistic al Deltei Dunării sunt câteva din proiectele legislative pentru judeţul Tulcea ale candidaţilor aflaţi pe primele locuri pe listele partidelor, precum şi un candidat independent care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Întrebările AGERPRES au fost:

1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor/Senat?

2. În ce constă proiectul pe care-l oferiţi alegătorilor? Care sunt, pe scurt, priorităţile pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe lista de candidaţi? Care sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal în opinia dumneavoastră?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Octavian Popa, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

1. Conform procedurilor democratice statutare de stabilire a poziţiei pe care o ocupă fiecare candidat pe lista partidului, în Delegaţia Permanentă, prin vot secret, am obţinut numărul cel mai mare de voturi. Acest fapt s-a datorat activităţii desfăşurate ca parlamentar timp de două mandate, atât în plenul Camerei Deputaţilor prin susţinerea diverselor proiecte, cât şi activităţii desfăşurate în teritoriu pe întregul judeţ. De asemenea, membrii Delegaţiei Permanente au ţinut seama şi de experienţa acumulată ca şef de cabinet al deputatului Crin Antonescu şi, nu în ultimul rând, de faptul că sunt cunoscut ca un om de cuvânt şi un bun organizator.

2. Am depus deja o serie de proiecte, iar pentru adoptarea lor, prezenţa mea în Parlamentul României este foarte importantă. Proiectele vizează creşterea alocaţiilor pentru copii, modificări ale Codului fiscal privind înlăturarea posibilităţii de a scoate din ţară profitul fără a fi impozitat, modificarea Legii cetăţeniei, prelungirea valabilităţii paşapoartelor, modificarea Legii responsabilităţii ministeriale, introducerea a două tururi de scrutin pentru alegerile locale. De asemenea, am depus cu doi ani în urmă un proiect de eliminare a taxei de mediu, ce a trecut deja prin unele comisii.

3. Votul pe listă are printre avantaje scăderea numărului de parlamentari, posibilitatea partidelor de a-i selecta pe candidaţi, partidele fiind astfel responsabilizate. De asemenea, candidaţii sunt astfel obligaţi să cunoască problemele din întregul judeţ. Există şi dezavantaje, printre care faptul că cetăţenii nu pot să-şi exprime prin vot preferinţa pentru un anume candidat aflat pe lista prartidului. Având în vedere acestea, eu sunt adeptul unui sistem de vot mixt, în care partidele prezintă listele, iar alegătorii au posibilitatea de a vota un anume candidat de pe listă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Răzvan Vasiliu, candidat al Alianţei Noastre România (ANR) pentru Camera Deputaţilor

1. Pentru ceea ce eu aş numi disponibilitatea pentru jertfă. Cred că aceasta este starea ce ne defineşte pe noi, membrii Alianţei Noastre România, începând cu preşedintele nostru, domnul Marian Munteanu şi care ne deosebeşte de toate celelalte partide.

2. Proiectul meu se numeşte "Să lucrăm împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru binele neamului românesc" şi are ca priorităţi principale oprirea distrugerii României şi crearea condiţiilor de refacere a ţării, prin legile pe care le vom propune şi le vom susţine.

3. Eu cred că votul pe liste de candidaţi oferă partidelor politice şansa de a fi reprezentate în Camera Deputaţilor şi în Senat de o echipă mai omogenă şi mai eficientă. Pentru mine este o certitudine faptul că Parlamentul rezultat în urma votului uninominal  a fost cel mai slab, de la evenimentele din 1989 până astăzi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Ion Dore, candidat ANR pentru Senat

1. Electoratul actual (alegătorii) au realizat că sunt personajele unor farse, partidele aflate la putere manipulându-le cu promisiuni deşarte, bunăstarea promisă lăsându-se aşteptată la infinit. Dezamăgirea generată de nesfârşitul şir de păcăleli îi determină să caute alternative. Alegătorii înţeleg că schimbarea vieţii vine de la un guvern care ar trebui să fie preocupat zi de zi de viaţa cetăţenilor şi nu de interesele personale. Dovadă prim-miniştri ajunşi în puşcării, anchetaţi penali, miniştri demişi pentru incompetenţă şi rea credinţă.

2. Propunerea venită de la consiliul consultativ al partidului Alianţa Noastră România nu m-a surprins, eu fiind o persoană publică, recunoscută pentru strădaniile şi devotamentul pus în slujba concetăţenilor mei în domeniile educaţie şi cultură. Sunt pregătit datorită competenţelor mele, am absolvit două universităţi de rang naţional, iar experienţa mea în domeniul de mai sus este una care îmi îngăduie să am o viziune global naţională.

Eu merg în Parlament plecând de la catedră (30 de ani vechime) şi de pe scenă (40 de ani) şi cu o mare iubire pentru concetăţenii mei, publicul spectacolelor de teatru montate pentru copii şi nepoţii lor care au fost elevii mei şi care merită o educaţie adecvată vremurilor pe care trăim şi de cele mai multe ori extrem de necesară unei deschideri spre valorile naţionale, cultura fiind baza civilizaţiei, element primordial al unei vieţi trăită în bunăstare. Cultura unui popor dă anvergură spirituală acelui popor şi forţă demnităţii de care trebuie să dea dovadă. Toate celelalte: conservarea şi valorificarea justă a resurselor vor genera o preocupare constantă pentru sănătatea populaţiei, o reţea de unităţi de învăţământ care să aibă dascăli cu o viziune perpetuu creatoare şi modelarea personalităţii copiilor români care au dovedit în confruntările internaţionale că au un potenţial unic.

3. Votul pe liste este un dezavantaj sau un avantaj pentru partidele postdecembriste devenite tradiţionale în sensul încetăţenirii ideii că ele şi numai ele pot gira un Parlament de calitate. Iarăşi ne vom trezi cu parlamentari inculţi, incompetenţi şi rău voitori care vor face legi să favorizeze edilii locali (primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene) care să-şi poată duce mai departe afacerile cu veşnicii abonaţi la contracte şi cu care să dezvolte afaceri personale. Votul uninominal ar fi binevenit dacă fotografia candidatului ar fi însoţită de declaraţia de avere şi profilul moral şi civic.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Victor Tarhon, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

1. O experienţă politico-administrativă de aproape 25 de ani. Am fost vicepresedinte al Consiliului Judeţean Tulcea (vot electori) în mandatul 1992-1996, subprefect la Prefectura Judeţului Tulcea (numit) în intervalul 1996-2001, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea (vot uninominal) în mandatul 2008-2012, consilier judeţean în Consiliul Judeţean Tulcea (vot de listă) în toate mandatele din 1996 până în prezent, cu intermitenţe de timp generate de diferite atitudini personale politice.

2. La alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 2020 să se aplice voinţa celor 7.765.573 de români care la Referendum-ul din 2009 au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane. Dezvoltarea unui mediu de afaceri autohton, competitiv, pe baza unor politici interne sănătoase şi de lung parcurs (mai mult de un mandat), absorbţia facilă şi masivă de fonduri europene şi încurajarea şi sprijinirea investiţiilor private, singurele capabile să producă valoare adăugată şi creşterea numărului locurilor de muncă. Dezvoltarea infrastructurii de transport, în general (vezi pact politic naţional privind Master Planul General de Transport al României) şi în mod special pentru judeţul Tulcea (vezi Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţului Tulcea - Secţiunea 'Reţele de transport').

3. Votul pe lista de candidaţi nu este reprezentativ în privinţa reflectării opţiunii electoratului, în sensul că alegătorii votează o listă şi nu un candidat, ceea ce generează disiparea răspunderii de la o persoană la un grup de persoane, în general, membri ai unei formaţiuni politice. Congruent dorinţei de înnoire a clasei politice şi de stabilitate politică, cel mai util ar fi fost votul uninominal, fie şi imperfect în aplicare practică! Motivul: pe liste se pot 'strecura' şi persoane 'compromise' sau lipsite de o minimă experienţă pentru calitatea de parlamentar. De altfel, aceste opinii sunt incluse şi în proiectul meu politic.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Vasile Gudu, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

1. Selecţia pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor este rezultatul a două runde de vot în instanţele partidului, Comitetul Judeţean Executiv şi Biroul Permanent Judeţean. Prima poziţie ocupată pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor a fost dată şi de experienţa din administraţia judeţeană - am fost director al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi prefect al judeţului Tulcea, precum şi de activitatea desfăşurată în ultimii patru ani în calitate de deputat, activitate care alături de un alt coleg liberal face ca judeţul Tulcea să fie situat pe o poziţie onorabilă zic eu, 18, dată de indicele activităţi parlamentare.

2. Proiectele pe care le voi oferi alegătorului tulcean vor rezulta din întâlnirile pe care le-am avut şi le voi avea cu cetăţenii, discuţiile purtate urmând să le concretizez în munca de parlamentar în cel de-al doilea mandat. Venind dintr-un judeţ cu specific agricol, m-aş axa mai mult pe viaţa de la sat. În general, politicienii găsesc în sate un bazin de vot care să le fie ajutor atunci când au nevoie, uitând că viaţa la sat se stinge dacă nu ne gândim la el. Mă gândesc să iniţiez acte legislative care să-i încurajeze pe micii fermieri. Unul din aceste acte vizează dotarea cu utilaje second-hand, lucru care ar revitaliza viaţa micului fermier din satul tulcean.

Mă gândesc apoi că trebuie găsite şi formate elitele din mediul rural. Mai în toate unităţile teritorial-administrative sunt foarte multe posturi ocupate de oameni care nu sunt legaţi cu domiciliul de respectivul sat. Aş căuta tineri din mediul rural care termină studiile medii şi care urmează să meargă la o facultate pentru a-i lega cumva de sat. Primăria poate să încheie cu ei angajamente ca după terminarea studiilor să se întoarcă în localitate, iar în timpul studiilor administraţiile să plătească cheltuielile de şcolarizare. Astfel, tinerii se vor întoarce şi vor lucra în sate. Dacă tânărul nu-şi va respecta contractul, el va fi obligat să returneze statului sumele plătite. Primăriile dispun de cadrul legislativ pentru a veni în sprijinul acestor tineri. Legea privind oferirea de locuri pentru case tinerilor care vin în mediul rural şi legea privind prima casă sunt doar două exemple. Există şi fonduri, dar ele trebuie orientate către comunităţile care ar accesa asemenea proiecte.

Mă interesează foarte mult şi le-aş socoti priorităţi permanente grija pentru sistemul de sănătate şi educaţie, asigurarea unei salarizări echitabile pe toate categoriile bugetare prin susţinerea apariţiei unei noi legi a salarizării în sistemul public care să poată fi şi aplicată.

3. Votul pe listă cred că va rezolva problema numărului de parlamentari. Dacă votul uninominal a făcut ca în acest mandat să crească numărul de parlamentari la 588, cred că votul pe listă va face ca acest număr să fie de 466. O scădere considerabilă aş spune. Cred în votul pe listă pentru că va creşte valoarea viitorului Parlament, pentru că pe locuri eligibile fiecare partid trebuie să pună oameni curaţi, valoroşi, de calitate, aleşi după competenţe şi profesionalism.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Octavian Motoc, candidat PNL pentru Senat

1. Cred că am fost ales pentru a ocupa poziţia întâi la Senat în primul rând datorită experienţei mele, ancorate puternic în realitate. Sunt inginer de profesie, deci îndreptat spre latura practică a unor realizări concrete. Am fost jurnalist şapte ani în presa local şi am ajuns să cunosc problemele judeţului, demonstrând, în acelaşi timp, abilităţi de comunicare. Am lucrat 13 ani în administraţia judeţeană (CJ), parcurgând toate poziţiile de funcţionar public executiv şi de conducere în domeniul dezvoltării regionale şi relaţiilor externe, derulând importante proiecte în judeţ şi intrând în contact cu problemele din sistemul administraţiei.

Am cunoscut şi economia reală, timp de aproape 4 ani, ca manager de firmă privată în domeniul consultanţei pentru accesarea fondurilor europene, putând corecta în Parlament şi problemele din acest sector. Şi nu în ultimul rând, am în spate un mandat de senator, timp în care am fost vicelider de grup parlamentar şi, ulterior, preşedinte al Comisiei pentru Mediu, precum şi membru al Comisiei pentru Afaceri Europene. De altfel, Barometrul Activităţii Parlamentare, realizat de experţi independenţi, m-a plasat printre primii 15 senatori în privinţa activităţii desfăşurate. Nu a fost de neglijat, cu siguranţă, nici vechimea în partid -16 ani- şi nici nivelul implicării mele în activitatea PNL. Şi a contat relaţia mea specială cu toţi colegii, punctualitatea, disciplina şi respectarea cuvântului dat, reflexe fireşti ale unui fost elev de liceu militar.

2. Proiectul pe care îl prezint alegătorilor este politica în slujba cetăţeanului. Promit implicarea pentru a iniţia legi simple şi clare pentru cetăţeni, promit să mă opun populismului şi să susţin legi drepte şi aplicabile pentru toţi românii. Iar tulcenilor le promit, cum am militat şi până acum, să susţin o repartizare echitabilă a resurselor, în aşa fel încât să se reducă disparităţile de dezvoltare între regiuni, şi să am telefonul deschis permanent pentru a le afla problemele.

3. Listele de candidaţi sunt favorabile partidelor aflate pe val, pe un trend crescător. Ele pun mai puţin în valoare personalitatea candidaţilor, "locomotiva" fiind formaţiunea politică. Ele cresc însă notorietatea candidaţilor, desfiinţând colegiile care segmentau judeţele. În acelaşi timp, listele reduc posibilitatea intrării în Parlament a unor aşa-zise "vedete", cu un nivel ridicat de notorietate, dar fără abilităţi practice de a reprezenta cetăţeanul la un nivel onorabil. Votul uninominal are doar avantajul de a te folosi ca partid de notorietatea unor candidaţi pentru a depăşi scorul istoric al formaţiunii în zone care nu reprezintă
bazine tradiţionale proprii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Marian Florin Corneliu Bădinici, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor

1. Activitatea desfăşurată până în prezent este argumentul principal al poziţiei ocupate pe lista PRM. Sunt vicepreşedinte PRM - Relaţii internaţionale, sunt de profesie inginer-economist, vorbesc patru limbi străine, sunt Luptător cu Rol Determinant pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, am fost membru al primului Guvern al Frontului Salvării Naţionale, lista începea cu Ion Iliescu şi se sfârşea cu subsemnatul, am fost membru al CPUN - primul 'Parlament' liber al României şi am fost de cinci ori campion naţional la polo pe apă, fost coleg, la clubul Dinamo, cu Ivan Patzaichin.

2. În contextul internaţional european şi euro-atlantic şi în urma alegerilor din Stalele Unite, România va traversa o perioadă politico-economică foarte dificilă. Nu numai că suntem una dintre cele mai sărace şi prost conduse state din EU, dar suntem şi una dintre cele mai divizate naţiuni. La noi, nu se înţelege om cu om, român cu român. Cine profită de pe urma dezbinării acesteia? Străinii şi duşmanii României. Aceştia au cumpărat aproape pe gratis 40% din pământul României, au furat 'aurul verde' defrişând sălbatic pădurile, ne-au furat cuprul, au vrut să ne fure aurul, ne-au distrus industria vânzând-o la fiare vechi, ne-au transformat într-o piaţă de desfacere, ne-au luat specialiştii din toate ramurile, de am ajuns să nu mai avem doctori în spitale, corupţia a pus stăpânire pe politicieni, membri ai Guvernului şi ai Parlamentului.

După 26 de ani, asistăm la instaurarea unei dictaturi a unei minorităţi agresive, compuse din pseudo-elite. Se doreşte dezmembrarea României şi transformarea acesteia într-o colonie subordonată intereselor străine. Iar acum, Guvernul tehnocrat vrea să le dea de pomană şi portul Constanţa, TAROM-ul, SAREA şi Hidrocentrala de la Porţile de Fier. Prioritatea mea în cadrul mandatului de deputat va fi de a păstra România stat naţional, unitar şi indivizibil. Prioritatea este să unim toţi patrioţii, să redăm România tuturor românilor. Prioritatea mea este să lupt pentru unirea României cu Republica Moldova. Prioritatea mea este să lupt ca România să ajungă să recâştige bogăţiile pe care le-a pierdut şi să ajungă să ne facă mândri că suntem români. În final, prioritatea mea este să facem România mare. Nu vreau să ajung să văd cum am văzut la Revoluţie Tricolorul României cu o gaură la mijloc, iar această gaură să fie Mureşul, Covasna şi Harghita.

3. Din păcate, în România votul uninominal a decepţionat, aşa că votul pe liste este mai pragmatic.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Gheorghe Bunduc, candidat PRM pentru Senat

1. Consider că întreaga mea activitate profesională şi politică de până acum justifică ocuparea primului loc pe lista de candidaţi pentru Senatul României în cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. Profesional, am fost director al Liceului Pedagogic din Tulcea între anii 1969 şi 1977, precum şi în perioada 1993-1996. De asemenea, în perioada 1985-1993 am fost inspector şcolar de specialitate. În anul 1991, am intrat în rândurile Partidului România Mare şi am îndeplinit funcţia de preşedinte al Filialei Judeţului Tulcea al PRM. Tulcea. În cadrul PRM am îndeplinit următoarele funcţii: 1992 - 1996 consilier PRM al judeţului Tulcea, 1996 - 2000 senator al României, 2000 - 2004 senator al României, 2004 - 2008 preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

2. Dacă voi fi ales senator, îmi propun următoarele priorităţi pe care le voi urmări în activitatea mea: estomparea imaginii negative a PRM creată artificial, de-a lungul timpului, prin clişeele media şi ale adversarilor politici, crearea unui capital de imagine al PRM, sporirea simpatiei populare faţă de PRM. Se va acorda o atenţie deosebită primirii în PRM de noi membri, în mod deosebit tineri.

3. Considerăm că votul pe lista de candidaţi este mai avantajos decât cel uninominal, deoarece acesta întăreşte spiritul de echipă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Mudin Seidamet, candidat PRU pentru Camera Deputaţilor

1. Partidul România Unită este ceea ce îi spune numele: speranţa aducerii spre aceleaşi obiective a tuturor celor care simt româneşte. Sunt preşedintele Filialei Judeţene Tulcea a Partidului România Unită şi în această calitate am promovat spiritul doctrinei naţionale în tot ceea ce am făcut. Sunt un om de acţiune şi în prezent tocmai noi suntem cei de care România are nevoie, oameni cu experienţă, care să cunoască necazurile cu care se confruntă românii şi care să ofere soluţii viabile la problemele cu care se confruntă aceştia. Activitatea pe care am desfăşurat-o de la momentul preluării conducerii Filialei Judeţene Tulcea a Partidului România Unită a dus la extinderea partidului în toate localităţile din judeţul Tulcea.

2. Partidul România Unită a fost primul partid care şi-a anunţat public obiectivele prioritare în cadrul unui program de guvernare care are ca scop creşterea calităţii vieţii tuturor românilor. De asemenea, a fost primul partid care a oferit o opţiune clară şi certă cu privire la propunerea de prim-ministru, susţinând candidatura pentru această funcţie a domnului Victor Ponta.

Programul de guvernare al Partidului România Unită propune românilor să aleagă dacă doresc: stabilirea unui salariu minim pe economie de 2000 lei; acordarea ajutoarelor de stat doar pentru companiile româneşti; creşterea alocaţiei pentru copii la 450 lei/lună; construirea unui număr de 8 spitale regionale; întărirea Armatei Române prin angajarea a 30.000 soldaţi şi alocarea a 2% din PIB; independenţa economică totală a României - subvenţionarea directă a CEO şi CNN - menţinerea Sistemului Energetic Naţional interconectat - cărbune - hidro - nuclear; facilitarea înfiinţării asociaţiilor de producători români şi susţinerea activităţii asociative din fonduri UE şi bugetul de stat; reglementarea activităţii de pescuit doar prin consultarea asociaţiilor pescăreşti profesionale; programul 'Daciada' - încurajarea copiilor să facă sport - plata suplimentară a 2.000 de profesori pentru activităţi extraşcolare; programul 'Hipocrat' - 20.000 medici, rezidenţi, plătiţi lunar suplimentar cu 200 euro pentru formare profesională şi stabilire în zone defavorizate; eliminarea accizei din preţul combustibilului direct la staţiile de alimentare pentru ambarcaţiuni; desemnarea în calitate de prim-ministru a domnului Victor Ponta.

3. Votul pe liste este expresia sistemului democratic şi cred că oferă garanţia unei reprezentativităţi corecte a alegătorilor. Varianta votului uninominal nu reprezintă o selecţie în funcţie de competenţa celui propus să candideze ci ia în considerare doar cât de bine este cunoscut un candidat faţă de altul şi, din punctul meu de vedere, poate promova persoane care nu au suficiente calităţi pentru a gestiona poziţia în care ar putea fi aleşi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Radu Răzvan Bratu-Iorga, candidat PRU pentru Senat

1. Partidul România Unită propune românilor o generaţie de candidaţi care au curajul să susţină că România este statul naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil pe care l-a consfinţit Constituţia şi experienţa necesară punerii în practică a programului de guvernare. Candidaţi care şi-au stabilit ca obiectiv prioritar redobândirea de către români a mândriei că aparţin unei naţiuni născute prin jertfă şi din sângele străbunilor noştri şi au acţionat în sensul coagulării în jurul mişcării naţionale a tuturor celor ce cred în idealul naţional. Aşadar, principalele criterii care au stat la baza propunerilor Partidului România Unită aduse în faţa românilor la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 2016 au fost competenţa candidaţilor, dedicarea dovedită faţă de idealul unei Românii demne şi implicarea în activitatea partidului. În calitate de secretar executiv al Biroului Permament Naţional al Partidului România Unită pot afirma cu certitudine că îndeplinirea tuturor acestor criterii a fost verificată individual. În cazul meu, care în prezent sunt avocat (membru al Baroului Tulcea), practician în insolvenţă (membru UNPIR Filiala Bucureşti), mediator (membru al Consiliului de Mediere) şi arbitru (în cadrul Tribunalului Instituţionalizat de Arbitraj Damboviţa) alegerea Partidului România Unită a fost extrem de simplă cu atât mai mult cu cât numai un tulcean poate reprezenta cu rezultate pozitive în Parlament locuitorii acestui judeţ.

2. Partidul România Unită a fost primul partid care şi-a anuţat public obiectivele prioritare în cadrul unui program de guvernare care are ca scop creşterea calităţii vieţii tuturor românilor. Programul are un pronunţat caracter naţional, fiind în strânsă concordanţă cu doctrina partidului care, izvorâtă din convingerile academicianului Nicolae Iorga, arată că 'în mersul general al omenirii, trebuie ca fiecare naţie, (...), să se cunoască, să se definească şi să se servească pe sine'. Proiectele legislative pe care le vom promova vor urmări punerea în practică a acestui program. Între obiectivele asumate se numără stabilirea unui salariu minim pe economie de 2000 lei; acordarea ajutoarelor de stat doar pentru companiile româneşti; creşterea alocaţiei pentru copii la 450 lei/lună; construirea unui număr de 8 spitale regionale; întărirea Armatei Române prin angajarea a 30.000 soldaţi şi alocarea a 2% din PIB; facilitarea înfiinţării asociaţiilor de producători români şi susţinerea activităţii asociative din fonduri UE şi bugetul de stat; independenţa economică totală a României - subvenţionarea directă a CEO şi CNN - menţinerea Sistemului Energetic Naţional interconectat - cărbune - hidro - nuclear.

3. Exercitarea dreptului de reprezentare în cadrul puterii legislative trebuie făcută prin intermediul unei formaţiuni politice care să reprezinte responsabil şi unitar opţiunile cetăţenilor ce dau mandat limitat celor ce sunt aleşi. Limitarea apare ca necesară pentru simplul motiv al împiedicării exercitării abuzive a puterii sub acoperirea forului reprezentativ. Votul pe liste atrage asumarea directă a răspunderii atât individual a candidatului cât şi colectiv a partidului care l-a propus. Pe de altă parte, analizând experienţa electorală a României, cu specificităţile ei şi diferenţele majore faţă de sistemele altor ţări, pot afirma cu certitudine că votul uninominal promova notorietatea în dauna competenţei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Elena Cârneală, candidat PSR pentru Camera Deputaţilor

1. Motivul principal pentru care PSR m-a selectat să candidez pentru funcţia de deputat în Circumscripţia electorală nr.38 Tulcea este că am o gândire fermă privind principiile şi valorile socialiste, că sunt indestructibil ataşată intereselor economice, sociale, politico-instituţionale ale celor mulţi, ale celor săraci, asupriţi şi obidiţi. România este ţara noastră şi a copiilor noştri! Până când vom sta deoparte şi vom privi cum cei care deţin puterea duc o viaţă plină de bunăstare şi desfătare în vile şi maşini din cele mai scumpe, terenuri şi conturi în străinătate, sfidând şi minţind pe faţă întregul popor român? Oare nu toţi românii gândesc la fel ca mine? Ar trebui să fie toţi în asentimentul meu şi să se alăture celor care vor schimbare în bine şi pentru familiile noastre care o duc în sărăcie, plătesc sănătate şi, când ajung pe patul de spital, mor cu zile, pentru că nu au bani pentru a plăti şpaga şi atenţii pentru acei care ar trebui să aibă grijă de ei!

Românul este sclav în ţara altora pentru că nu poate face faţă vieţii sărace impuse de cei puternici şi bogaţi! Da, noi suntem promotorii oneşti ai unei schimbări reale în politica românească, o schimbare favorabilă exigenţelor celor mulţi, săraci, obidiţi etc. România niciodată în istoria ei nu a fost atât de jos, atât de asuprită, atât de umilită ca în aceşti 27 de ani care s-au scurs de la evenimentele din Decembrie 1989. Majoritatea oamenilor simpli susţin că alternativa la nimic este munca în sistem sclavagist pe bani foarte puţini. Suntem sclavi în ţara noastră!

2. Referindu-mă la proiectele mele în fapt, proiecte ale Partidului Socialist Român, menţionez acum şi aici doar câteva: măsuri urgente pentru reindustrializarea ţării în contextul procesului de ansamblu al globalizării economice; o politică riguroasă şi coerentă de dezvoltare a producţiei agricole pe temeiul asocierii gospodăriilor ţărăneşti şi al depăşirii situaţiei actuale caracterizate printr-o agricultură a sărăciei, o agricultură de subzistenţă; relansarea activităţii de cercetare ştiinţifică şi tehnologică, subsumată impulsionării procesului de dezvoltare a economiei; măsuri de eradicare treptată a sărăciei existente prin măsuri ale actului de guvernare sustenabile doar ca urmare a dezvoltării producţiei materiale; însănătoşirea sistemului educaţional; asistenţă medicală gratuită şi eficientă; construirea de locuinţe; multiplicarea serviciilor şi racordarea lor la tendinţele existente în epoca noastră; susţinerea activităţilor de creaţie cultural-artistică şi de acces democratic al celor mulţi la diversele bunuri culturale etc.

3. Votul pe lista de candidaţi ar putea fi mai benefic din punctul de vedere al respectului pentru practica politică electorală de factură democratică, dacă partidele se vor fi conformat exigenţelor de etică şi integritate ale candidaţilor, dacă programele electorale se dovedesc a fi cu adevărat racordate la cerinţele de viitor ale societăţii româneşti. Din cei care au fost aleşi în urma votului uninominal, niciunul n-a dat seama alegătorilor în colegiile în care au fost aleşi, au dat în schimb raport partidelor care i-au pus pe liste.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Carmen Zamfirescu, candidat PSR pentru Senat

1. Am fost nominalizată pe prima poziţie a listei de candidaţi la Senat în judeţul Tulcea deoarece viziunea mea politică se încadrează în ideologia PSR. Ca scriitor sunt cunoscută prin multiplele lansări de cărţi avute în Dobrogea. Vorbesc excelent limba greacă, cunosc istoria turcilor, semnând articole în ziarul turcesc 'Zaman'. Opera mea literară, ştiinţifică, publicistică, a demonstrat că Dobrogea reprezintă spaţiul convieţuirii interetnice ideale a românilor, grecilor, ruşilor lipoveni, turcilor, rromilor, bulgarilor, tătarilor, ucrainienilor, germanilor.

În august 2014, la Constanţa am lansat monografia 'Careul de aşi între distincţie şi aristocraţie', aspecte esenţiale din viaţa, opera a patru personalităţi ale scenei româneşti de origine greacă: Jean Constantin, Hristu Nicolaide, Cornel Stavru, Gheorghe Vitanidis. La un interval de câteva zile, a avut loc o triplă lansare de carte: romanul 'Soţia comandorului şi taina rubinelor', inspirat din viaţa marinarilor militari români, încadrat de prestigioasa Librărie Feltrinelli (Italia) în domeniul 'Literatură internaţională', alături de nume mari ale literaturii universale, monografia 'Mormântul poetului Ovidiu-între mit şi realitate' - aspectele vieţii marelui poet latin, precum şi monografia 'Rolul regilor României în dezvoltarea Marinei Militare Române'. Apoi, a avut loc lansarea monografiei 'România între şah-mat şi remiză, 23 august 1944', dedicată evenimentului care a schimbat fundamental istoria contemporană a României. Lucrez la monografia 'Structuralitatea economiei României între anii 1965-1989 şi interstructuralitatea economiei României în contextul Uniunii Europene'. Un capitol fundamental este dedicat economiei judeţului Tulcea. Cartea va fi publicată la Editura Grafix din Craiova, în ianuarie 2017.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Am comunicat cu dobrogenii, le-am cunoscut dorinţele, aşteptările, înţelegând cum judeţul Tulcea a evoluat şi cum acesta se va putea dezvolta pe baza planului de măsuri socialiste.

2. Proiectul meu politic îl are în centru pe cetăţeanul judeţului Tulcea, propunând îndeplinirea dorinţelor sale, protejarea şi dezvoltarea intereselor acestuia, reconstrucţia şi dezvoltarea economică durabilă a judeţului Tulcea din perspectivă economică, politică, socială, culturală, ştiinţifică. Un punct central îl reprezintă dezvoltarea integrată a regiunii Deltei Dunării prin asigurarea bunăstării locuitorilor Deltei şi protejarea eficientă, realistă, ştiinţifică a potenţialului natural care îi conferă Deltei statutul de unicat. Ca viitor senator voi depune toate eforturile pentru adoptarea măsurilor legislative menite să ofere din nou posibilitatea tulcenilor de a valorifica la parametri optimi resursele materiale şi financiare ale judeţului, de a forma şi a răsplăti performanţele resursei umane. Voi urmări modul în care instituţiile politice şi administrative ale judeţului vor respecta legile, vor acţiona pentru bunăstarea tulcenilor, vor crea pepiniera marii performanţe sportive şi nu numai. Doresc ca în timpul mandatului meu, cât şi la finalul acestuia, tulcenilor să li se citească mulţumirea pe chip, astfel încât ei să îmi ceară să candidez în judeţul lor pentru al doilea mandat.

3. Votul listei de candidaţi este singura opţiune viabilă deoarece avantajează reprezentarea justă, echitabilă a cetăţenilor în Parlamentul României sub aspectul raportului aleşi-alegători. Lista de candidaţi reprezintă o echipă menită să acţioneze unitar într-un judeţ. Alegerea candidaţilor în colegii uninominale producea fragmentarea deciziei politice la nivel local, influenţând negativ actul decizional, administrativ.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. 

Marian Zamfir, candidat USR pentru Camera Deputaţilor



1. Consider că motivul principal pentru care am fost selectat de USR pentru a candida este deschiderea de care am dat dovadă încă din vară, după anunţul făcut de preşedintele Nicuşor Dan privind transformarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul în Uniunea Salvaţi România, de a pune bazele unei filiale aici, la Tulcea. Am crezut în noi şi iată că într-un timp extrem de scurt, pe ultima sută de metri, am reuşit să ne şi înscriem la alegerileparlamentare.

2. Proiectul nostru este unul extrem de simplu, minimalist dar cuprinzător în acelaşi timp: susţinem eliminarea imunităţii parlamentarilor, a pensiilor speciale şi confiscarea extinsă a averilor. De asemenea, vom susţine şi vom iniţia în Parlament proiecte legislative care să ducă la transparentizarea totală a cheltuirii banilor publici. Ţin, de asemenea, să precizez că noi, candidaţii Filialei Tulcea a Uniunii Salvaţi România, nu ne permitem să le promitem tulcenilor nimic. Din patru în patru ani, politicienii le-au promis verzi şi uscate tulcenilor, de la pod peste Dunăre la drumuri expres şi modificări ale reglementărilor după care funcţionează Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Nimic nu a devenit realitate. Toate acestea sunt proiecte pe care un parlamentar nu le poate, pur şi simplu, implementa. Mai ales singur. Ceea ce se poate angaja, însă, să facă un parlamentar este ceva extrem de simplu: să iniţieze şi să sprijine legi în interesul cetăţeanului, punând accent pe respectarea prevederilor legale, transparenţă şi cheltuirea judicioasă a banilor publici.

3. Din punctul meu de vedere, avantajul este că revenirea la votul pe liste, după experienţa nu tocmai fericită cu votul uninominal, limitează, într-un fel, numărul parlamentarilor, care ajunsese la o valoare exagerată. Dezavantajul este că votanţii nu îşi pot manifesta preferinţa doar pentru un anumit candidat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Bogdan Paul Negrea, candidat USR pentru Senat

1. Am ales să ies din rândurile tinerilor care deşi se săturaseră de actuala clasă politică, nu făceau nimic pentru a schimba lucrurile. M-am alăturat proiectului lui Nicuşor Dan pentru că e singura variantă curată de implicare politică. Am experienţă în mediul privat iar din această poziţie, de antreprenor, cunosc foarte bine care sunt punctele slabe ale statului. Acesta este, de altfel, avantajul promovării oamenilor noi, care nu au mai făcut politică. Ei vin, ca şi mine, cu multă experienţă în viaţa reală, cu un suflu proaspăt, sunt mult mai entuziaşti decât 'lupii bătrâni' ai politicii şi îşi doresc să realizeze ceva pentru România. Iar acest lucru este foarte important pentru Uniunea Salvaţi România. Nici un membru de-al nostru nu a mai făcut, până acum, politică. Pe de altă parte, pot spune că am decis să mă implic în acest proiect, care îşi propune că crească gradual, nu într-o lună cât alţii într-un an, în momentul în care disperarea faţă de ceea ce se întâmplă în România, din punctul de vedere al atitudinii celor care ne conduc faţă de cetăţean, a ajuns la limită.

2. Respectarea voinţei cetăţenilor prin limitarea numărului de parlamentari la 300 a fost o mare eroare a clasei politice iar noi, reprezentanţii Uniunii Salvaţi România, vom lupta cu toate armele legale pe care le avem la dispoziţie pentru ca acest lucru să se întâmple. Vrem eliminarea imunităţii parlamentarilor şi a pensiilor speciale: nimeni nu trebuie să fie mai cetăţean în România decât altul, cu atât mai puţin parlamentarii. Cei pe care îi alegem să ne reprezinte trebuie să fie un etalon de modestie, de bun simţ şi integritate, nu să-şi voteze privilegii doar pentru că pot face acest lucru. Vrem, de asemenea, eliminarea votului secret din Parlament, pentru a evita, pe viitor, situaţii penibile precum cele în care, pe de o parte, actriţă principală a fost Roberta Anastase, acum câţiva ani, iar pe de alta - pesediştii, acum câteva săptămâni, când au votat majorarea pensiilor în prag de campanie electorală.

3. În afară de diminuarea numărului de parlamentari de la aproape 600 la 466, nu văd un alt avantaj în votul pe liste. Un lucru bun este limitarea redistribuirii mandatelor doar în numărul de mandate deja alocate prin lege unei circumscripţii electorale. Acesta este motivul pentru care nu vom mai avea un orăşel de parlamentari la iarnă. Din păcate, un dezavantaj este posibilitatea pe care o au, din nou, unii politicieni de a se 'strecura' pe liste deşi au mari probleme de credibilitate şi integritate. Iar cetăţeanul nu prea  are ce face: dacă simpatizează pe altcineva, iar acest cineva este din acelaşi partid ca şi candidatul cu probleme penale, de exemplu, atunci votantul este obligat să voteze şi cu cel cu care nu ar vrea să voteze.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Neviser Zaharcu, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

1. În această campanie, am avut posibilitatea de a-mi decide singură candidatura, după ce PSD a ales altă configuraţie a listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Primul impuls a fost să renunţ la cariera politică şi să mă întorc la prima mea dragoste, pacienţii mei, cu gândul că i-am neglijat în aceşti patru ani de mandat în Parlamentul României. Am primit însă nenumărate semnale de la oamenii din municipiu şi judeţ, de la tulcenii care m-au votat acum patru ani, iar ei m-au determinat să mă înscriu în lupta pentru un nou mandat, de această dată ca independent.

2. Sper ca în mandatul viitor propunerea legislativă pentru completarea art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap să devină lege! Aceasta prevede asistenţa şi îngrijirea la domiciliu a copiilor cu diabet din grupa de vârstă 0-14 ani care prezintă probleme deosebite de alimentaţie şi administrare a tratamentului şi care se încadrează în gradul de handicap grav în baza recomandării medicale. Tot în lucru am o altă iniţiativă legislativă, pentru acordarea unei mese calde elevilor din învăţământul primar, eventual şi gimnazial. Pentru familiile cu greutăţi materiale luarea poverii unei mese ar fi o mană cerească! Priorităţile mele pentru sănătate vizează reînfiinţarea cabinetelor medicale şi de stomatologie şcolare, înfiinţarea de noi creşe şi grădiniţe de cartier şi pe lângă principalele unităţi economice, asigurarea de medici de familie în sistem comunitar, în contract direct cu Casa Naţională de Sănătate, majorarea sporului acordat specialităţii Pediatrie la nivelul altor specialităţi deficitare.

Privind educaţia, voi avea iniţiative pentru diminuarea abandonului şcolar, susţinerea procesului de învăţare de acasă pentru copiii care nu se pot deplasa spre şcoli, după modelul 'Home Schol' din ţările dezvoltate, precum şi reînfiinţarea şcolilor de arte şi meserii, aşa încât vechile îndeletniciri ale tulcenilor să fie perpetuate şi continuate de viitoarele generaţii.

Al treilea capitol vizează Renaturarea Deltei Dunării. Voi sprijini decolmatarea lacurilor şi recalibrarea canalelor care afectează cantitatea, calitatea apei şi resursa piscicolă, afectând Biosfera Deltei Dunării şi micşorându-i treptat fauna şi flora. Susţin diversificarea transportului, protejarea tradiţiilor şi culturii locale, valorificarea produselor tradiţionale din Deltă. Este nevoie de facilităţi legislative pentru uşurarea traiului pescari şi voi milita ca Delta Dunării să revină comunităţilor din Deltă.

Mi-am propus să iniţiez şi alte proiecte privind reducerea birocraţiei, îmbunătăţirea vieţii pensionarilor, susţinerea tinerelor familii, sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, susţinerea micilor fermieri pentru a accesa fonduri europene, dezvoltarea şi modernizarea satelor din judeţul Tulcea, creşterea calităţii sănătăţii şi educaţiei.

3. Este evident că sistemul actual favorizează formaţiunile politice mari, în detrimentul celor recent înfiinţate şi al candidaţilor independenţi. Legea este făcută cu dedicaţie pentru marile partide şi este extrem de greu pentru un independent să câştige un mandat de parlamentar. Nici sistemul de vot uninominal nu a fost cel mai potrivit, deoarece un candidat care s-a clasat pe primul loc în preferinţele electoratului nu s-a regăsit ulterior în Parlament, iar în Legislativ au ajuns cei clasaţi pe locurile 2 sau 3. Sper să fiu primul deputat independent din istoria României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Au apărut primele ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016


 

 

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close